Wka

Hur kan man vara gotiskt som tonåring

Så, du är inte gammal nog att vara under dina egna regler för stil eller utseende, men du vill vara Goth? Du har fortfarande några år kvar innan du kan dra av Spider drottning utseende, men du kan göra onsdag Addams ganska bra. Tillhandahållande, naturligtvis, att du fortsätter läsa.

Steg

Hur kan man vara gotiskt som tonåring. Fundera över varför du vill bli en goth.
Hur kan man vara gotiskt som tonåring. Fundera över varför du vill bli en goth.
 1. 1
  Fundera över varför du vill bli en goth. Om du bara vill passa in, sedan överväga andra stilar. Att vara en goth är ditt beslut, så att inte bara göra det för att alla andra är!
 2. 2
  Gå in till den långsamt, börja med att söka på historia, musik och mode. Prata med dina föräldrar om det, och hålla din look enkel, kan du få mer genomarbetade i tid.
 3. 3
  Shoppa med människor, dina föräldrar, vänner och visa dem vad man vill gå in i sparsamhet butiker och vanliga butiker. De kommer snart att få en idé.
 4. 4
  Håll dig uppdaterad med allt ditt skolarbete, är goterna alltid uppfattas som drop outs, bevisa att de har fel.
 5. 5
  Lyssna på goth musik. Det finns en massa olika genrer, såsom gothic rock, död sten, EBM, Darkwave, new wave, och kom ihåg att lyssna på vad du gillar. Sluta inte att lyssna på ett band bara för att det inte är goth och inte lyssna på ett band bara för att det är goth.
 6. 6
  Sätt din egen prägel på dem. Bära kors av djup personlig betydelse eller satir. Klär inte i svart hela tiden bara för att du känner att du måste. Bär lila, röda och grått tillsammans med svart. Var dig själv. DIY några av dina kläder, kan du sätta spets, lappar, märken etc. på. Ha kul.
 7. 7
  Gör håret hur du vill, det finns många olika stilar att välja mellan, och du behöver inte färga håret svart eller en galen färg (clip ins fungerar lika bra). Om du vill fråga dina föräldrar först.
 8. 8
  Om du inte kan bära smink det är inte slutet av världen vänta tills du kan eller dina föräldrar låter dig.

Om du kan bära smink, hålla det enkelt när du startar eye-shadow och en bit av eye-liner fortfarande ser bra ut. Du behöver inte hålla sig till svart, finns massor av andra färger att välja. Experiment och titta tutorials. Du behöver inte bära smink.

 1. 1
  Lev ditt liv. Fortsätt att göra det du älskar. Goth handlar inte om att vara deprimerad. Det handlar bara om att vara sig själv, kunde oberoende, och inte leva som du dör någon sekund.

Tips

 • Var sann mot dig själv. Om du inte är bekväm är gotisk, ska du inte vara. I dina ögon, kan det vara en trend, eller en fas som kommer att passera över tiden.
 • Ha kul.
 • Du kan förlora en del vänner, men du kanske få lite.
 • Vissa goterna som EBM och elektronisk dansmusik, men det finns många typer av goth musik.
 • Med musik du kan börja ganska mycket genast som du kan lyssna på den från YouTube, Grooveshark och Spotify, inte bara cd-skivor. Prova Goth klassiska / gamla skolan band som The Sisters of Mercy och The Cure och se vad du tycker.. sedan gå därifrån.

Varningar

 • Ibland kommer vissa människor accepterar inte dig för vem du är och vara mycket, mycket grym (slå upp Sophie Lancaster). Ignorera dem till det bästa av din förmåga. Om det blir våldsam, få en lärare, förälder, eller en vuxen som du litar omedelbart.
 • Kom ihåg, oftast de mest bedöms tonåringar är goter / emo / alternativ. Det är mest troligt att du kommer att bli retad eller förkastas. Låt inte det gunga dig. Det finns människor där ute som kommer att tycka att du är intressant och gillar dig för dig. Se till att det finns några bra, icke dömande människor du kan hänga med så att du inte blir deprimerad och ensam.
 • Du behöver inte ändra ditt hår eller hela din garderob att vara gothic.
 • Om folk kallar dig en posör eller wannabe, hålla gör din grej och ignorera dem.
 • Folk kan fråga dig frågor som "du skär dig?", "Tycker du om självmord?", Eller "är du deprimerad?" Artigt förklara för dem att goth är inte om att vara deprimerad, om de inte lyssnar, inte bryr sig, och bara ignorera dem.
 • Några av dina vänner kan inte acceptera den nya du. De kan falla ut med dig, eller ens vara mycket elaka mot dig. De är inte dina riktiga vänner. Vissa människor kan dock på allvar tror att det du gör är fel och försöker att hjälpa dig att se "en väg ut". Förstå att dessa människor är vänner - de bara har en annan åsikt, och det är okej.
 • De flesta människor vet inte vad verklig Goth är, och du kommer att få lite hat, men ignorera dem.