Wka

Hur att muntra upp en vän efter ett uppbrott

"Jag har blivit dumpad." Ingen vill höra det från sin bästa vän. Breakups hända, vi alla har gått igenom dem. Oavsett vad, de suger, och det är då våra vänner verkligen behöver oss mest. Om du vill ha några idéer om hur hur man gör dem att le igen, läs upp!

Steg

Hur att muntra upp en vän efter ett uppbrott. Låt din vän få alla hennes ilska.
Hur att muntra upp en vän efter ett uppbrott. Låt din vän få alla hennes ilska.
 1. 1
  Ta med choklad. Choklad-speciellt mörk choklad-hjälper till att öka serotonin nivåer, vilket bidrar till lägre stress. Se dock till att din vän gillar choklad och inte är allergisk mot det. Lax är bra för depression också, säger de, men vem vill bli tröstade av kall fisk?
 2. 2
  Låt din vän få alla hennes ilska. Låt henne gråta och snyfta. Låt henne punsch och skrika i kuddar, eller skriva något i en anteckningsbok. Oavsett din kompis gör att få sina känslor ut, finnas där för henne när hon är redo att bli tröstade.
  • Säg inte "gråt inte", eller få henne att känna dåraktiga-chansen, gör hon redan.
 3. 3
  Vara helt på hennes sida. Säger att det är den andra personens förlust. Berätta för din vän att fritt inte är värt det, de är bättre utan den personen, de förtjänar bättre, etc.
  • Efter den första chocken av förlust, folk är i allmänhet gladare när ett dåligt förhållande tar slut. Ingen behöver den typen av bagage i deras dag-till-dag liv.
 4. 4
  Ta ut dem på stan. Visa dem en bra tid och hjälpa dem att få sitt ex ur sitt sinne för en stund.
 5. 5
  Visa dem ljuset. Uppmuntra dem att tänka på de positiva aspekterna av deras break up-mer frihet, chansen att träffa en ny person i en fräsch och spännande relation, mer pengar att spendera på sig själva, ingen att svara till listan fortsätter.
 6. 6
  Ge dem något att se fram emot. Berätta för dem att många stora konstverk har fötts ur smärta och ångest-särskilt den typ av smärta och ångest hemsöker oss av våra (fd) pojkvänner eller flickvänner.
  • Om de inte är kreativa, sedan föreslå att de blir kreativa för att uttrycka hur de känner, även om deras medium val är paintball gevär!
  • Talande är bra-och en form av kreativitet-men det är bra att skriva, sjunga, måla, etc. Om de har några hobbies eller passioner, så föreslår de fördjupa sig i dem ett tag. Det finns inget bättre för läkningsprocessen än känslan av att blåsa du har lidit faktiskt har haft ett positivt resultat.
 7. 7
  Ta dem för en lång promenad, eller till gymmet. Säg att hennes ex kommer att kännas som en förlorare när han ser hennes heta nya kropp-och beundrande blickar hon får. Ännu viktigare är det bevisat positiv effekt som motion har på kropp och själ.
 8. 8
  Skyll inte dem alla. Motverka din kompis från att tänka att alla kvinnor eller män är onda eller ombytliga. Inte alla är onda, när bara en person skadar dig.
 9. 9
  Avskräcka dem från skuldkänslor. Vid något tillfälle, de är bundna att börja tänka, "Jag är en dålig människa, det är därför jag blev dumpad. Varför sa jag det? Varför gjorde jag det? Jag är avskum. Jag ska ringa min ex upp och... " Stoppa dem direkt! Detta är en dålig idé. Den ex är nog inte längre bekymra sig om huruvida din kompis kan förändras. Dessutom har de hört det förut, eller hur?
  • Din vän kan känna att de äntligen har lärt sig sin läxa, (och det är en positiv sak) men berätta för dem att de borde försöka tillämpa vad de har lärt sig att en ny relation.
 10. 10
  Ta bort sina skygglappar. Påminn dem om att de är benägna att börja sätta sina ex på en piedestal, fokusera enbart på bra grejer och filtrera bort de dåliga. Ingen är perfekt, och ingen relation är perfekt, så hjälper din vän fokusera på eller komma ihåg dessa brister kommer att hålla dem förankrade i verkligheten.
 11. 11
  Föra dem tillbaka in i matchen. Rekommendera de ansluter till nätet och börja återknyta kontakten med sina vänner, och göra några nya.
 12. 12
  Berätta för dem att det är ett välkänt faktum att tiden har ett sätt att läka saker. Tanken på att deras lidande naturligtvis kommer att sluta en dag kan påskynda denna process tillsammans.
  • Påminn dem om att de förr de glömma det förflutna och börja bygga en positiv framtid baserad på idag desto bättre.
 13. 13
  Ge din vän en kram. Och en vävnad. Berätta för dem ett dåligt skämt att få dem att skratta. För att sätta ett leende tillbaka på deras ansikten, du behöver bara träna lite humor.
 14. 14
  Om de är en foodie, grädda dem (choklad) kaka. Eller koka dem deras favoritmat. De är säker på att uppskatta gesten. Och kakan, alltför!

Tips

 • Gör dem att skratta varje chans du får.
 • Ge dem tid att själva om de behöver / vill ha det, kan de måste rensa huvudet.
 • Låt dem veta att du är där för dem, kan den lilla saken betyder allt för dem i en tid som denna.
 • Trösta din vän varje gång de verkar nedåt.
 • Försök att stoppa dem från att komma i kontakt med sitt ex, särskilt om deras relation slutade mycket illa. Försök att hjälpa dem att gå vidare.
 • Uppmuntra dem att hitta ny kärlek och glömma sitt ex.
 • Tala om för dem att den person som förkastade dem miste. Berätta för dem att de inte är det smartaste att släppa din vän. Få dem att känna som om det inte var deras fel.

Varningar

 • Krångel inte dem alltför mycket genom att tänka att det värsta för dem är att bli lämnad ensam. Om de är i riskzonen för att skada sig själva eller andra då naturligtvis de behöver hjälp, men om de inte är så måste du ge dem lite utrymme för att hjälpa till att naturliga läkningsprocessen ske. Låt dem veta att du är där för dem om de behöver dig och ge dem ett samtal då och då för att se om de vill möta upp, människor som är deprimerade inte alltid göra de första stegen. Bara gå inte tro att du kommer att rädda dem från förtvivlan med inget mer än så fin personlighet din. Om de säger att de vill vara ensam, låt dem.