Wka

Så att prata om din dating historia

Även om det inte finns något perfekt sätt att ta upp frågan om de tidigare kärlekar av ditt liv med din nuvarande älskare, är det en bra idé att åtminstone vara uppriktig och inte spela "Åh jag var alltid en eremit"-kort. Tidigare kärlekar är en del av vem du är nu, och ju förr ni båda rensa däcken på denna fråga, desto lättare är det att gå framåt tillsammans, opåverkad av spöken från det förflutna.

Steg

Så att prata om din dating historia. Går inte att jämföra.
Så att prata om din dating historia. Går inte att jämföra.
 1. 1
  Vänta på rätt ögonblick. Blurting att du har haft stora älskare i det förflutna när du har bara träffat någon är knappast diplomatiskt. Dessutom är det troligt att skrämma bort din aktuella datum som kanske bara känner sig jämföras, analyseras och funnit önska! Håll diskussionen om exes för senare i er relation.
  • Skulle du känna dig pressad tidigare av din dag att "berätta allt", vara artig och helt enkelt föreslå att det är allt lite tidigt ännu att rota igenom varandras förflutna. Men låt dem veta att du är glad över att vara en öppen bok bör ni två fortsätter att utvecklas så lyckligt som nu.
 2. 2
  Eftersträva balans. När du börjar prata om dina ex, gör det med en balans i åtanke. För lite information som kan leda till en känsla av att du döljer något eller att du fortfarande slagna med någon som du en gång daterat och har ännu att komma över dem. Denna typ av emotionella bagage kan skrämma bort även de mest intrepid! Å andra sidan, som pågår i oändlighet om "mitt ex här, mitt ex som", vare sig negativt eller positivt, är lika avskräckande som att inte veta någonting och kommer snart att ha din dejt intresse för dig flaggning. Det är en bra idé att visa helt enkelt att du uppskattar dina exes i sin egen rätt, men att du inte hängde på dem ändå. Till exempel:
  • "Sheila var en bra kvinna. Jag gillade verkligen hennes företag men vi hade olika idéer om arbete och privatliv. Hon är VD för Ballbreakers Inc nu och jag, ja jag föredrar fiske och vävning nät, precis som du kära."
  • "Bob var bara myra byxor roligt. Men min sträcktes lite för långt när han tänkte leva på en ö med en päls sälkoloni och pingviner för företaget var perfekt för glam liv. Nej, min söta, jag föredrar vår champagne smaker och snabba bilar mycket mer tack. "
 3. 3
  Går inte att jämföra. Jämförelser bjuda in en känsla av underlägsenhet och förtvivlan. En person som känner att de som jämförs och funnit brister kommer antingen att ge upp snabbt eller kommer att tillbringa en hel del tid agerar behövande och söker validering från dig att de matchar upp. Varken resultatet är bra. Visa att du inte kommer att återuppliva dem som dygdemönster som ingen aktuell dag någonsin kan hoppas på att sträva efter att inte göra jämförelser.
 4. 4
  Ta hand med detaljerna. För vissa människor, det finns ett behov av att veta om din tidigare med dina exes. Oavsett om du vill diskutera denna aspekt av dina tidigare relationer är helt upp till dig, men det är ett artigt sätt att tydliggöra detta. Om du inte vill diskutera det, höjer inte det. Om den andra personen väcker det, vara diskret. Om du inte har något emot att prata om denna aspekt av tidigare relationer, undvika intima detaljer. För att göra detta sätter upp möjligheten för mer orealistiska jämförelser och och det kan också befläcka minnet av tidigare relationer på ett sätt du inte hade för avsikt. Några möjliga tillvägagångssätt kan inkludera:
  • Trygghet du inte är en kontrollampa om tidigare eller nuvarande intimitet: "Ja, jag var i en sexuell relation med Bev men det är inte något jag vill prata om i detalj är jag tveksam till att diskutera personliga information. intimitet med någon och du kan vara lugna mina läppar är förseglade om vår intimitet också. "
  • Undvika jämförelse potential: "Vi hade en mycket hälsosam sexuell relation men jag tror att alla intima relationer är anpassade till de inblandade individerna och kan inte upprepas eller jämföras.
  • En liten tungan-i-kinden: "Ja, det gjorde jag njuta av en sexuell relation med Gary Jag älskar sex och jag ser fram emot att dela min njutning av sex med dig nu, att hitta vår egen speciella väg till intimitet gör jag inte.. verkligen tror att vi måste involvera Gary i det dock! "
 5. 5
  Hitta ditt eget sätt att associera mening till föremål, platser och upplevelser med aktuellt datum. Vi är människor, så det kommer att finnas tillfällen då vissa platser, händelser, föremål och liknande påminner oss om ett ex och minns saker som vi gjorde eller haft med just den personen. Att förneka det vore att förneka personliga historia och det goda som vanns av erfarenheten. Det finns dock ingen anledning att framhäva dina och reaktioner så att din aktuella datumet känner sig utanför och egendomslösa. Undvik att gå på om hur allt var speciell för ditt ex. Om det är för smärtsamt, undvika att ens ta din vanliga dag nära känslomässiga avtryckare tills du är bättre på att hantera. Eller, ännu starkare, har ett personligt att släppa taget och kanske slutföra släppa med åter associera objekt, plats eller händelse med din nya datum. Till exempel:
  • Kanske du älskade att gå till en viss plats på kusten med ditt ex. Du älskar fortfarande det eftersom det har stor surfing och är en utmärkt plats att sitta och fundera på livet. Men det påminner dig om ditt ex. Ta med några flytande lyktor, ljus dem, säger en dikt av farväl till ditt ex och låt dem flyta bort på havet. Som du säger, säger "jag återta detta utrymme för mig", eller någon annan meningsfull fras. Då kanske en vecka eller en månad senare, återvänder med aktuellt datum och återta det utrymme för både av er, bara genom att vara där tillsammans.
 6. 6
  Komma över ditt ex innan du diskutera ditt ex. Det finns inget mer tråkiga, mer underminera och mer demoraliserande än att sitta med en dag vars uppmärksamhet är fast rotad i det förflutna, och i synnerhet fokuserat på Heartbreak. Att vara med någon som förblir i kärleken eller ansluten till en annan person kan gå på två sätt - en, kan det förlora din nuvarande datum mycket snabb eller två, kan det orsaka dagens datum egen till ytan och vändas mot dig, till den punkt där din dag strävar ständigt din försäkran. Och tyvärr, för mindre sinnen, kan det vända snart till manipulation, genom vilket ett aktuellt datum kan göras för att "betala" för skada från ett ex genom att ständigt bli påmind om hur de inte mäter upp och hur du fortfarande får över ont. Var inte den idiot. Få över fritt och låta din nuvarande kärlek att verkligen blomma, fri och fri från orealistiska känslor du förlorat kärleken i ditt liv.
 7. 7
  Flytta framåt tillsammans med en positiv känsla av att vara både starka individer och ett par förenas av förståelse. När du har förklarat det förflutna med, omsorg och lämpliga nivåer av detalj, gör en pakt för att lämna det förflutna i sitt rätta ställe, som ett trevligt minne om möjligt, eller åtminstone som ett löst minne där det inte var så trevlig. Det är över och ni två nu representerar både nuet och framtiden, och som dagarna passerar, du både skapa ett förflutet tillsammans också. Cherish det och vara medveten om att du är den du är på grund av dina egna val, inte på grund av de människor du en gång daterad.

