Wka

Hur ska goth på skolan

Även är nödvändigt, kan det också vara begränsande, eländig, och sätta några allvarliga begränsningar på gotiska. Klädkoder, skoluniformer, regler, förordningar,, att rycka i matte.... det finns så många små saker som kan börja att ta en vägtull på oss, och innan vi vet det, de dominerar våra liv. Skolan kan vara speciellt om du är en Goth. Människor som inte förstår din kultur och livsstil kan skratta, trakassera, eller missförstår dig. Lärare kan behandla dig orättvist. Skoluniform hålla dig borta från kläder, smink och frisyrer som du vill uttrycka dig med. Innan du vet det, är någon misstar dig för en hejaklacksledare. Om du är en Goth och vill hänga på din stil i skolan, då denna artikel är för dig.

Steg

Hur ska goth på skolan. Stå upp för dig själv.
Hur ska goth på skolan. Stå upp för dig själv.
 1. 1
  Läs historien. Ingen Goth någonsin kommer att tas på allvar, om han eller hon inte vet vad hon talar om. Du måste förstå utvecklingen av den gotiska subkulturen och gotisk musik.
 2. 2
  Var dig själv. Goterna bör aldrig rädd för att vara sig själva. Om du råkar gilla Siouxsie and the Banshees och Soulja Boi, säg det med stolthet. Ingenting är goth mer än att vara ärlig om dina intressen.
 3. 3
  Få looken. Om du följt steg ett redan bör du vet mycket väl hur mycket du kan arbeta med samtidigt förekommer gothic. Försök och hitta kläder som du gillar och som uttrycker dina intressen. Till exempel, många av de mer energiska goterna går för cyber-goth look, med betoning på svart, men med ljusa neonfärger. Om du är mer tyst och tillbakadragen, kanske en mer viktoriansk eller Romantigoth look är för dig. Om du gillar att se ut som en zombified mutter sedan gå för Deathrock look. Och om ingen av dessa passar dig, och ingenting annat passar dig, gör något som gör det! GDS (Gör det själv) var enorm när punken började, och goth växte fram ur punken med samma DIY strategi.
 4. 4
  Stå upp för dig själv. Uppenbarligen goterna tenderar att samla en hel del uppmärksamhet av olika skäl. Beroende på din personlighet detta kan eller inte kan vara roligt, men oavsett vad du kommer att få plockas på då och då. Beroende på hur extrem retas går, reagera i enlighet med vad du tycker är lämpligt (inom rimliga gränser förstås).
 5. 5
  Handskas med skolans begränsningar. Vissa skolor kräver uniformer eller ha vissa klädkoder som måste uppfyllas. Ta reda på vilka dessa är och arbeta runt dem så mycket du kan. Kom ihåg detta: De kan ta dina kläder, men de kan inte ta din identitet (och lita på mig, vill de verkligen). Bär de kläder du vill bära utanför skolan, om det är så illa, eller överväga att överföra till en skola som inte är så begränsande. Detta bör dock endast vara en sista utväg.

Tips

 • Var sann mot dig själv och den gotiska subkulturen. Som fördomsfria som goth är, finns det fortfarande en viss nivå av förväntningar som bör uppfyllas. Goth handlar om att se in i de mörkare sidorna av livet och finna skönhet där, och om du gör detta inte fungerar för dig... du är inte Gothic.
 • Smile! Sant goterna leende, och vi behöver denna värld av stereotypa människor att veta detta. Naturligtvis, som inte en påtvingad leende, men en krökt uppåt leende inte ser fake.
 • Var inte en posör. Allvarligt, det finns inget folk hatar mer än nu-metal headbanging idioter som bara vill flippa sina föräldrar ut och spränga sin skola. Att vara ledsen, har våldsamma och / eller suicidal ingenting att göra med att vara en goth, och de bör inte utföras. Men om detta verkligen hur du är, och om det eskalerar till en seriös nivå, överväga att söka psykologisk hjälp.
 • Bli vän med alla. Jocks, de preps, de musikbandGeeks, oavsett. Etiketter är etiketter, subkulturer är subkulturer. Bara för att vi har olika intressen och smakriktningar betyder inte att vi inte kan få alla tillsammans.

Varningar

 • Folk kan mobba dig, lyssna inte på din mobbare eftersom de aldrig kommer att förstå subkultur.
 • Vissa människor kommer att tycka att du är konstig, och de kan försöka undvika dig. Ta inte detta på hjärtat, vem vet, kanske de blir snart din bästa kamrater.
 • Du kan samla oönskad uppmärksamhet eller behandlas orättvist.