Wka

Hur du ger dig själv en ansiktsmassage

Facial massage är kända för att förbättra cirkulationen till huden och föryngra ansiktet. Lär dig att ge dig själv en genom att läsa på.

Steg

Hur du ger dig själv en ansiktsmassage. Gnid in oljan i, med bara några droppar.
Hur du ger dig själv en ansiktsmassage. Gnid in oljan i, med bara några droppar.
 1. 1
  Välj en.
 2. 2
  Gnid in oljan i, med bara några droppar. Värm upp den mellan fingertopparna och sprida det över hela ansiktet i strök rörelser.
 3. 3
  Låt din käke droppe, och det största leendet du kan - Håller den så länge som möjligt.
 4. 4
  Massage uppåt. Använd svepande rörelser, lyfter upp huden. Var varsam men bestämd.
 5. 5
  Nyp mellan ögonbrynen. Detta lindrar spänningar som ofta byggs upp där.
 6. 6
  Dra isär alla rynka pannan linjer ovanför näsan, genom att använda båda pekfingrarna på insidan kanten av dina ögonbryn, dra isär mot ögonbrynen.
 7. 7
  Tryck nästippen med pekfingret. Håll den stadigt på plats. Nu drar din överläpp ner över dina tänder och håller för en sekund innan du släpper.
 8. 8
  Gör små cirkelrörelser från toppen av näsryggen ner mot näsborrarna med hjälp av långfingret på båda händerna. Du kan faktiskt känna lymfa dränering under dina fingertoppar.
 9. 9
  Sätt press under ögonen, med ringfingret och börja inifrån och utåt. Ta ett stort andetag i början och andas ut varje gång man trycker.
 10. 10
  Vakna upp trötta ögon. Utan att röra huvudet, titta upp, ner, vänster och höger några gånger.
 11. 11
  Invigorate käklinjen. Använd tummen och sidan av pekfingret för att skapa ett sug rörelse, som arbetar från insidan av ansiktet till utsidan. Detta kommer att göra din hud lyster, och du kan använda samma teknik på halsen om du vill.
 12. 12
  Sträck din mun muskler. Med munnen lite öppen, ta hörnet av den vänstra sidan av munnen så långt som möjligt. Nu gör det med den högra sidan av munnen. Upprepa detta 5 gånger.
 13. 13
  Placera den fulla längden av båda tummarna under hakan för att ge skonsam motstånd, tryck sedan hakan ner. Fortsätt med detta runt käklinjen till knappt öronen.
 14. 14
  Kläm ihop käken och kinderna. Använd massor av snabba små plockar och klämmer för att få blod och näringsämnen pumpar in de delar av ansiktet.
 15. 15
  Avsluta med lite mer djup strök rörelser, som i steg 2. Detta hjälper till att reglera allt i huden.

Tips

 • Om du vill gå vidare, ligga ner i ca 15 minuter med gurka skivor eller kalla tepåsar över ögonen. Den tannin hjälper till att tona upp området runt ögonen och få dem att se klarare.