Wka

Hur man når ut till någon som lider av våld i familjen

Att veta vad man ska göra när du upptäcker eller misstänker att någon du känner lider av våld i hemmet kan vara en utmaning. Men du kan göra skillnad genom att nå ut till en sådan person som du vet hur man ska göra det. En åtgärd eller kommentar kan göra en enorm mängd skillnad i livet för någon som lider av våld i hemmet, och kan vara den stimulans de behöver för att söka hjälp för sin situation.

Även om du kanske eller kanske inte kan lösa sina problem för dem, nästan säkert, kan du vara en källa till stöd, tröst och omsorg och du kan vara den första och enda person som vet om deras situation, och även om det verkar alla vet och att någon måste ha hjälpt vid det här laget, kan människor vara väldigt ovilliga att engagera sig i sådana svåra familjeangelägenheter. I själva verket kan du vara den enda som vet, eller den enda som har brydde sig tillräckligt för att nå ut. Här är några förslag på hur du skulle kunna hjälpa dem och på så sätt, förändra sitt liv till det bättre, och kanske till och med rädda deras liv - kom ihåg, familjevåld offer är sällan kunna försvara sig mot sina angripare, och detta är en Därför är det fel. Det är en av de farligaste brotten, mot lagen i praktiskt taget alla länder i världen. Skydd av barn och de som inte kan försvara sig är det mest humana, frisk reaktion på den typ av dödligt hot de möter dagligen, så även om det känns som om du är en upptagen-organ eller att det är för farligt och du bör tänka på ditt eget företag, inte bara är det OK att engagera, kan du vara den enda villiga att hjälpa och även offret kanske inte vet hur fel och hur farligt det är.