Tips

 • En sund relation handlar om att dela med sig av känslomässiga och psykologiska bakgrund. Att veta om varandras förflutna är viktigt att förstå varandra väl. Att inte kunna dela eller acceptera detta kan visa att du inte är väl att vara en del av denna relation antingen ännu eller kanske aldrig.
 • Närma sig denna fråga med omsorg, vishet, tålamod och förståelse.
 • Om ditt ex är i en sund relation med någon som är mer kompatibla, nämna detta utan bitterhet eller avundsjuka, som något positivt, kommer att visa snarare än berätta att du kommer att behandla denna nya kärlek med respekt och ärligt släppa om det slutar. Hur du behandlar dina exes är något som din nya kärlek kommer att döma att se om att få tillsammans med dig kommer att innebära att vara förtalade för varje liten sak - eller om du kan diskutera dina skillnader och orsakerna till uppbrottet utan skuld, bara att acceptera att "Vi hade mindre gemensamt än vad vi trodde att vi gjorde och växte i olika riktningar. S / han är lycklig nu, hittade någon mycket mer kompatibla. Jag tror att jag gjorde det också." Le mot din nya.

Varningar

 • Aldrig insistera på att ett ex besök för att möta aktuella datum om det inte är helt klart att det finns ingenting, absolut ingenting, romantisk mellan er två längre.

Saker du behöver

 • Nya ritualer eller speciella platser för att fira med din nuvarande älskare