Wka

Så sluta hålla upp med Jones

Vi vet alla "att" familjen... den glada, perfekt familj som verkar ha allt. Alla har en "Jones" familj på sina block och medan vissa rycka på axlarna och inte bryr sig om att "Jones" bara tog hem en ny Mercedes, andra känner som om de behöver för att inte bara hänga utan att överträffa detta granne eller ens vän. Om du känner dig manad att hänga med i Joneses men vill sluta driva en potentiellt obegränsad konkurrens, det finns några åtgärder du kan vidta för att få bort "en upp" tåg.

Steg

Så sluta hålla upp med Jones. Tänk på vad får dig att reagera på Jonesesen 'rikedom eller handlingar.
Så sluta hålla upp med Jones. Tänk på vad får dig att reagera på Jonesesen 'rikedom eller handlingar.
 1. 1
  Tänk på vad får dig att reagera på Jonesesen 'rikedom eller handlingar. Vad som ligger i hjärtat av att vilja hänga med den här familjen? Det finns oftast en djupare anledning till varför du vill hänga med Jones och det är inte bara för att du vill ha en ny båt. Gräv ner djupt inne för att försöka hitta orsaken till varför du kan känna sig tvingade att "en upp" någon annan:
  • Karriär frustration. Om du har känslan som en hamster i ett hjul på jobbet, där man arbetar hårdare men verkar inte komma någonstans, kan du känna lite stucken av varandras materiella utmärkelser. Det kan vara frestande att tro att någon annan har det mycket enklare än du och få fina belöningar för att starta.
  • Låg självkänsla. Känns som om du inte kan få vänner utan att imponera folk eller "imponerad" dem med pengar eller en visning av ett perfekt liv? Om du är ljuset i plånboken, kan du känna dig som om du inte kan få vänner eller behålla dem utan att ha imponerande objekt och i stället för att inse detta som ett orealistiskt sätt att få vänner, kanske du förbanna din brist på medel för brist på att hänga med andra.
  • Personligt liv bekymmer. Om ett område i ditt personliga liv är under attack och din självkänsla är i riskzonen, kan det vara frestande att leta efter den "snabbt och enkelt" fixa till känslan överlägsna andra. Uttrycket "den som dör med flest leksaker vinner" är en som inte förlorat på dig - du tror att materiell rikedom definitivt kommer att köpa dig riket, samtidigt lösa några personliga frågor som är upprörande dig idag.
  • Tough barndom. De som kan ha höjts till "göra utan" maj längtar efter stora hem och snygga bilar som vuxen. Att se en annan familj som uppnår denna typ av status kan vara något du tror ska bli din så du försöker att hålla upp. Å andra sidan kan många barn som växer upp i låginkomstfamiljer vara mer tacksam och acceptera om väsentliga poster de arbetar för och tjänar snarare än känna sig som om de förtjänar dem eftersom de "missat" under barndomen.
 2. 2
  Tänk vilken aspekt du försöker matcha eller ikapp. Även om mer än ofta är det handlar om pengar, ibland är det flera aspekter en Jones-typ familjen utstrålar som driver människor galna, inklusive relationer och arbete prestige. Några exempel på icke-monetära sporrar till konkurrerande inkluderar:
  • Perfekt äktenskap. Varje gång du stöter på dem, de är alla leenden, kramar och full av ömsesidigt stöd. Du oroar dig att grouching du och din make har går just nu har något djupare till det än sömnlösa nätter med en ny bebis och alltför många deadlines arbete, men detta tjatet endast verkar förekomma när du stöter på den här perfekta paret.
  • Perfekta barn. Du har hört att de har rakt Som, leda idrottslag och inte svara tillbaka. Du undrar om alla som kritiskt tänkande och "följ ditt hjärta önskan" chattar du har undervisat dina barn var en så bra idé trots allt när du ser Jones "skötsam pack flytta in synkronicitet.
  • Massor av pengar. Det verkar som de har mycket mer pengar än du - den bilen, dessa kläder, medlemskapet i den lokala klubben du känner att du bara kan aspirera på...
  • Imponerande karriär. Du är inte helt säker på vad det är de gör men VD titeln verkar mest imponerande. Du undrar om det är värt att kämpa med att cykla till jobbet varje dag för att sitta i ett bås och fundera över kontorspapper när du kan vara skyhöga som dina grannar vd.
 3. 3
  Ta aspekter Jones liv som du tror att du är avundsjuk på och bryta ner dem i ett par verklighet bitar. Genom att göra detta, kommer du att se att din längtan efter deras livsstil innehåller några större brister. Med exemplen ovan, låt oss kolla in andra möjligheter och saker du kan lära dig om dig själv:
  • Perfekt äktenskap. Det kan verka som om de har en sublim äktenskap utan hicka. Naturligtvis, vad du ser är inte alltid vad du får. Trots lycklig man och hustru kan kyssa varandra på verandan varje morgon innan han eller hon drar iväg till jobbet, innebär detta inte att det är regnbågar och solsken hemma. Dessutom kan de ha varit igenom tuffa fläckar och löst dem, medan du fortfarande navigera en, det är bara en fråga om timing, inte perfektion.