Steg

Hur man når ut till någon som lider av våld i familjen. Lär dig vad familjevåld är.
Hur man når ut till någon som lider av våld i familjen. Lär dig vad familjevåld är.
 1. 1
  Lär dig vad familjevåld är. Familj och våld i hemmet består av: användning av våld, övergrepp, eller hot används för att styra eller manipulera en partner, familjemedlem eller andra medlemmar hushåll. Det kan innehålla ex-partners samt nuvarande partners. De typer av kontrollerande beteende inblandade kan vara fysiska, sexuella, verbala och emotionella, inklusive hot, put-downs, skära av tillgång till finansiering och förhindra offret (s) från att ha kontakt med andra i samhället, bland annat söker falska diagnoser av barn att få tillgång till bestämmande läkemedel och / eller uppmuntra beteende offret kan inte hjälpa och det är skadligt för deras hälsa och välbefinnande (såsom skärning, vilket gör den andra föräldern arg, tar för mycket medicin, tar medicin inte bra för honom / henne, uppmuntrar asocialt beteende i skepnad av "skydd", etc. Det påverkar alla åldrar, från barn till äldre, påverkar det heterosexuella och homosexuella par, påverkar det alla raser, och det kan begås mot alla eller några medlemmar av hushållet.
 2. 2
  Stå i den andra personens skor så att du kan förstå hur de känner. Många offer för våld i hemmet en känsla av skam, ilska, och naturligtvis, rädsla. Och förövarna förlitar sig på att använda rädsla, skam, hotelser, och skuld att bära ner offret tills hon eller han kan inte längre tänka klart. Det är viktigt att förstå detta snarare än att se offret som hemlighetsfull, undvikande, eller delaktiga i det som händer.
  • Majoriteten av offren för våld i hemmet rapport uppskattar det när någon bryr sig tillräckligt för att nå ut till dem. Om du är frestad att vända sig bort, ser problemet som ingen av ditt företag, tänk på att offren ofta kommer att hoppas för externt stöd och att nå ut är en handling av omsorg.
 3. 3
  Lär dig tecken. Även om det inte är så enkelt som att bocka av en lista, kan följande tecken kan du sätta ihop en bredare bild av vad som kan gå fel för denna person i sin hemmiljö:
  • Personen verkar rädd, ledsen, arg, och gå på äggskal.
  • Personen är verkligen orolig för hur deras partner kommer att reagera om de är upptäckte pratar. De verkar också alltför villiga att göra allt deras partner frågar, är orolig och rädd för att behaga sin partner, och även rapportera tillbaka ofta till sin partner när de är på jobbet, ute, etc. De kan göra kommentarer om partnerns habegär, en dåligt humör, eller svartsjuka.
  • Deras självkänsla är på sin lägsta ebb, de saknar självförtroende. Det kan vara tecken på en fullständig personlighetsförändring från en gång självsäker och utåtriktad person till en tillbakadragen, tystlåten, och ängslig person.
  • De håller för sig själva, medvetet isolerar sig från andra och inte vill att du besöker.
  • De är och ovilliga att prata.
  • Om de har barn, kan barnen vara rädd, tyst och tillbakadragen, aggressiva, eller otroligt väluppfostrade.
  • Fysiska tecken kan inkludera blåmärken, beteendeförändringar och märkbara skador. Offret kan göra försök att klä sig på ett sätt som täcker upp detta, eller har en rad ursäkter för frekventa skador. Offret får missa sociala eller arbete tillfällen utan att erbjuda förklaringar.
 4. 4
  Fundera på hur du närmar dig situationen. Självklart är det viktigt att inte förvärra situationen för den personen, så du behöver inte göra något du tror kan provocera partner eller göra saker svårare för offret, eller ta med din egen säkerhet ifrågasätts. Saker du kan göra är:
  • Ringa polisen om du bevittna eller höra våld, eller om du känner dig hotad. I Europa och Kanada, ring 911, i Australien samtalet 000, i Storbritannien, ring 999, i Nya Zeeland, ring 111.
  • Om du är oroad över situationen, men du tror inte att det är en kris eller hög risk situation, överväga att kontakta berörda myndigheter. Detta kan vara särskilt användbart om du inte vet hur man ska bedöma situationen för din vän, granne, familjemedlem, etc., som du misstänker är i en våldsam situation.
  • Leta efter en bra möjlighet eller tid att prata när offret inte kommer att sättas i en besvärlig situation. Kanske leta efter möjligheter från huset, till exempel när du är ute shopping, etc., eller när deras partner är ute och du vet att det är en bra, lugn tid att sitta ner och ha en pratstund tillsammans.
  • Inse att alla rörelser du gör för att nå ut kan avvisat början, och att det kan ta tid att utveckla en rapport och förtroende där offret känner sig trygg nog att öppna upp till dig. Fall in med sin takt, inte med dina egna förväntningar.
 5. 5
  Hitta ditt eget sätt att nå ut. Det viktigaste om att nå ut är att förstå att det inte är en regelbok för perfekt eller rätt sätt att erbjuda ditt stöd. Att nå ut kräver att vara beredd att göra vad som känns rätt för att hjälpa en person i trubbel, för att göra det bästa du kan utan fara själv eller offret. Några möjliga sätt som du skulle kunna nå ut är:
  • Påpeka att du har märkt saker, och att du är bekymrad. Lugna personen som du kommer att hålla allt mellan er två, men att du är runt för att hjälpa när det behövs.
  • Lyssna. Utan att vara fördömande, kan erbjuda rådgivning, eller försöker att lösa någonting, bara lyssnar vara otroligt terapeutiskt för ett offer. Det kan ge dem en möjlighet att använda dig som ett bollplank där de har utrymme att ventilera sina känslor och rädslor, samt kommer till några av sina egna slutsatser om vad som händer med dem.
