Wka

Hur får man över att vara kärlekskrank

Att vara kärlekskrank är ett tillstånd av känslan ner och blått eftersom du är antingen längtan efter kärlek, saknad en nära anhörig som är långt borta, eller vill älska igen illa efter ett uppbrott. Motsatsen till lovestruck, är kärlekskrank innebär att du känner en känsla av längtan, oro om att inte ha en kärleksfull kamrat, och vilja dåligt att vara kär eller inom en kärleksfull relation igen.

Härdning känslan av att vara kärlekskrank handlar delvis om att ändra din sinnesstämning och dels om att få mer aktiv och distraherande själv. Tillsammans kan dina tankar och handlingar vända kärleken sjukdom runt och helt enkelt acceptera det för vad det är och samtidigt gå vidare med ditt liv!

Steg

Hur får man över att vara kärlekskrank. Identifiera symptomen av din kärlek-sjukdom.
Hur får man över att vara kärlekskrank. Identifiera symptomen av din kärlek-sjukdom.
 1. 1
  Identifiera symptomen av din kärlek-sjukdom. Följande tecken kan tyda på ett fall av kärlek-sjukdom:
  • Du mår psykiskt sjuka, som att ha en grop i magen, svårt att andas normalt, eller värk någonstans, huvudvärk och diarré eller andra tarm problem är också möjligt
  • Du kan känna illamående, och har en önskan att kasta upp från stress
  • Din aptit förändringar, antingen förlora den eller hitta den ökat mycket
  • Du känner dig utmattad och slö hela tiden
  • Du kan inte kommunicera väl med andra, eller om du inte vill tala mycket, antingen om din kärlek-sjukdom eller något alls
  • Du en hel del, antingen hela tiden eller i on-and-off stadier, kanske lätt iväg med sentimentala tillfällen
  • Du känner dig orolig, kanske upplever panikattacker
  • Du kanske har influensaliknande symptom utan att vara sjuk med influensa.
 2. 2
  Inse att alla dessa känslor har en källa i och ilska. Det känns som om något försvinner från eller saknas i ditt liv och det är en riktigt djupt hål. Om du precis har gjort slut med någon, är du sannolikt att gå igenom de olika stadierna av sorg men även de som är kärlekskrank från ensamhet eller rädsla för att hamna på efterkälken kan också känna en känsla av sorg över att inte uppleva vad andra verkar har. Sorg består av chock vid förändring i din situation, förnekande av vad som har eller händer, känslomässig smärta, ilska, köpslående, och sedan acceptans. När det gäller den situation där din älskade man lever bort från dig för arbete eller studier, är din ilska liknar en person med ett brustet hjärta för att du känner dig ensam, oförmögen att återansluta när det verkligen gäller, och utsätts för ser lycklig par tillsammans omkring dig hela tiden.
  • Observera också att dessa symtom kan spegla depression men tenderar att innebära mer intensiva känslomässiga och psykologiska reaktioner, såsom en känsla av hopplöshet, brist på entusiasm för något, känner att du och / eller ditt liv är värdelöst, eller ens känslor av självmord. Om du upplever något av dessa sistnämnda känslor och psykologiska reaktioner, se din läkare omedelbart för diagnos och bra hjälp utifrån.
 3. 3
  Upprätthålla en. Även om det kan vara frestande att mumsa på snabbmat och snacks, behöver din kropp bra, hälsosam näring just nu för att hjälpa dig tänka klart och att förbli starkt. Om du inte är i god fysisk kondition, kan din kärlek-sjukdom leda till fysisk sjukdom eftersom din är otillräckligt näring. Ät hälsosam mat och varför inte prova nya rätter från en kokbok du har inbillade försöka ut för en stund. Du kan upptäcka alla typer av nya smaker och läckerheter som en del av din hälsosam kost, vilket kommer att fungera som en trevlig distraktion.
  • Drick mycket vatten, mineralvatten (mousserande) eller stilla. Att hålla släckt är viktigt när du har en hel del att tänka att göra.
  • Undvik att dränka dina sorger i alkohol eller droger. Efterverkningarna kommer att vara smärtsam och använda dessa för att skjuta tänka dig igenom den kärlek-sjukdom kommer inte hjälpa utan bara förlänga pinan.
  • Små mängder av mörk choklad och godis är tillåtet. Det finns ingen anledning att hindra dig från att ha några läckra godsaker då och då!
 4. 4
  Var snäll mot din kropp. Det är inte tid att vara slouching på soffan, bemoaning ditt öde och tycka synd om dig själv genom att vika in i badkaret efter balja med glass under Sex and repriserna City. Om du redan är en del av en grupp, idrottsverksamhet, eller annan fysisk träning, se till att hålla upp den. Om inte, eller om du vill rev upp det och göra en förändring, välja något nytt att vara din fysiska aktivitet. Välj något som yoga, pilates, cykling, en lagsport, gym träning, kampsport, etc. Om det är nytt, så mycket bättre eftersom du kommer att vara både mentalt och fysiskt utmanas av något som kräver din fulla uppmärksamhet för att få det rätt.
  • Åtminstone, ta en 20 minuters promenad runt kvarteret varje dag. Ta din eller någon annans för en promenad om du är ensam, eller ringa upp en vän eller granne och be att gå promenader med dem.
 5. 5