  • Perfekta barn. Straight A: s och kapten för fotbollslaget eller huvudet cheerleader bor granne kan få dig att känna sig otillräcklig i föräldraskap avdelningen. Ändå, menar prestationer som dessa inte att en förälder har höjt perfekta barnet och vem vet vad de hedrar barnen gör under täckmantel av att vara "perfekt". Pushing ett barn att "vara som" någon annans barn kommer bara att skapa intern turbulens och problem, plus att du inte riktigt vet vad som pågår inne i andra familjer.
  • Massor av pengar. I ett kredit-drivna samhälle, kommer många människor att ge en illusion av att de är laddade, när de i verkligheten är skyldiga skjortan av ryggen och några. Även om den andra familjen gör en massor av pengar, för argument skull, är hur de gör det? Om det är på grund av år av utbildning, enormt hårt arbete och beslutsamhet, ta anteckningar om hur att komma vidare i din karriär och inte vad de nyligen köpt. Om det handlar om dem som arbetar alla timmar på dagen och aldrig umgås med de perfekta barnen, ja, kanske du är den som har gjort rätt, om än sämre, val.
  • Imponerande karriär. Om George Jones är en bilförsäljare, precis som du, men verkar göra så mycket bättre, använda sin framgång som en drivkraft inte en punkt av påstående. Ibland människor skjuts till Excel och tänka utanför boxen när de bevittnar framgång annan. Men om George är en raketforskare, kanske du bör förundras över det faktum att du har en raketforskare som granne och i stället uppskattar hans framgång istället för att försöka konkurrera med den. Har några bra garner med honom istället för att försöka göra mål yards över honom.
 4. 4
  Begrunda hur din besatthet med att hålla upp är påverkar ditt liv. Hur besatt är du med att hålla upp? I vissa fall kan en liten dos av avund vara en sund drivkraft som går en lång väg för att tända en eld under vad som var ett vilande karriär eller relation i ditt liv. Men om du ständigt hålla koll eller värdering, anser att du har en ohälsosam relation som måste komma till ett slut.
  • Sluta hålla spåra vad de gör. Även i de fall där Jones är dina nära vänner, ta föremålet för din besatthet (pengar, relationer etc.) ur ekvationen att frigöra sig från denna smalare fokus. Till exempel, om du är besatt av hur väl Jones barnen gör i skolan, åta sig att hålla alla konversationer med familjen till andra ämnen och inte barnen. Eller, öppna dig upp till lära om vad det är som inspirerar dessa landvinningar, så att du kan låna deras erfarenheter och anpassa den till din egen föräldraskap.
 5. 5
  Reflektera över dina personliga mål och resultat. Ibland när du blir alltför fokuserad på vad någon annan gör, glömmer du hur långt du har kommit i din egen rätt eller du tar för givet de resultat du har gjort.
  • Återbesök ursprungliga mål, förhoppningar och drömmar - är chansen, de har ingenting att göra med Jones. De kan helt enkelt ha blivit en ursäkt eller en indikator på din inre rastlöshet att få dig tillbaka på rätt spår med dina egna mål.
 6. 6
  Tänk på det värsta scenariot och sedan sticka tillbaka därifrån. Vad skulle hända om du kunde hålla upp? Om du fortfarande fast på tanken att du måste hålla upp eller överträffa prestationerna av en annan familj, ta en ordentlig titt på vad som skulle hända om du faktiskt gjorde nå ditt mål.
  • Gör en lista över hur du skulle ha det bättre om du hade att Mercedes eller köpte det stora huset. Var noga med att inkludera nackdelarna med resultatet så att din lista är balanserad!
  • Tänk varje aspekt av ditt liv, inklusive din ekonomiska och personliga välbefinnande. Är ditt liv verkligen bättre eller skulle du vara fastspänd med en överväldigande ekonomisk börda och en olycklig familj?
  • Vad är din bana om du fortsätter som du är nu? Vilka förbättringar vill du göra? Är du redo att gå vidare med att göra dem nu?
 7. 7
  Fortsätta de saker som du bryr dig om i överflöd. Oavsett om det är på helgen, skriver på nätterna, lära dina barn de periodiska tabeller eller måla en väggmålning på din yttervägg, hänge sig åt saker som verkligen brand upp din kreativitet och ta dig in i flödet tillstånd av sann glädje. Pengar och status är dåliga substitut för att hitta din sweet spot för kreativitet och ju mer du njuta av detta, desto mer uppfylls kommer du att bli.
 8. 8
  Dela själv runt. När det gäller att hålla upp med en annan familj, tänk på att du är den enda som håller poäng. Om du är verkligen intresserad av att imponera på grannskapet, gör det med din vänlighet eller generositet. Var där för människor, ge en hjälpande hand, vara en lyssnande post och erbjudandet ville ha råd när det behövs. Låt folk vet att de kan komma till dig för stöd. Erbjud din visdom till samhället och Jonesesen blir verkligen imponerad istället för att vara förvirrad av någon härma deras varje rörelse.

