Wka

Hur ta hand om permanentat hår

Om du har kinky eller lockigt hår, kanske du har valt att få en perm för att göra det enklare att hantera. Trött på din rakt, stripigt hår, bestämde dig för att gå lockigt. Oavsett anledning kan en perm vara skadligt för håret om du inte behålla det ordentligt.

Steg

Hur ta hand om permanentat hår. Få touch-ups endast vid behov.
Hur ta hand om permanentat hår. Få touch-ups endast vid behov.
 1. 1
  Få touch-ups endast vid behov. Har bara de mest oregerliga delarna av vårt hår göras om vid touch-ups, eftersom du inte ska få en fullständig perm varje gång, om inte håret verkligen behöver det. Permanenter innehåller skadliga kemikalier och bör användas sparsamt.
 2. 2
  Inte tvätta håret i minst 24 timmar efter att få din perm. Detta kommer att säkerställa att det inte faller sönder innan curl har en chans att utvecklas. Detta gör det möjligt för perm att pågå i ett par månader.
 3. 3
  Använd lämpliga hårprodukter. Schampo bör behålla lockarna och balsam bör djupt återfuktar. Efter att få håret permanentat, kommer det bli fråntagen massor av naturliga oljor och fukt som måste bytas ut. Varje morgon ska du kamma igenom det försiktigt så att inte ångra lockar, och välj sedan din styling produkt för att minska ohanterliga lockar och hålla din stil starkt.
 4. 4
  Krama håret dagligen. Detta är en skönhet grundläggande som kommer att förbättra din nya stil och skapa mjuka kvav vågor.

Tips

 • Detangle håret försiktigt med en bred tandad kam. Ditt hår blir mer trassliga än vanligt med lockar, men om du ständigt borsta det, kommer stilen komma ogjort.
 • Experimentera med frisyrer. Bara för att du har ändrat struktur betyder inte dina klipp glittrande hår, pannband patentansökningar och hästsvans dagar är över! Accent din stil med söta tillbehör och stilar.
 • Försök att inte använda hårspray för om du använder hårspray du kommer att ha problem med att få ut det resulterar i att använda mer produkt är att få ut den. Det slutar skada din hårbotten, bli blöt, och stöka håret med allt som drar.
 • Om du ska ut och det snöar / regnar, se till att du tar med ett paraply! Om du hår blir blöt, kommer det att bli antingen plattare, eller perm kommer att försvinna snabbare.

Varningar

 • Får inte håret permanentat alltför ofta. Överdriven kontakt med kemikalier kommer att permanent förstöra och / eller skada ditt hår. Också, inte borsta perm ur håret.