Wka

Hur man handskas med din nästas fula egendom


En ful fastighet med anti-sociala grannar kan devalvera ditt eget hem och utgör en hälsorisk. Här är några steg du kan ta för att hantera en grannes fula egendom.

Steg

Hur man handskas med din nästas fula egendom. Utvärdera situationen.
Hur man handskas med din nästas fula egendom. Utvärdera situationen.
 1. 1
  Utvärdera situationen. Använd en pad och papper för att skriva ner dina mål svar på dessa frågor:
  • Vad exakt är problemet? Säg inte "Min granne är en slusk och en idiot." Håll dig till fakta. "Min grannes gräsmatta är två meter lång, rengör de inte upp efter sina sju hundar och jag luktar resultat varje dag, och strö de kastar på marken håller blåser in i min trädgård och fastnar i mina rosenbuskar."
  • Vilken effekt har det på dig? Fokusera på de villkor du måste tolerera och ta tid att lösa på grund av deras brist på hänsyn: "Jag har att spendera 10 minuter om dagen plockar används vävnader och is inplastare grädde ur min rosenbuske."
  • Vad skulle du vilja att hända för att lösa situationen? Var förnuftig. Förvänta dig inte din granne (s) för att flytta bort. Namn villkor du skulle vilja se för att göra situationen acceptabel, inte perfekt: "Jag förväntar mig att de ska ha en ljus, grön gräsmatta och blommande rosenbuskar, men jag skulle vilja slippa skräp blåser in på gruvan. "
 2. 2
  Närma dina grannar. Ge dem den fälla genom att ta itu med saken ansikte mot ansikte. De kanske inte inser hur upprörd du är förresten de håller sin egendom. Om du känner dig skrämmas av dina grannar, ta en partner, vän eller annan granne med dig. Var så artig och artig som möjligt. Istället för att säga "Din trädgård är en fruktansvärd röra," säger "Jag har märkt att du har extra grejer kringspridda. Behöver du någon hjälp med att bli av med det? Jag vet en prisvärd skräp flyttservice i stan... " Undvika en konfrontation så gott du kan. Om du känner dig alls hotad när som helst, gå bort.
 3. 3
  Ta anteckningar. Anteckna uppgifter om din konversation. Vad sa du? Hur fick grannen svara? Var de kooperativ, eller gjorde de slå igen dörren i ansiktet? Har de överens om att lösa situationen? Hur snart sa de att de skulle åtgärda problemet? Detta är ett avgörande steg för om det blir ett allvarligt problem ner linjen. Att veta när du först tog upp frågan och hur samtalet framkom hjälper om du så småningom att föra ärendet till de lokala myndigheterna som ett formellt klagomål.
 4. 4
  Skriv ett brev. Om en prata ansikte mot ansikte inte fungerade så bra, eller din granne lovade att rensa upp i fastigheten och aldrig gjorde, försöka skriva ett brev. Det låter kanske formellt, men det är ett icke-aggressivt sätt att påminna personen om att du fortfarande är orolig och att problemet kvarstår. I brevet beskriver situationen som du gjorde i steg 1. Datum brevet, gör en kopia för din bokföring, och skicka det.
 5. 5
  Ta fotografier av fula egenskapen att backa upp dina påståenden. Var tyst och diskret när du gör detta, eftersom grannarna kan tolka detta som någon form av personlig attack och bli ännu mindre samarbetsvillig. Vad du än gör, inte korsar in sin egendom för att ta bilder - det är olagligt. Om deras egendom är ful nog, bör du kunna se effekterna från ditt hus. Lagra bilderna med de datum som markerats på när du tog dem och en kort beskrivning av problemet.
 6. 6
  Kontakta de lokala myndigheterna. Få kontaktinformationen för lokala eller kommunala myndigheter från din telefonbok. Dessutom kan vissa stadsdelar har en husägare förening som är laddat med att genomdriva regler för underhåll av fastigheter i området. Du kan kontakta dem också för att hjälpa till med ditt klagomål.
  • Ange att du vill göra en anmälan mot din nästa, och ge så många detaljer som möjligt.
  • Observera att om det finns djur som inte riktigt tas om hand, att detta även sträcker sig in i sfären av vanvård / övergrepp och djur kontroll bör kontaktas.
  • Förklara problemet och din oro, vilket du borde ha skrivit ner.
  • Efter att ha placerat ett klagomål, är du sannolikt att få ett besök av en relevant lokal myndighet officer som kommer att bedöma situationen. De kan också besöka din granne och ge dem märker att ett klagomål har riktats mot dem.
 7. 7
  Prova att ringa eller skicka ett brev till stadshuset. Berätta för dem om varför det är smutsigt och har några bilder. Någon kan komma och prata med dem om röran.
 8. 8
  Om du inte vill att konfrontera din granne ensam, hitta andra grannar som håller med dig och sedan gå med dem att prata med din granne.
 9. 9
  Du kan också voulenteer att hjälpa rensa i röran.

