Wka

Hur kan man vara vän med någon som försökt begå självmord

Alla som har försökt begå självmord behöver sanna vänner från hans eller hennes sida. Att vara en kan vara svårt och utmanande tills personen arbetar genom vilken kris drivs honom eller henne för att försöka självmord i första hand. Att bli vän med någon som är allvarligt deprimerad kan vara ännu svårare. Däremot kan belöningen bli en varaktig förbindelse mellan er två, och det bästa sättet är en uppriktig man.

Steg

Hur kan man vara vän med någon som försökt begå självmord. Var ärlig mot dig själv.
Hur kan man vara vän med någon som försökt begå självmord. Var ärlig mot dig själv.
 1. 1
  Var ärlig mot dig själv. Vill du verkligen att bli vän med den här personen eller är du bara nyfiken på vad drivs honom eller henne till självmord? Om det är det senare, då de flesta säkert du kommer att upplevas som falsk oavsett vad andra steg du följer.
 2. 2
  Tänk på dina tankar och känslor om självmord. Om du kommer från en dömande plats och tror att självmord gör den här personen "dåliga" eller "onda" på något sätt, kommer det att bli svårt, om inte omöjligt, att upprätthålla någon typ av vänskap. Å andra sidan, om du är någon som är antingen förvirrad eller ledsen över en annan självmordsförsök, har vänskapen en chans.
 3. 3
  Titta tillbaka på dina tidigare relationer med den här personen. Hur har ni behandlat honom / henne? Om din kontakt på något sätt negativt, inse att i minnet av en depressiv (förskyllan av dina egna), kan någon negativitet förstoras för att bli en källa till intensiv smärta. För det mesta dock, kanske du upptäcker att du har gjort lite eller ingenting att göra saker antingen sämre eller bättre för denna person. I det här fallet, hoppa över följande steg.
 4. 4
  Ber om ursäkt, uppriktigt, för något brott du har gjort med den här personen i det förflutna. Om du inte kan uppriktigt be om ursäkt för något medelvärde eller lätt betyda sak du har gjort, måste du backa från möjligheterna att vänskapen med denna person.
 5. 5
  Intensifiera din casual hälsningar. Till exempel, om tidigare, har du sagt "hej" till den här personen i korridoren mellan klasserna, fråga dem vilken lärare de har nästa. I så fall kan du antingen ömka över en särskilt svår lärare eller säg "lucky you" om han / hon har en härlig en. Det viktiga är att öppna kommunikationslinjer.
 6. 6
  Ta reda på om hans / hennes intressen. Är någon av dem något du är intresserad av också? Om så är fallet, har du ett särskilt potent utgångspunkt för samtal.
 7. 7
  Prata om dina delade intressen i en miljö som är vettigt att ha den här konversationen. Om så behövs, begära en viss tid för att prata om någonting. Till exempel, om du vet att det finns ett gemensamt intresse för trädgårdsskötsel, säga något i stil med "Hej, jag har en rosenbuske och eftersom vintern kommer, har du några idéer om hur jag skulle kunna tendera till dem?"
 8. 8
  Upprepa denna process av frågor om en oregelbunden, men uppriktiga basis. Gör det inte det så ofta att du blir en irriterande skadedjur med dina frågor, men ofta nog så att frågan och sessioner svar sträcker sig förbi det ursprungliga samtalsämnet. Om en eller två gånger i veckan bör göra det.
 9. 9
  Bjud in honom / henne till ditt hus en gång efter ett par månader av detta, för att visa hur dina delade intressen. Egentligen, på denna punkt, kanske du känner dig bekväm nog att helt enkelt bjuda in honom / henne till ditt hus.
 10. 10
  Upprepa som du normalt gör med alla vänskap, eftersom vid det här laget, har du, om inte riktigt en vänskap, åtminstone den fasta grunden för en.

Tips

 • Konsekvens är nyckeln. Detta är sant för någon du vill bli vän med, men för en depressiv ännu mer så att han / hon har ofta svårt att se positiva gester för vad de är.
 • Var uppmärksam när du startar upp samtalet om dina delade intressen, kan den depressiva undrar öppet hur man vet vad han / hon tycker. Om så är fallet, undandrar sig och säga, "Jag frågade runt och hörde att du kanske vet en sak eller två om det här."
 • Säg "Hej, (personens namn)" och hålla ögonkontakt eftersom att pekas ut som särskilda och använda personens namn vanligen ger personen en känsla av att du verkligen bryr dig om dem.
 • Döm dem inte! Såvida de inte har berättat varför de försökt begå självmord, har du ingen aning om vad de har gått igenom.

Varningar

 • Oavsett hur ärlig du är i ditt sätt att någon som har försökt att begå självmord, kan du fortfarande underkännas för vänskap. Ta inte det här personligt eftersom det är mycket svårt för en depressiv att acceptera handen av en potentiell vän.
 • Tryck inte ämnet för självmordsförsök. Han / hon kommer att ta upp det i god tid, så ha tålamod.
 • Gör inte den depressiva känner trängd eller att fastna när du först försöka ha en hel konversation med honom / henne.
 • Varje förhållande med en depressiv kan vara förkrossande för en mycket lång tid.
 • Låt inte konversationer blir synd parter eller enbart fokuserat på problem. Endast personal bör hantera din eller hans problem. Gör inte råd varandra.
 • Inga två människor som begår självmord är samma, så var uppmärksam på olika symtom och kombinationer av symptom. Söka professionell hjälp.
 • Var diskret om hur du tar reda på om denna persons intressen, så att ni inte väcka hans vrede och hela planen för vänskap slår bakut på dig.