Tips

 • Status varor kan aldrig kompensera för vad som inte är inom dig. Pengar, dyra "leksaker" och kläder, juveler och utlandsresor kommer inte fylla tomheten av en karaktär som saknar eller inre lycka. Tillbringa mer tid att utveckla sidor hos dig själv som du tycker saknas än att försöka skyla över dessa delar av dig själv med grannlåt.
 • Inse att vi alla har olika drömmar och olika idéer om vad uppfylla oss. Tyvärr, vi ibland blandar ihop vad vi vill med det vi tror att vi vill eftersom det har varit socialt drivs via media, kamrater och andra påfrestningar. Det är viktigt att påminna dig om detta regelbundet och fråga dig själv varför du vill ha något som någon annan tidigare har förutsatt att det är en bra sak för dig att vilja också.
 • Titta ärligt på deras val och yours. Det är inte ovanligt att människor som håller upp med Jones att vara i en situation av ömsesidig avund. De har mer pengar men du är bättre på att hantera räkningar och inte avveckla ont om mat i slutet av månaden. De har en fin bil men du har den senaste gaming dator och en riktigt avundsvärd samling av spel. Eftersom du valde att behålla mer fickpengar för spel, du valde en ekonomi bil - och varje gång du nämner att få den senaste versionen, är Jones Mercedes ägare gitter tänderna i frustration. Ofta gräset är grönare på båda sidor av staketet! Bryt den cykeln genom att bli mer bekväm med dina egna val.
 • Utnyttja dina intressen och kreativitet och investera i en aktivitet eller sträva att du alltid har velat prova. Till exempel, om skulptera eller agerar är drömmen du har på hyllan i det förflutna, damma av den drömmen och ta en klass eller prova för gemenskap teater - göra något som kommer att stärka din sanna intressen.

Varningar

 • Varje småsak, varje föremål, måste varje punkt ägs ska dammas, underhållas och inrymt. Det kommer att ropet på din uppmärksamhet och kan lura dig bort från saker du hellre vill göra, bara för att du betalat så mycket för det eller du känner dig tvungen att visa upp det. Tänk noga innan du fyller upp ditt liv med troféer.
 • Det är mycket möjligt att de Joneses är pank men jonglering allt mellan kreditkort och måltider av toast. Var försiktig med vad du är avundsjuk på...
 • Att hålla upp med Jones kan ofta leda till ekonomisk undergång. Innan du går på en utgifterna Spree för att hänga med någon annan, ta en ordentlig titt på din ekonomi. Du behöver inte föremål för att bevisa din självuppskattning.
 • Om du lever över dina tillgångar, sluta nu. Om du lever i ditt sätt, fortsätt med det. Om du lyckas sparsamma nog att leva bekvämt under ditt sätt med en stadig vana av sparande, får du definitivt den sista skratt. Sätt ditt kreditkort i frysen om du är svag ville!
 • Om de verkar ha mer pengar, titta närmare och diskutera ekonomi med dem. De är antingen väldigt bra på att leva sparsamt, har mycket mer pengar att börja med eller att de lever på kredit hålla skenet uppe. Det sista är vanligare bland en upmanship spelare än det ser ut. De är den som konsumeras med avundas dig för saker du tar för givet. De köpte alla elverktyg Home Depot har att erbjuda, men du kan få bättre kompetens med ett mindre verktyg set.
 • Se upp för en upmanship spel. Om du nämner något positivt, som din unge drar upp en D minus till en fast B i hans sämsta ämne, kommer Jones gratulera dig och nämna hans dotter fick MVG i det och en A plus förra terminen. Det är lätt att fastna i sin syn på det och tror att ditt barn är inte lika bra. Sanningen är, har ditt barn en större prestation kommer upp bakifrån. Han kommer inte försöka att hårt igen om du trasa på honom om att slå grannflickan som älskar sitt sämsta ämne och har en talang i det.