Wka

Hur man berättar någon något efter att de har bett dig ut

Någon du känner frågade just dig. Du gillar den här personen, kan de bli ännu din vän, men du vill inte gå ut med dem. Här är hur man vänder ner dem snyggt.

Steg

Hur man berättar någon något efter att de har bett dig ut. Tänk innan du talar.
Hur man berättar någon något efter att de har bett dig ut. Tänk innan du talar.
 1. 1
  Tänk innan du talar. Efter den personen ber dig, fråga dem om du kan få lite tid att tänka. Ett artigt sätt att säga att det är, "jag är inte säker. Jag ska sova på det, okej?" eller "Jag vet inte. Kan jag komma tillbaka till dig i morgon?". Huruvida detta är killen / tjejen i dina drömmar eller någon du skulle aldrig vill gå ut med, du behöver fortfarande tid att överväga beslutet och ditt svar noggrant.
 2. 2
  Väg-och nackdelar. Lista de positiva och negativa punkter dejta denna person.
 3. 3
  Om du upptäcker att det finns fler nackdelar än fördelar att dejta denna person bör du troligen berätta "nej". Det är där det blir svårt.
 4. 4
  När du har bestämt dig för att minska deras erbjudande, hitta Asker nästa dag, och be att få prata med dem privat. Den privata plats kan vara en övergiven hall eller tomt klassrum om du är en tonåring i skolan, eller ett tomt fikarummet om du är på jobbet.
 5. 5
  Berätta för dem att du har gjort ditt beslut. Förklara att du inte är intresserad, och att du inte försöker skada dem.
 6. 6
  Förklara varför du inte kan gå ut med dem utan att hamna i detalj
 7. 7
  Lägg till att du är imponerad av dem frågar dig. Tala om för dem att det var modigt av dem att fråga dig. Detta kommer förmodligen att ge dem en ego boost, och få dem att må lite bättre.
 8. 8
  Om personen börjar gråta säga förlåt och sedan artigt ursäkta dig själv. De behöver deras utrymme.
 9. 9
  Det kan vara lite besvärligt för dig och frågeställaren att se varandra. Det är mycket typiskt. Men gå inte ut ur ditt sätt att undvika them.The mer du väntar, desto mer besvärligt blir det. Om du stöter på varandra, bara säga hej och göra artigt småprat. Med tiden kommer det att bli lättare.

Tips

 • Vara hänsynsfull om var och när du berättar här personen ditt svar. Aldrig avvisa någon på en offentlig plats med massor av människor runt. Försök att undvika att göra det innan en stor händelse för den personen, som ett test, en presentation, eller en stor social händelse.
 • Även om det är frestande, inte vägrar begäran via snabbmeddelanden eller e-post. Detta är mycket opersonlig och oförskämd.
  • Om du upptäcker, efter att du har vänder personen ner, att du har känslor för dem, kan du försöka be dem tillbaka ut. Men mer än troligt, kan personen vända dig ner. Personen kan fortfarande ha ont känslor från ditt avvisande eller har flyttat på och tappat intresset för dig.
 • Medan du bör vara trevligt att någon som du avslag, var inte så trevligt att du i slutändan gå ut med dem även om du inte gillar dem. Som bara kommer att vara mer smärtsamt för er båda, och det är grymt bedrägeri, även om du bara försöker vara trevlig.

Varningar

 • Om frågeställaren hotar dig eller någon annan för att du tackade dem, kontakta polisen. Det finns ingen anledning att äventyra din säkerhet.
 • Också söka hjälp från någon vuxen omkring dig i skolan, om du fortfarande i skolan.