  Sov gott. Love-sjukdom kan sätta på oroliga tankar och bekymmer som kan hålla dig uppe sent om du låter dem. Gör inte. Istället, upprätthålla en mycket vanlig sovande rutin genom att gå till sängs vid samma tid varje kväll och vakna upp samma tid varje morgon. Rensa ut distraktioner från sovrummet, såsom TV och dator men tillåt dig själv några böcker och tidskrifter för natt-tid med att läsa precis innan de somnar. Se till att rummet är precis rätt temperatur för dig (inte för varmt, inte för kallt) och har läckra täcken som gör att du vill krypa in dem. är en mycket viktig del av Hälsofrågor och hela.
 6. 6
  Arbeta igenom. Om du precis har gjort slut med någon, är det möjligt att du har fått några av sina grejer för att gå tillbaka eller bin. Gå igenom det och få det ur ditt liv nu. Och även om din kärlek-sjukdom är mer knutna till och känslan kvar, är det möjligt att det finns en hel del romantiska röran i ditt liv som behöver ett rent hus. Donera romaner till lokal välgörenhet, börja använda dina skatter du har sparat för att dela med en kamrat och njuta av dem själv, och rensa ut romantik DVD. Om du är kärlekskrank eftersom din älskare arbetar eller studerar långt bort, gör en proaktiv röran ren genom att sätta sin in i ett minne låda eller album, och genom att städa upp sina saker prydligt och ur vägen när de är borta.
  • Lägga undan alla bilder som ger tillbaka minnen (om du inte är med en långväga älskare). Nedstämd över bilderna av killen eller tjejen som länge lämnat ditt liv är ohälsosamt och kommer inte göra någonting för att få tillbaka vad som gått. Hålla det har makt att få dig att känna ruttna!
  • Rensa ut din online röran också. Radera tidigare älskares e-post, uppdateringar, bilder, etc., att sätta på din kärlek-sjukdom.
 7. 7
  Tänk positivt. Du behöver inte vakna upp och låtsas att allt är rosenrött men det hjälper att börja se ditt liv i en mer accepterande och positivt sätt. Så, är du ensam just nu, men varför det behöver vara en negativ sak? Tänk på alla de bra saker du har - ditt utrymme, frihet att komma och gå som du vill, inga argument om vem som får se vad på tv, inga beslag på sängen täcke, inga billiga blowouts från en partner hemliga utgifter, etc. Tänk på alla de bra saker som du är - en stor person som trivs som individ så mycket som någon i ett parförhållande, en individ med integritet och själv-ansvar, och en person som kan köra sitt eget liv utan att vara behövande. Dessa är alla oerhört bra saker!
  • Om du har en älskare som bor eller arbetar långt borta, titta upp mot himlen, dag eller natt. Och tänk på hur ni två ser samma himmel, samma stjärnor och måne. Du är inte i skilda världar, en dag kommer du att bli ihop igen, när tiden är rätt.
 8. 8
  Få produktiv. Love-sjukdom innebär mooching omkring, och där det finns mooching, det finns väldigt lite produktivitet. Vilka är de saker i ditt liv som inte får åtgärdas medan du vältra kär-sjukdom? Skriv en lista på vad du vill få gjort och uppnå och börja planera hur du ska arbeta på varje mål. Börja smått men åtminstone början!
  • Arbeta igenom eftersläpningen av små saker du har försummat under en tid. Gratulera dig själv när varje liten sak uppnås och belöna dig själv när objekt bockas av på listan som "gjort". Belöningar kan vara så liten som en tidning eller en promenad till parken, eller de kan vara så stor som unnar dig en måltid ut eller se en teaterföreställning.
 9. 9
  Hämtar styrka från din tro. Om du har en tro på en högre makt eller en andlig väg, rita på din tro eller andlighet som en inspirationskälla för att förbättra dig själv och avlastar din kärlek-sjukdom.
  • Använd meditation eller bön som en källa av själv-lugnande. Inre frid kommer att ge dig det utrymme du behöver för att reflektera över dina känslor och känslor och att ifrågasätta nyttan av dina känslor av kärlek-sjukdom. Inre frid ger också det utrymme som behövs för att börja träna dina egna lösningar.
 10. 10
  Gå ut och umgås med andra människor. Du behöver inte "träffa" folk för att dejta. Att bara vara runt andra människor gör aktiviteter såsom idrott, motion, hobbies, besöka biblioteket, gå workshops, gå, etc., är en viktig del i kontakt med andra människor, och kan mycket väl fylla en del av ditt förståeligt för företaget. Som sociala varelser, är våra cravings för att vara runt andra normala, så om en stor del av din kärlek-sjukdom härrör från att vara ensam, att nå ut och få kontakt med andra.
  • Anslut med din familj om du inte har sett dem på ett tag.
  • Tryck inte för intima relationer. Det är bäst att bara vara runt människor, bara vara dig själv, än att behandla varje möte med andra som en potentiell jakt marken för ett eventuellt datum. Bara låta saker flyta som de kommer.
 11. 11
  Använd skriver att gå bortom din kärlek-sjukdom. Använd en journal för att arbeta igenom dina känslor om kärlek, breakups, och framtiden du vill ha. I skrivande ut allt, hittar du det lättare att montera ihop bitarna som verkligen betyder något för dig och att kasta saker som inte längre är relevanta.
  • För den person vars kärlek bor långt bort, använda e-post och även snigelpost att hålla kontakten och ibland överraska varandra med en dikt, en, en särskild tecken på kärlek, etc.