Tips

 • I USA, i många städer, det finns lagar för att hantera detta. Men om du lämnar in en anonym polisanmälan, de förmodligen inte kommer att göra något åt ​​situationen, om inte många människor har lämnat in sådana rapporter. Du kan få snabba åtgärder om lagar kränks. I de flesta kommuner, till exempel, är det olagligt att äga mer än tre hundar, om inte någon är valpar eller byggnaden är en licensierad kennel. Om grannen är en översittare, och du vill inte bli slagen dumt, överväga att gå till ASPCA eller till den lokala tv-stationen.
 • Om din granne är äldre kan de ha fysiska problem med gräsmatta underhåll och kan bli generad över att förlora sin rörlighet. Erbjud dig att låna ut en hand!
 • Om din granne hyr sin egendom, de kan ha villkor i sina hyresavtal som kräver dem att upprätthålla en rimlig nivå av snygghet. Kontakta deras hyresvärd och diskutera situationen med dem. I Storbritannien kan du ta reda på vem som äger en fastighet från fastighetsregistret, för en liten avgift. I USA, kan du ta reda på vem som äger en fastighet från din länets bedömare (många län är nu sökbara på nätet för gratis).
 • Om du närmar dig din granne och svaret är negativt, förlorar du möjligheten att lämna in en anonym anmälan. Dessutom, om en annan granne filer en rapport, kan du få skulden. Om du har den sortens granne som behöver de lokala myndigheterna för att genomdriva en ren gård, är detta sannolikt inte någon som du vill upprörd. Ibland för att hålla fred med en granne, behöver du bara kraften i anonymitet.
 • Med några grannar, kan det bara vara klokt att lämna in ett klagomål med din husägare förening eller lokala myndigheter. Låt oss inse det, lever inte alla i Mayberry där alla grannar är vänliga. Myndigheterna existerar delvis för att hantera dessa typer av problem, trots allt.
 • Ett sätt att hålla anonyma är att göra din rapport genom kontoret för ditt stadcouncilmanen eller Alderman. De kan passera längs klagomålet, och hålla ditt namn ur den.
 • Om du bor i en lägenhet överväga att använda frostat kontakt film i dina fönster. Detta gör att du får fortfarande solljus men slipper fula vyer.
 • Om kommunen officeren inte kan lösa problemet informellt, kan den lokala myndigheten besluta att utfärda din granne med ett meddelande att städa upp skräp. Om din granne vägrar att följa detta då de kan åtalas och / eller böter, beroende på vilken behörighet du bor i.
 • I Storbritannien, kommer den berörda lokala myndigheten kontakt vara Environmental Health Department. Du kommer förmodligen få ett besök från en Environmental Health Officer i det här fallet. En sådan tjänsteman kan utfärda ett meddelande Litter Clearing.
 • Du kommer att behöva läsa de lokala föreskrifter för att fastställa förfarandena tydligare i din jurisdiktion.
 • Du kan använda en sökning Land registret för att ta reda på vem som äger en fastighet i Storbritannien.

Varningar

 • Det finns en teknisk skillnad mellan grannar som är "anti-social" och grannar som är "unsociable". Anti-sociala grannar kan utgöra en fara för dig om provocerad. Om möjligt, bedöma temperament din granne innan du gör sin egendom ett problem med dem. Om du tror att din granne kan vara farligt, arbeta med lokala myndigheter för att hålla dig själv och ditt närområde säkert.
 • Tänk på risk / nytta förhållandet. Det är ofta bättre att ha en bra relation med din granne än att tvinga honom att behålla sin egendom för att passa dig. Om du startar en konflikt med din granne över hans övervuxna gräsmattan, kan han klippa ödmjukt sin gräsmatta... eller han kan vandaliserar ditt hus, har hans ungar slå upp dina barn, eller bara titta åt andra hållet när någon burglarizes ditt hus en dag. Håll fred när det är möjligt!