Wka

Hur kan man hantera en osäker person

Osäkerhet är ett stort problem, både för de människor som har det och de människor de känner. Förhoppningsvis denna artikel kan hjälpa dig att hantera den speciella osäker person i ditt liv.

Steg

Hur kan man hantera en osäker person. Se skillnaden mellan verklig osäkerhet och fejkade otrygghet.
Hur kan man hantera en osäker person. Se skillnaden mellan verklig osäkerhet och fejkade otrygghet.
 1. 1
  Förstå frågan. Osäkerheten härrör från många rötter. Även om frågan kan tyckas självklart, som en vän som har dålig hy, kan det vara mer än så. Problemet kan uppstå från ett område som du inte är medveten om eller känner till, som hemma liv, tidigare relationer, osedda medicinska problem eller psykiska funktionshinder. Osäkerhet är ett komplext problem som inte alltid är lätt fast. Om du förstår att otrygghet kan vara ett allvarligt problem, kan du känna empati bättre med osäkra människor.
 2. 2
  Se skillnaden mellan verklig osäkerhet och fejkade otrygghet. Fejkade otrygghet kan vara för uppmärksamhet eller sympati, eller att manipulera folk, så se upp för dem som agerar. Men de flesta osäkerhet är mycket verklig, och kan bero på allt från en oroliga förflutna för att presentera missbruk.
 3. 3
  Var snäll och diskret. Ibland kan du få trötta på någon som är kroniskt otrygg. Detta kommer dock att bränsle endast problemet.
 4. 4
  Lär dig att ignorera eller avleda sina symtom. Om osäker person ständigt sätter sig ner, kommer du antingen att uppmuntra dem med att gratulera dem, eller ignorera dem. Inte bränsle inte sina symtom.
 5. 5
  Hjälp dem. Det kan vara känslomässigt och mentalt dränerande att stödja en osäker person, men äkta omsorg och oro för den personen kan hjälpa dem att känna sig säkrare om sig själva. Berätta för dem att du är vän med dem, älska dem, som dem, för vilka de är. Du behöver inte spendera din varje minut med dem, men överger inte dem heller. Vissa osäkra människor kan göra värdefulla vänner. Kom ihåg att inte alla osäkra människor är mobbare eller på något sätt, vissa av dem är tveksamma, blyga människor som är rädda och nervösa med sig själva.
 6. 6
  Om det är lämpligt, tala med dem. Om du är en god vän till personen, på allvar fråga dem om deras problem. Uttryck ditt behov av att hjälpa men inte får dras in till en relation där dina behov ersätts av deras.
 7. 7
  Hjälpa dem med deras problem. Om det är en person som du är bekant med, kanske du vill inkludera dem i dina aktiviteter för att förbättra sin självkänsla.
 8. 8
  Men se upp för dig själv. Ibland måste du distansera dig från en osäker person-det är mycket dränerande. Kom ihåg att du har behov för. Låt inte dig själv börjar känna sig osäkra, eller missbrukas, bara så att du kan hjälpa dem. Se till att din relation med den osäkra personen är frisk.
 9. 9
  Om osäker person är din vän eller familjemedlem, försöka hjälpa dem. Om de är en klasskamrat, eller en peer eller kollega, lära känna dem. Men kom ihåg slösa inte din tid med människor som tar dig ner.

Tips

 • Låt dig inte dras in i en relation som kretsar kring du försöker förbättra självkänslan hos någon annan. Det är mycket skadligt för dig, och kommer sannolikt inte att hjälpa dem - de kommer att inse att så länge de är behövande, kommer du att vara där. Låt inte dem att lita på dig 24/7.
 • Osäkerhet kan bli ett allvarligt problem eller en social front för att få uppmärksamhet. Se till att du vet vilken typ av osäkerhet du sysslar med.
 • Även om du kanske tror att någon är fejkade otrygghet för uppmärksamhet, kan de ha psykiska eller känslomässiga problem som du inte är medveten om. Försök att inte anta att någon fejkade osäkerhet bara för att du kan se några uppenbara brister i deras liv.
 • Osäkerheten kan vara en lärd vana som är mycket svårt att bryta. Om du måste stå ut med en osäker person som du inte gillar, försök att föreställa sig det som någon annan psykisk sjukdom.

Varningar

 • Ibland kan otrygghet vara ett symptom på ett allvarligt problem. Om du tror att personen du arbetar med har ett allvarligt problem, kommer du inte att kunna hantera det om du engagera. Antingen underrätta vederbörlig myndighet eller hålla sig borta från problem.