Tips

 • Om du är en tonåring, föräldrar eller vårdnadshavare ibland kan vara väldigt "kort-smält" när det kommer till en tonåringar älskar sjukdom. Försök att förstå att det är förvirrande för dem och ibland talar av erfarenhet när de säger "du kommer att komma över det". Försiktigt påminna dem, dock att varje människas upplevelse av kärlek är annorlunda, och att du behöver tid och stöd för att hjälpa dig att arbeta igenom din kärlek sjukdom. På samma sätt kan du bli kärlekskrank i alla åldrar, så att inte förutsätta att ju äldre du är, desto mindre sannolikt är det att hända, även om det är önskvärt att du har tillräckligt med erfarenhet för att inse det och har bra coping strategier på plats som du ålder.
 • Unna dig en massage då och då. Den vårdande beröring av en annan person rätt utbildning för att ge avstressande eller avslappningsmassage kan ångra många knutar i kroppen, och det kan koppla dig tillräckligt för att ge dig några bra tänkande utrymme.

Varningar

 • Om du inte känner att du kan klara, eller att du inte vill leva längre, omedelbart söka hjälp från din läkare eller en psykolog. Du kan inte alltid få igenom kärlek sjukdom på egen hand och det finns ingen skam i att söka rådgivning från en annan person. Många människor har varit igenom en släng av kärlek sjukdom själva, så leta efter någon medkännande och förståelse som är villig att höra dig.
 • Att vara kärlekskrank kan ha förgreningar för din långsiktiga hälsa. Forskarna fann att kärlekskranka människor som upplever höga nivåer av osäkerhet om relationer kan drabbas hjärt hälsoproblem.

Saker du behöver

 • Distraktioner såsom hobbies, nya mål, nya vänner, en bra låt som får dig att må bättre och en förändring av vanor.