Wka

Hur man detox en vänskap

Sanna vänner hugga dig i fronten -. Oscar Wilde


Är din vänskap ömsesidigt stödjande och frisk, eller är det ett slagfält? Vänskap inte alltid köra riktigt till kurs - ibland, går något mycket fel och en vänskap blir sura, av skäl som ofta utanför din kontroll. I denna situation, avgiftning vänskap är i slutändan ett samtal som är upp till dig, men om du vill ge det ditt bästa skott, avgiftning en vänskap gått dåligt kan resultera i antingen få en friskare, starkare vänskap, eller du kan bli befriad från att ha att tillbringa mer tid med någon som har släpat ner dig.

Steg

Hur man detox en vänskap. Ta en stund att reflektera över din.
Hur man detox en vänskap. Ta en stund att reflektera över din.

Tid för eftertanke

 1. 1
  Ta en stund att reflektera över din. Om vänskap känns giftiga där en gång kändes det fantastiskt, försök att sätta fingret på vad som inte känns rätt om det längre. Några indikatorer på emotionell "toxicitet" i en vänskap inkluderar:
  • Känsla ner eller ens när din vän handlar om.
  • Inte längre få glada att se din vän, se dem har blivit något man känner sig tvungna att uthärda.
  • Du känner att din vän alltid talar om sig själva, även när det är uppenbart att du behöver en axel att gråta på.
  • Din väns uppsättning värderingar och deras ambitioner verkar ha förändrats en hel del från din, till den grad att man inte ser öga mot öga på de flesta saker längre.
  • Har du upptäckt att din vän gav dig dåliga råd med flit? Det kan vara lika illa om din vän är alltid överens med dig utan att bry sig om konsekvenserna, eftersom han eller hon inte orkar ställa dig rakt.
  • Det verkar som din vän bara "behöver" dig när han eller hon har dåliga nyheter att dela.
  • Det känns som om din vän använder dig som ett sätt att göra sig själv eller själv må bättre genom att nedvärdera dig.
  • Din vän har vidtagit för att kritisera dig hela tiden eller vara fördömande om dina val och beslut utan orsak.
  • Börja med din vän (bekräftat av andra) har nått dina öron.
  • Din vän har vidtagit för att släppa dig i en enda röra i sista stund, hindrar dina framsteg, eller har blivit riktigt opålitliga och kommer inte fullfölja löften till dig, om och om igen.
  • Du känner manipulerad, förnedrade, förgiftad, eller bagatelliseras av din vän.
  • Tänk på vad andra beteenden eller attityder har leda dig till känna sur om din vänskap tillsammans.
 2. 2
  Ta alla dina känslor i beaktande, bestämma hur du känner försöker rädda vänskapen. Det är viktigt att fatta ett beslut om huruvida eller inte du är bekväm att försöka avgifta vänskap, eller om en bättre insats skulle låta det gå. Även om du gör ger avgiftning en chans, skulle slutresultatet bli att du fortfarande måste släppa taget, så var beredd på denna möjlighet i alla händelser. När man överväger värdet av att försöka detox din vänskap, att följande saker är värt att hålla i minnet:
  • Längden på din vänskap tillsammans och alla de goda tiderna du har delat.
  • Oavsett om du måste fortsätta att se din vän i ett arbete eller socialt sammanhang.
  • Öppenheten för din vän att diskutera känslor, beteende och att acceptera att han eller hon inte rätt hela tiden. Vissa människor förblir övertygad om att de har rätt, oavsett vad du säger, att de kan visa sig vara omöjligt när det gäller att öppna ditt hjärta eller resonemang med dem.
  • Andra frågor som pågår i din väns liv som kan ha påverkat hans eller hennes syn på livet.

Ta en chans på en vänskap detox

Om, efter reflektion, har du bestämt att det inte är värt att gå vidare med din vänskap, hoppa över detta avsnitt och gå till nästa "Cutting band med din vän". Annars följer det här avsnittet för att försöka.

