Wka

Hur kan man vara en god granne

Att vara på dåliga villkor med din granne kan göra ditt liv frustrerande, dag efter dag. Men tar tid att etablera god fot med dina grannar har många fördelar. Samhället blir vänligare, grannskapet säkrare, och området en trevligare och mer bekväm plats att leva.


Steg

Hur kan man vara en god granne. Presentera dig själv.
Hur kan man vara en god granne. Presentera dig själv.
 1. 1
  Presentera dig själv. Oavsett om du är ny i grannskapet eller nya invånare har precis flyttat in på ditt kvarter, presentera dig själv. Säg hej, erbjuda en (den klassiska hemlagad paj aldrig misslyckas) och dela eller fråga om det lokala området: "Var är närmsta pizzeria" eller "Den sopbil kommer med på tisdagar och fredagar, vanligtvis runt 10 på morgonen, men ibland han smyger in på 8."
 2. 2
  Tänk på dina grannar livsstil. Lär känna dina grannar - vad de gör för en levande, vad deras scheman kan vara som, och så vidare. Ibland kan du åtgärda problem innan de ens börjar, till exempel om de arbetar nätter, kommer lugna morgnar vara viktigt för dem. Om de har små barn, kommer lugna kvällar att vara mycket viktigt för dem. Likaså, ge dem information som hjälper dem att bli mer hänsynsfull av din livsstil. Om du gör en hel del trädgårdsarbete, eller om din tonårige son spelar trummor, låt dem veta i förväg och nämna att om det blir för högt, bör de inte tveka att låta dig veta.
 3. 3
  Var medveten om delade väggar. Om du är på en terrass, villa, parhus eller någon struktur där du och dina grannar dela angränsande livsrum, ställning bullriga hushållsapparater som tvättmaskiner och torktumlare - även TV och högtalare - bort från mellanväggar. Om du bor över någon, överväga att lägga linoleum eller gummimatta under dina apparater till reglering eller dämpa bullret, och kom ihåg att någon där nere kan höra dig gå runt (så minimera hur ofta du bär höga klackar inomhus, till exempel).
 4. 4
  Styr din hund. Håll hunden kopplad om den har en vana att köra skenande på dina grannars gräsmattor, särskilt om de har en katt eller en hund av sina egna, och se till att städa upp efter det. Om du har ett särskilt bullriga hund, kan det också bli en källa till stridigheter för din granne. Sätt dig i deras skor och föreställa sig hur upprörd du skulle vara om du eller kanske ditt nyfödda väcktes från en välbehövlig tupplur av den plötsliga gläfsande av en närliggande hund. Om du har problem med att kontrollera din hunds skällande eller gnälla, överväga att söka råd från din lokala veterinär eller en lokal djur organisation.
 5. 5
  Öva parkering etikett. När du parkera din bil, tänk på att inte blockera någons tillgång, eller få dem att behöva dra sig ur en mycket snäv plats. Kör inte motorn på höga varvtal för din bil eller motorcykel tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Park framför ditt hem, inte deras. Undvik racketen dina dörrar eller skinande dina strålkastarna i din grannes fönster sent på natten.
 6. 6
  Alert din granne till parterna. Om du planerar en fest, se till att ge dina grannar massor av varning, låta dem veta när det kommer att börja och hur länge du förväntar dig att gå på. Lämna dem ett telefonnummer att kontakta om de behöver be dig att stänga. Om du kommer bra överens med dina grannar, varför inte bjuda in dem också? När det kommer till själva partiet, håll dig till dina avtalade arrangemang och be dina gäster att vara hänsynsfull när du lämnar.
 7. 7
  Håll din trädgård snyggt. Weed din trädgård regelbundet, eftersom förekomsten av ogräs i din trädgård är inte bara fula utan kan också sprida sig till grannens gård. Klipp din gräsmatta regelbundet och hålla dina blommor, träd och buskar trimmas lämpligt. Placera utrustningen bort så snart du är klar med det. Fråga om din granne har kemisk känslighet, små barn eller husdjur innan bekämpningsmedel.
 8. 8
  Styr din brasa, grilla eller bakgård brand. Placera den där röken och lukten kommer minst troligt slag på din nästas egendom. Som med parterna, meddela dem i förväg om dina avsikter, eftersom de kan ha haft planer på att torka sina kläder ute på just samma dag!
 9. 9
  Sätt skräp / sopor på rätt dag. Bara sätta dina sopor / skräp ut på dagen är det på grund av för samlingen. Om du av misstag missar insamling, föra den tillbaka till din fastighet omedelbart och försök att innehålla det väl. Garbage kan locka skadedjur, insekter och andra skadedjur, och är också ful.
 10. 10
  Kommunicera med din granne. Framför allt beröra bas med dina grannar regelbundet och hålla dem i slingan. Kom ihåg den gyllene regeln och om något du planerar att göra kan påverka dem, minimera det och låt dem veta i förväg. Håll kommunikationskanalerna öppna genom att påminna dem om att om du gör något som stör dem, bör de känner sig bekväma närmar dig om det.
 11. 11
  Var medveten om din omgivning, samt deras. Även om du inte är i en "grannsamverkan" gemenskap, hålla koll på någon du inte känner agerar misstänksamt runt din nästas egendom. När du är osäker, ring polisen så att de snabbt kan inskränka någon brottslig verksamhet.
 12. 12
  Bjud in dem att bidra till ditt garage försäljning, ha dem över på te, eller erbjuda barnvakt sina barn / husdjur medan de är borta. De kommer att göra detsamma för dig.
 13. 13
  Om du hör någon neighborhoodnews (händelser, brott, speciella sopor pickups och unika parkeringsrestriktioner osv.) Ge dem en heads-up via e-post.
 14. 14
  Om du har en snöslunga och de gör inte, spendera extra 60 sekunder att tömma sina gångväg. Det kommer att spara dem 60 minuter av hårt arbete och de kommer att vara tacksam!
 15. 15
  Var snäll mot din nya grannar-när någon ny går bredvid dig, välkomna dem. De kommer att vara tacksamma till dig för en kanna saft.

Tips

 • Riktigt goda grannar se upp för varandra. De frågar varandra om råd, och erbjuder sig att hjälpa till, särskilt i frågor som påverkar större grannskapet. De respekterar varandras gränser men är snabba att hjälpa till i en kris. De ser möjligheter att samarbeta och att umgås. Stora grannar gör för stora stadsdelar, och det är väl värt ansträngningen.
 • Kontrollera lokala bestämmelser för bränder i din bakgård och bullernivåer. Det finns lagar i de flesta jurisdiktioner som reglerar sådana saker.
 • Om du upplever problem med en anti-social granne och du inte kan lösa dem själv, och sedan se om din kommun har hemsida information om tvistlösning. Till exempel i Storbritannien finns det en hemsida som heter, som har information om hur man ska tackla asocialt beteende i ditt samhälle.