Wka

Hur villkor håret med aloe vera

Aloe vera är en ingrediens i många läkemedel och kosmetika, bland annat hårvårdsprodukter. Dock kan för dem av oss som bor närmare ekvatorn, kommer med några aloe vera vara så enkelt och billigt som en resa till bakgården! Aloe vera är känd för att göra underverk för att främja glans och fukt i håret, och förhindra håravfall och mjäll. Om du kan lätt komma med några aloe, sedan hitta instruktionerna nedan för att behandla ditt hår till en fri aloe vera djupa skick!

Steg

Hur villkor håret med aloe vera. Skär två eller tre stora, tjocka blad från aloe anläggningen.
Hur villkor håret med aloe vera. Skär två eller tre stora, tjocka blad från aloe anläggningen.
 1. 1
  Skär två eller tre stora, tjocka blad från aloe anläggningen. Den tjockare håret, desto mer kommer du att behöva. Tre borde räcka för väldigt tjockt hår.
 2. 2
  Med hjälp av en vass kniv, ta bort den tjocka gröna huden från varje blad. Detta kommer att utsätta den klara geléliknande inre av bladet. Var noga med att skära så nära som möjligt till det yttre, i syfte att bevara så mycket av gelé som möjligt. Ställ gelé åt sidan i en skål.
 3. 3
  Bryt ner gelé. Puree gelén i en bländare. Det finns ingen anledning att tillsätta vatten. Se till att gelé är väl blandat innan du tar bort från mixern.
 4. 4
  Sila blandade gelé i en behållare. Det är viktigt att göra detta så att gelé är skild från den vita bottensatsen som annars kommer att fastna i håret.
 5. 5
  Efter tvätta håret, massera aloe vera gelé i håret ordentligt, och se till att håret är mättad från rötterna till tips. Om du använder en annan inpackning eller behandling i håret, kan du lägga till den här också.
 6. 6
  Applicera värme. Placera en plast ånga mössa över huvudet och sitta under en hårtork i ungefär fem minuter. Alternativt kan du helt enkelt låta den aloe sitta i håret i ca fem minuter. Om du använder en extra behandling produkt, följ anvisningarna för att produkten kommer att användas istället.
 7. 7
  Skölj ur aloe. Efter värmebehandlingen är klar, ta bort ångan locket och skölj ur håret. Fortsätt med din vanliga hårvård rutin.

Tips

 • Aloe vera blad har korta, vassa taggar längs kanterna. Var försiktig med dessa samtidigt skära bladen.
 • Aloe vera är en av många naturliga konditionering metoder som används av flickor i Västindien, där den är allmänt tillgänglig, och kan användas i naturlig eller kemiskt behandlat hår.
 • Eftersom gelé puré är ganska tjock, kommer det att ta en stund att sträcka, så det är bäst att förbereda gelé innan tvätta håret, och sedan lämna det att töja tills du är redo för det.
 • Aloe vera kan köpas som ett hushåll växt.
 • Den aloe vera blad avger en obehaglig lukt när man skär, men bara så länge som de gröna bladen är runt. När dessa är kasseras lukten är borta.
 • Det är tillrådligt att använda en skål vid transport av aloelöven från utsidan till insidan av huset, eftersom gelé inuti kommer att börja droppa när bladet är skära.

Varningar

 • Se till att gelé är ordentligt spänd innan på håret. Det finns många vita sediment som har fått blandade i små bitar, och kommer att fastna i håret. Samma sak kommer att hända om den gröna utsidan av bladet inte är helt avlägsnas före ansträngning.
 • Om en förberedd behandling används tillsammans med aloe, måste bruksanvisningen åsidosätta de anvisningar som ges här. Om produkten inte skall värmas, men du vill använda värme tillsammans med aloe behandling, är det bäst att använda dem separat.

Saker du behöver

 • Minst tre skålar - en för att transportera aloe från utsidan till insidan, en för de avlägsnade gröna telefonerna, en för den separerade gelé.
 • En vass kniv
 • En mixer
 • En sil / sil
 • En ånga lock (tillval)
 • En hårtork, inte ett slag hårtork! (Tillval)