 1. 1
  Höj problemen i din vänskap med din vän. När du har bestämt att det är värt att investera din tid och ansträngning på avgiftning din vänskap, är det dags att få uppmärksamhet till din väns beteende för att se om det är möjligt att lösa utmaningarna. Detta kommer inte att bli lätt men undviker det inte kommer att hjälpa dig heller,. Ingenting kommer att förändras om man inte tar itu med det Var lyhörd och försiktig på det sätt som du närmar dig detta samtal - du kommer att trampa en fin linje mellan den Dels din vän känner att han eller hon kritiseras, klandras, eller att du bara orättvis och å andra sidan, är din vän lättad att klagomål är ute i det fria, redo för riktig diskussion. Några sätt att närma sig detta kan inkludera att säga:
  • "Jag känner att vi inte har varit mycket nära sistone och att vår vänskap blir lidande som följd. Jag hoppades att du kanske har tid att prata om hur vi skulle kunna ta slut och stärka vår vänskap igen."
  • "Jag har missat den närhet vi brukade uppleva som vänner. Jag vet inte om du känner det också, men jag skulle verkligen vilja prata om hur vi skulle kunna återställa den närhet vi brukade ha. "
  • "Jag kände mig upprörd när jag hörde att du berättar Mr X att jag inte var mycket av en vän till dig och det fick mig att undra vart vi är på väg. Har du en stund för att prata om det här?"
 2. 2
  Lyssna. Vara beredd att lyssna uppmärksamt och vänligt vad din vän säger. Det kan finnas vissa saker som du inte vill höra, men du måste vara öppen och redo att erkänna dina egna misstag också. Det är mycket möjligt att du är omedveten om hur du kan bidra till deras beteende.
 3. 3
  Överens om att vara oense. Om det är något som ingen av er kan se öga mot öga på, bara överens om att vara oense om det men inte låta det komma i vägen för vad som borde vara en fin vänskap. Eller prova lite humor. En taktik som kan fungera riktigt bra med vänner som har en känsla av underlägsenhet är att avväpna sina giftiga tillrättavisar med den sortens håller med sitt uttalande. Till exempel:
  • Vän: "Åh var på jorden fick du den klänningen från Det gör att du ser ointressant ut!" Du: "Oh yeah, det kändes som frumping det ikväll, inte kan ha min man tänker jag flirta medan han är borta!"
 4. 4
  Validera vänskap. Undvik att skylla och anklaga, utan hålla validera vänskap i allt du säger, förklarar hur mycket du värderar din vän och din vänskap tillsammans, så att det är tydligt att det inte handlar om att kasta bort vad som verkligen betyder.
 5. 5
  Håll diskussionen kort och rakt på sak. Inte arbetskraft inte det. Och alltid avsluta samtalet positivt, oavsett om det är lovande att göra något för din vän, eller ordna att göra något tillsammans, eller helt enkelt tala om för dem vad en underbar person du tror de är.
  • Om din vän kastar en "utbrott", eller argumenterar häftigt med dig, artigt låta dem veta att du tar din semester och du kommer att fortsätta denna diskussion senare. Det finns inget behov av ett argument över dina känslor.
 6. 6
  Tänk på och sedan föreslå några bra vägar framåt för din vänskap. Om din vän har reagerat positivt på dina frågor och är minst villiga att ge saker en annan gå, kan det vara bra att ha några idéer om saker som kan hjälpa att få din vänskap tillbaka på rätt spår. Några saker att tänka på är:
  • Ett förbud mot om varandra. Detta är en självklarhet, men om det har varit ett problem, är det bäst att ha ett skratt om det och få det ut i det fria som ett tabu aktivitet.
  • En vilja och engagemang för att spendera mer tid tillsammans, bara ni två som delar ett gemensamt intresse som du både njuta.
  • Att ha en hemlig signal att låta varandra när råd och stöd passerar linjen till att vara diktatorisk, kritisera, eller påträngande. Vid första tecken på denna signal, kommer någon av er vet att det är dags att sätta stopp för allt beteende som orsakar problemet.
  • Att komma överens om att det är OK att behandla upprör när de inträffar snarare än att lämna missförstånd att gro.
  • Dela en ömsesidig uppskattning utrymme. Det kan vara ett foto ombord, en online privatägt gemensamma webbplats, en vecka chatt. Oavsett vad du bestämmer dig, göra plats för att fira varandra och varandras prestationer. Vänner är supportrar, inte belackare, och ni båda ska känna sig trygga i att kommunicera dina vinster och förluster i livet.
 7. 7
  Granska din vänskap. Efter att ha ditt hjärta till hjärta, fundera över hur din vänskap står nu.
  • Känns det som ni två har nått en god förståelse, som om du har gått igenom krig men nu är starkare för det?
  • Känner du att din vän är redo att vara där för dig, så att du kan vara det bästa du kan vara, och du är villig att återgälda hundra procent?

Cutting band med din vän

Detta avsnitt är lämpligt när du har nått ett beslut om att det inte är värt att försöka att detox din vänskap, eller var du har försökt att göra det, men din vän vägrar att inse fakta och har faktiskt gjort saker värre genom tyder att du skyller dem eller förebrå dem och de flata direkt vägrar att se sitt eget fel.

