Wka

Hur kan man vara vän med någon känslomässigt oförmögna att vara en lika stödjande vän

Har du någonsin träffat en person som du började bli vän med för ett tag sedan, och även om han inte har varit de bästa vänner, du fortsätter att umgås med honom? Nåväl förhoppningsvis kommer detta att hjälpa dig att vara en god vän till folk som inte kan vara där för dig som du har / skulle vara för dem. Lägg märke till orden "kan inte" och "kunde", i motsats till "kommer inte" och "ovillig". Det beror på att det finns människor med emotionella blockeringar som hindrar dem från att vara stödjande.

Steg

Hur kan man vara vän med någon känslomässigt oförmögna att vara en lika stödjande vän. Identifiera varför en person inte kan vara en stödjande vän.
Hur kan man vara vän med någon känslomässigt oförmögna att vara en lika stödjande vän. Identifiera varför en person inte kan vara en stödjande vän.
 1. 1
  Identifiera varför en person inte kan vara en stödjande vän. Din vän kan ha psykiska problem, såsom depression, otrygghet, paranoia, problem ilska, eller vara alltför possessiva. Eller din vän kan vara psykiskt frisk, men har beslutat tiden att de skulle föredra en mer avslappnad vänskap med dig än du vill med dem. Det är två helt olika situationer.
 2. 2
  Identifiera vad du inte får från din kompis som du vill.
 3. 3
  Prata med din nya vän om dina förhoppningar och önskningar om vänskap och deras förhoppningar och önskningar och acceptera var de överlappar varandra och där de inte gör det.
 4. 4
  Godkänn där din vän är med vänskap och justera din investering i vänskap för att möta detta. Inte över-ge till någon för att försöka få något tillbaka. Detta är manipulativ och kan göra att du blir förbittrad.
 5. 5
  Om en vän är naturligtvis mycket bedrövad, och inte behandlar dig väl, är det lämpligt att sätta gränser för vad du kan tolerera och den tid du spenderar med dem. Om du tror att de har allvarliga psykiska problem, skulle det vara bra att kolla med en psykolog eller ens din egen läkare om hur man bäst att närma sig din vän om att få behandling.
 6. 6
  Behandla din vän med respekt. Döm inte. Det är okej för dem att vara hur de är och / eller går igenom en svår tid. Det är inte okej för dem att vara kränkande, men det okej för dem att inte tillgodose dina behov. Du är ansvarig för att uppfylla dina egna behov.
 7. 7
  Försök acceptera din vän med en positiv attityd. Tacka din vän för vänskap som de visar mot dig.
 8. 8
  Se till att du har gott om annat stöd från andra människor i ditt liv så att du inte är så fokuserade på vad du inte får från en vän. Se till att du stödjer dig. Om du känner att du har ett extra behov av stöd, gå med i en stödgrupp, se en terapeut, gör bra saker för dig själv. etc.
 9. 9
  Om din vän går igenom en svår tid, inte spela kurator. Det kan vara nedlåtande. Lyssna och dela omtänksamma uttalanden kan vara till hjälp.

Tips

 • Om din vän är varmt och kallt, ibland varmt och ibland betyda och avslag, har du rätt att sätta gränser för vad du ska acceptera och låt din vän veta vad dina gränser är. Om de inte är villiga att följa dina gränser, du måste fatta beslut för att skydda dig mot dålig behandling. Till exempel, umgås med dem när de är trevliga, och när de inte är, låt dem veta att deras beteende inte fungerar för dig just då och lämna. Du kan försöka igen senare.
 • Framför allt odlas upp och vara ärlig. Läs böcker om relationer och kommunikation och sunda gränser och mental hälsa. Om du vill bo vänner med en person som är under stor nöd, går igenom psykologiska problem, eller inte vilja vara så nära som du är, är det en stor möjlighet för dig att lära sig och träna på att vara medkännande, ärlig, självsäker och icke-dömande och sätta sunda gränser. Om vänskap bara inte kommer att fungera för dig, är det också ett bra tillfälle att lära sig att avsluta en vänskap på ett ärligt och respektfullt sätt.
 • Om din vän är att göra en hel del uttalanden som visar missmod eller förtvivlan, dess möjligt att de är deprimerade. Återigen, kolla med din läkare eller en psykolog eller en betrodd rådgivare om hur du kan närma dig din vän om att få hjälp eller behandling.

Varningar

 • Om du hittar din kompis pratar om att begå självmord, berätta för din väns familj, eller annan vuxen som du litar eller psykiska hälsa eller läkare omedelbart!
 • Om din vän agerar i ett känslomässigt eller fysiskt eller verbalt kränkande sätt, få ut av det! Försök inte att lugna ner dem. Du kan bli sårad. Återigen, berätta för någon och om det är nödvändigt för att skydda din vän och övriga, en officer närpolisen eller kriscentrum.