Wka

Hur man handskas med din vän som är att vara avundsjuk på dina andra vänner

Har du en vän som blir helt elak mot dig på grund av dina andra vänner? Här är några sätt att få din svartsjuk vän att bosätta sig.

Steg

Hur man handskas med din vän som är att vara avundsjuk på dina andra vänner. Be inte om ursäkt bara för att göra fred.
Hur man handskas med din vän som är att vara avundsjuk på dina andra vänner. Be inte om ursäkt bara för att göra fred.
 1. 1
  Sätta gränser. När en vän börjar plocka slagsmål eller få gnällig eftersom du umgås med andra vänner, berätta för honom eller henne direkt att det inte är okej för dem att agera på det sättet. Påminn din svartsjuk vän att ni båda är fria att umgås med andra vänner.
 2. 2
  Be inte om ursäkt bara för att göra fred. Varje gång din svartsjuk vän plockar en kamp med dig, och du ber om ursäkt för den skull hålla konflikter ner, lär er svartsjuk kompis som du kan styras genom att helt enkelt plocka en kamp med dig. Om du inte har gjort något för att vara ledsen för, be inte om ursäkt. Låt din svartsjuk vän vänta ut det för en dag eller två, och sedan närma sig honom eller henne och be om en vapenvila så att du kan prata. Bara säga, "Kan vi avsätta vår ilska tillräckligt länge för att diskutera detta?" Om han / hon säger nej, då axelryckning och säga, "Tja, om du ångrar dig, låt mig veta." Och gå bort. Låt honom eller henne komma till dig. Du har gjort din del för fredsprocessen.
 3. 3
  Vägra att kämpa! Berätta för din vän att du är klar med att bråka om saker som inte är värt att bryta upp en vänskap över. Om han eller hon vill fortsätta vara arg, måste du acceptera det, men att du inte längre kommer att delta i argumenten.
 4. 4
  Prata inte bakom någons rygg. Du tycker inte det när du får reda andra har sagt dåliga saker om dig. Säg inte dåliga saker till / om dem! Tänk på den gyllene regeln: Behandla andra så som du själv vill bli behandlad. Du försöker att hjälpa din vän att växa upp - du måste vara den mogna först.
 5. 5
  Låt inte en vän att avbryta er från dina andra vänner. Alla förtjänar att ha en fin, stor vänkrets. Några vänner spelar bra med andra, andra inte. Om din svartsjuk vän är en som inte gör bra i folksamlingar, det är okej. Se den vän ensam, men låt inte den vännen att du känner dåligt för att vilja spendera tid med dina andra vänner, eller hålla dig från att göra det. Bjud din svartsjuk vän att gå med dig, om det är lämpligt, men om han eller hon avböjer, låt det gå, och gå själv.
 6. 6
  Uppmuntra dina andra vänner att inkludera din svartsjuk vän. Få dina andra vänner att hjälpa dig med denna svåra pal. Låt dem veta, "Jag älskar Jesse, men hon är väldigt blyg och avundsjuk på mina andra vänner. Det kan hjälpa henne om hon kände att hon var välkommen att komma på bio med oss ​​på fredag." Sedan berätta för dem att när inbjudningarna kommer bara från dig, inte Jesse inte verkar vilja acceptera, och se om någon av dem kommer att gå och erbjuda en olivkvist genom att säga, "Jesse, skulle vi alla älskar det om du" d komma till showen med oss. Kommer du på fredag ​​kväll? " Få dina andra vänner inblandade kan arbeta, eller det kanske inte - en sak säker, kommer Jesse måste erkänna att om hon hamnar spendera fredag ​​ensam, det var hennes eget beslut.

Tips

 • Om han inte vill acceptera din inbjudan att gå med i gruppen, låt honom ensam om det.
 • Ge henne tid att komma till rätta med dig som har fler vänner än bara henne.
 • Låt inte dina andra vänner att trasa på din svartsjuk vän. Kanske de andra inte får honom, men du älskar honom, och det är inte coolt att kalla dig en vän och sedan misslyckas med att sticka upp för honom.

Varningar

 • Om du hamnar i ett slagsmål, har du gjort något fel. Undvik våld helt och hållet.