Wka

Hur handskas man med en tvångsmässig lögnare

Så hemskt som det verkar, det finns individer i vår värld som har inneboende personlighet frågor. Ett problem som en minoritet av människor har, är att vara en tvångsmässig lögnare. Denna typ av person kan vara osant i år men så småningom den fångar upp och en gång erkände att de är lätta att upptäcka. Att ha en sådan person i ditt liv via vän, arbetskamrat och ja även en familjemedlem, kan vara oerhört frustrerande minst sagt.

Typiskt tvångsmässiga lögnare söker acceptans genom att identifiera sig med andra: "Wow mig också" och så börjar "dominoeffekt" en lögn täcker en annan och en annan och / eller skapa sin egen värld enligt dem själva, men framför allt den här personen är bara ute efter acceptans, ofta skapar sin egen omständighet...

Steg

Hur handskas man med en tvångsmässig lögnare. Antag att varje mening eller kommentar som han eller hon yttrar är inte korrekt, inte sanningsenlig.
Hur handskas man med en tvångsmässig lögnare. Antag att varje mening eller kommentar som han eller hon yttrar är inte korrekt, inte sanningsenlig.
 1. 1
  Antag att varje mening eller kommentar som han eller hon yttrar är inte korrekt, inte sanningsenlig. Om du bestämmer att deras berättelse faktiskt bygger på fakta, så anser dig lycklig.
 2. 2
  Vara på sin vakt och förbereda: förvänta en potentiellt annorlunda utfall än vad som annars skulle förväntas eller utlovas.
 3. 3
  Ge dig själv tillräckligt med mental förberedelse för att acceptera att man inte kan lita på den här personen, och ta vad som sägs vara som inte är tillförlitliga.
 4. 4
  Ställa ut det mesta av vad man säger och acceptera att denna person är oförmögen att vara rättfram.
  • Ring inte honom eller henne en lögnare eller stänga ner en helt, noga med att inte anklaga den person som använder ordet "lögnare" kan detta innebära att man alltid lögner, och som kommer att orsaka ett argument eller arga känslor.
  • Det bästa sättet att möta denna typ av person är att låta dem veta att det som sades är "inte korrekt", eller "är inte rätt", eller är "inte giltigt" - men inte agera som om du är en domare och jury och inte försöka att motbevisa... du behöver inte... bara vara direkt medan återstående lugn, sval och klar är tillräckligt.
 5. 5
  Försök inte att peka ut sina mindre uppenbara lögner, ge dem ett pass. Men, ta vad de säger med en stor nypa salt.
 6. 6
  Fånga den faktiska felaktigheter / lögner kontinuerligt och slutligen lögnaren kunde bli sjuk av att visas upp och kan besluta att sluta - eller åtminstone när du är runt.

Tips

 • Tvångsmässiga lögnare - om de inte har kränkt hela tiden, eller om de inte på några droger - kan helt enkelt söka uppmärksamhet. De kan känna sig lite eftersatt.
 • Ibland tvångsmässiga lögnare är människor som har svåra missbruk av substanser. De kan behöva ljuga för att skaffa pengar eller droger.
 • Tvångsmässiga lögnare är människor som har kanske kränkt kontinuerligt i deras liv och har liten eller ingen respekt kvar för att vara ärlig.

Varningar

 • Inte förlorar huvudet kallt för mycket, det vill säga: inte acceptera predikament personligen. Denna person kommer att bete sig på detta sätt med alla och bör söka hjälp. Så småningom (det är annorlunda med alla) de kan inse hur de skadar dem runt omkring dem och i-sin tur skadar sig liksom.