  • Bekräfta eller validering. Vara den person som bekräftar att det som händer inte är rätt och att det inte är normalt att leva på detta sätt. Det kan komma som en överraskning för vissa offer att deras erfarenhet är inte normalt, ofta eftersom de inte har något annat att mäta beteende mot, och eftersom de har blivit så starkt inbäddade i skam och utmaningar av upplevelsen.
  • Att vara tillgänglig, när som helst. Erbjud din plats, din styrka, när som helst, som en källa till fristad, omsorg, och andrum, med några frågor, bara massor av stöd. Bara låta personen veta att din dörr är alltid öppen om det behövs.
  • Tillhandahållande barnvakt. Om det finns barn inblandade, erbjuda sig att ta hand om dem, eller vissa av dem, när offret behöver en paus och lite tid att tänka.
  • Tillhandahållande av resurser. Gör den forskning som de kanske inte kan eller vill göra. Slå upp telefonnummer för en fristad, advokat, och andra tjänster som kan hjälpa. Bara skriva ner dessa och ge dem till offret vid en tid som verkar rätt. Ge dem information om var att gå om saker och ting når kritisk punkt. Ibland kan det också vara lämpligt att ge pamfletter pratar om våld i familjen, för att hjälpa offret att inse att hon eller han inte är ensam och att hans eller hennes erfarenhet är inte unik.
 6. 6
  Inte mer än att det. Att oroa sig för vad man ska säga kan hålla dig tillbaka på obestämd tid. När du vet att något inte står rätt, bara ta det lugnt och närma situationen och oro för personen i fråga. Tänk på:
  • Ge stöd, inte råd. Tills offret är ur den våldsamma situationen, kommer råd inte att beaktas och kan orsaka offret att vända sig bort från dig eftersom det kommer att upplevas som att vara eller beskäftig. Dessutom kan du råd att vara inte ens i närheten lämpligt om du inte är över alla fakta, något som kommer att vara ganska svårt om du bara ser tecken och glimtar av våld inom familjen. Kom ihåg att även om lösningen kan vara självklart för dig, kommer det inte vara så lätt eller entydig för offret.
  • . Säg hej regelbundet och ge inte upp. Det kan vara något mer än hej för en tid, men du kan mycket väl vara den enda person som stör att säga hej och så småningom, som verkligen kan ämnet. Bara fortsätta att försöka att öppna kommunikationslinjer och tar inte rebuffs personligen.
  • Fokusera på beteendet, inte folket. Detta handlar inte om att håna någon för vem de är, det handlar om att utmana wrongness av våldsamt beteende som pågår. Om du närmar dig den med detta i åtanke, kan du kjol runt naturlig försvarsreaktion som ett offer kommer att känna trots våldsamt beteende hon eller han upplever.
 7. 7
  Nå ut när det är lämpligt att göra så. Välj en lugn tid, inte en tid när det är klart att humöret är fackling och våld förekommer. Om du gör vittne, höra, eller misstänkt våld förekommer, inte få dig in i den tjocka av det. Ring polisen och be dem komma över omedelbart.
  • Arg, och drogade människor som är ventilering ilska är farlig. Placera din egen säkerhet först och inte komma i vägen. Du riskerar att bli sårad och eskalerande våldet.
 8. 8
  Räkna avstötning, speciellt initialt. Som förklarats i hela artikeln, är våld inom familjen komplex och lämnar offret känner en blandning av skam, rädsla, försvarsställning, osäkerhet, låg självkänsla, och oförmåga att vara avgörande. Även om ett offer kan vara djupt rädd, kan rädslan för att åka fast pratar med någon och bli betraktad som illojal åsidosätta behovet av att ansluta med andra. Det är inte så enkelt som att lägga märke till vad som är fel och att ha modet att lämna det, så att inte anta att nå ut kommer att vara lätt heller. Alla samma, det är ingen anledning att inte prova!
  • Undvik att ta avvisande eller med ilska kastade tillbaka på dig, så personligt. Det är inte, det är rädsla, ilska och förvirring prata med dig, inte en person i deras helt rationella sinnestillstånd.
  • Backa för en tid men framhärda gradvis. Fortsätt att låta offret vet att du är där. Ju mer stöd som erbjuds, kan den mer offret börjar känna sig trygga nog att börja den långa resan att tänka på hur man kan förändra saker, till exempel genom att lämna (och det är möjligt att de är omedvetet testar dig att se om du kommer att vara sant trots att de driver bort dig). Lämnar en person som de älskar, trots att personen skadar dem är ett stort beslut för de flesta offren, och det kan ta lång tid att komma till det som det val de måste göra.
  • Vara deras vän. Låt dem veta att allt de säger är konfidentiell, alltid. En del av deras rädsla kan ligga i att oroa dig att du kommer att springa iväg till myndigheterna.
 9. 9
  Stöd offrets val och. Gör vad du kan för att göra det möjligt för sina beslut och för att hjälpa dem att hitta en bättre väg framåt.

Tips

 • I vissa länder, kan ett offer som lämnar en gärningsman vara berättigad till en särskild ersättning, såsom krisen betalning i Australien. Var noga med att offret är medveten om de skyddsnät som finns om hon eller han väljer att lämna den våldsamma situationen.
 • Titta på nätet eller i telefonkatalogen för människor eller platser för din vän att bo på.
 • Även om du lovar att hålla saker hemliga, kan du behöva bryta det löftet, för att skydda offret, om saker och ting blir för farlig för henne eller honom.
 • Försäkra din vän att det är fel av gärningsmannens dåligt beteende, inte din vän, som är offret. Påminn dem om att övergrepp är aldrig okej, och att hjälp är deras för att fråga.

Varningar

 • Gärningsmannen (er) får försöka komma tillbaka på dig för att hjälpa offret, på något sätt.
 • Barn ska aldrig lämnas i situationer av våld, garantera deras säkerhet, även om detta åsidosätter önskemål offret och / eller förövare.
 • Vet vad man ska undvika: Döm inte eller överlåta skulden, inte pressa offret, vänta inte för offret att öppna upp eller att komma till dig, ge inte råd, och inte ge ett villkorat stöd.