Wka

Hur att återfukta huden

En mycket vanlig hud problem är över-torkning och uttorkning av huden. Detta kan vara mycket irriterande och svårt att bli av med, eftersom det är obehagligt och gör make-up mycket svårt att applicera jämnt. Den här artikeln innehåller rutiner och tips för att hjälpa mot din över-torkad hud och få det barnet mjukhet du önskar!

Steg

Hur att återfukta huden. Använd en återfuktande ansiktsmask.
Hur att återfukta huden. Använd en återfuktande ansiktsmask.
 1. 1
  Exfoliera huden. Detta kommer att eliminera eventuella kvardröjande döda hudceller och minskar avflagning. Facial scrubs och exfolierande tvättar är bra, men om din hud är redan torr dessa kan ofta innehålla kemikalier som är avsedda för mer fet hud och gör din torrhet värre. Leta efter scrubs syftar till torr hud, eller använd en peeling handske, eller ens bara en handduk.
 2. 2
  Använd en återfuktande ansiktsmask. Detta kommer att ge din hud en boost av djupt ner återfuktning. Leta efter masker som inte är oljebaserade, eftersom de kan täppa till porerna och ger dig fläckar eller pormaskar. Masker med "icke-komedogent" (kommer inte täppa till porerna) på etiketten är idealiska.
 3. 3
  Återfukta. Du bör ha två olika fuktgivande - en "dag" och en "natt". Din "dag" fuktighetskräm bör vara lättare och används för att prep huden för ännu utgör täckning - om det är för tungt hud kan se blank och känns fet. Din "natt" fuktighetskräm bör vara mycket tyngre och tränga djupare in i huden för att uppnå långsiktig återfuktning. När du väljer din fuktighetskräm se till att det inte är oljebaserad och är mycket skonsam mot huden utan parfym eller färg - vissa har ganska hårda eller tvål ingredienser som kan irritera känslig hud. Ofta de bästa fuktgivande är den enklaste och billigaste - prova vattenbaserad kräm från apoteket.
 4. 4
  Koncentrera dig på de torraste områdena. Om du har särskilda områden av torrhet eller irritation, använd en liten mängd oljebaserad salva eller kräm köpt från apoteket, såsom hydrokortison kräm. Dessa produkter bör användas sparsamt eftersom för mycket kommer att täppa till porerna och ge skador.
 5. 5
  Använd mindre smink! Det kan låta kontraproduktivt att dölja fula torra fläckar, men se upp är dåligt för din hud och gör eventuella hudproblem värre. GÄLLER INTE grund att torra fläckar. Detta blir orange eller gulaktigt och göra patchar ser mycket mer märkbar, liksom förlänga den tid du har att stå ut med dem eller ens göra dem värre. Bättre att ha kala torra fläckar för ett par dagar än iögonfallande apelsin bitar för veckor.
 6. 6
  Använd mycket ljus, bra kvalitet mineral make up. Liquid make up pinnar mer framträdande torka fläckar och ser mycket mer ojämnt än mineral make up, men mineral make up du använder måste vara av god kvalitet, så billiga saker innehåller hårda och torkning kemikalier som kommer att göra din hud värre. Investera i några bra kvalitet, lätt pulver som kommer att jämna din hy. ALLTID använda fuktighetskräm innan du applicerar smink.
 7. 7
  Hydrate från insidan och ut. Se till att du dricker mycket vatten varje dag - cirka två liter borde göra det - för att rensa fläckar och återfuktar huden. Dålig hudens kvalitet också kan orsakas av en dålig kost och brist på vitaminer, så se till att du äter massor av frukt, protein (speciellt om du är vegetarian), och få tillräckligt med motion. Jag är säker på att du har haft denna predikade för er tusen gånger innan men tro mig, det fungerar!

Tips

 • Om du misstänker att du har en allvarlig bakomliggande hudproblem såsom eksem, eller om dina torra fläckar inte klara upp inom några malar, se din läkare. De kanske kan förskriva krämer eller ge råd som passar ditt tillstånd.
 • Om du har fläckar och pormaskar samt torra fläckar, fokusera på att eliminera den torra fläckar först, även om fuktkräm förvärrar fläckarna. Ställen kan lätt täckas med concealer: torra fläckar kan inte. Se också till att du inte använder ansiktet tvättar eller scrubs avsedda att eliminera fläckar: detta kommer att göra den torra fläckar mycket värre. Återfukta hela ansiktet och sedan tillämpa spot kräm direkt på fläckar att minimera torkning.