 1. 1
  Läsa igenom de indikatorer på en giftig personlighet som beskrivs i det första avsnittet ovan. Tyckte du själv gå med på att många av de signaler? Gjorde listan upplysa din känsla av förlust om din vänskap? Om så är fallet, och om du känner att det inte är värt att försöka längre, det är dags att klippa banden.
 2. 2
  Loss själv. Det är dags att acceptera att du har växt ur denna vänskap, på samma sätt som du växer ifrån andra aspekter av ditt liv. Om du hör att rösten vissa människor tycker om trav ut att "du har precis fått att fortsätta att försöka", sedan ignorera det. Nu är det klart att du redan har provat mer än tillräckligt och din kompis går över gränsen av tålamod när han eller hon fortsätter att manipulera, förnedra, eller skvaller om dig. Det är lika viktigt att det är att veta när man ska fortsätta att försöka, och på denna punkt, lösgöra sig själv är frisk och ett stadium av mognad i ditt liv.
 3. 3
  Radera sina detaljer från ditt liv. bort din vän från Facebook, din mobiltelefon, din adressbok, etc. Dr Ray Pahl, en vänskap expert, förklarar att alltför många vänner i ditt liv kan vara stressande och otillfredsställande ändå, så det är viktigt att Lämna din skuld åt sidan också.

Att hantera en ex-vän

Medan klippa banden och gå vidare är ett hälsosamt val i en giftig vänskap, vad gör du om du fortfarande i samma sociala eller arbete kretsar som din gamla kompis? Svaret är att vara vänlig, hjärtlig och professionell i ditt fortsatta relationer med dem, allt samtidigt som din avstånd.

 1. 1
  Var vänlig och där du har inget annat val än att fortsätta att komma i kontakt med en tidigare vän. Om du har skilda vägar med en giftig vän men du är fortfarande i hans eller hennes dagliga cirklar för arbete eller sociala skäl, det finns ingen anledning att göra den kalla blockadpolitik handling. Håll kommunicera i en trevlig, omtänksam sätt som fortfarande behåller ditt avstånd. Säg "hej" när du ser din fd kompis - det behöver inte vara mer än så - men åtminstone hålla hälsningar civila och pågående. Erkänner din fd kompis värt som en människa fortfarande frågor. Detta kan vara en känslig balans som du inte vill att förmedla tanken att du är fortfarande vänner.
 2. 2
  Har aldrig fångas säga ett ont ord om din tidigare vän. Om någon försöker dra dig på, detta helt enkelt säga "Ja, vi var vänner en gång, men det funkade inte. Hon är fortfarande en bra person, vi bara inte är lämpad som vänner nu."
 3. 3
  Var artig. När dina vägar korsas, om allt annat misslyckas du, åtminstone leende. Om din vän inte återgälda, oroa dig inte - bara hålla på så här och andra människor kommer att märka vem som är personen med chip på sin axel.
 4. 4
  Håll samtal kort och koncist. Om du är i en situation där du måste fortfarande prata med varandra, hålla sig till enkla saker och ursäkta dig så snart det är artigt att göra det. Om du behöver prata igenom saker att göra med arbete och hitta dig själv oense,, professionell, och håll dig till fakta.
 5. 5
  Sätt dina ansträngningar i de återstående vänskap. Dina riktiga vänner är en källa till stöd och nytt energigivande. Lita på dem för att förbättra din syn på vänskap!

Tips

 • Om de säger något elakt, berätta för dem att du inte gillar det och förlåta dem. Kom ihåg att det är osannolikt att de bryr sig mindre om du har ett agg, såvida det tjänar sitt syfte att hålla dig i en kontrollerbar läge. Inte lider onödig skada - vägra att låta det komma till dig.
 • Försök alltid att se saker från både din synpunkt och din väns synvinkel.
 • Alltid vara ärlig med din vän.
 • Försök att tänka på din giftiga vän positivt. Försök att tänka på dem som människor som gör misstag.
 • För kvinnor, säger Susan Shapiro Barash att det finns 10 olika typer av vänskap möjliga. Läs igenom dessa för att försöka identifiera någon av de mer negativa typerna i din vänskap, för att se var några av era utmaningar kan ljuga, eller att identifiera hälsosammare vänskap och att vara tacksam för den underbara balansen i ditt liv:
  • Ledaren (hon alltid regler och förväntar sig hennes synpunkter att dominera)
  • Dörrmattan (hon kommer alltid förvänta att trampa över, kommer att säga ja till allt)
  • Den Sacrificer (hon ska göra något för dig på egen bekostnad)
  • Den Misery Lover (hon ser det värsta i allt, utan att misslyckas)
  • Användaren (hon bara gillar dig för vad du kan ge henne)
  • Intim Frenemies (hon låtsas att hon gillar dig genom att le, men hon är på väg att sabotera dig på alla sätt hon kan)
  • Den Trophy Friend (hon gillar dig eftersom på något sätt du ge eller bekräfta status och makt att hon är sugen på)
  • Den Spegling Friend (hon och du får tillsammans eftersom era liv och erfarenheter är likartade och delad)
  • Den delare (hon är öppen, ger av sig själv och är fri med hennes känslor)
  • Giltiga vän (hon ger, tar emot, älskar dig för vem du är, och hon är den verkliga affären bästa vän alltid).
 • Hur giftiga är du som en vän? Shapiro rekommenderar vi även titta på våra egna beteenden här!