Wka

Hur du ger dig själv en hårbotten massage

En hårbotten massage frigör spänningar i pannan och hårbotten områden, stimulerar mental funktion. Det är också ett bra sätt att hjälpa cirkulationen till hårbotten och kan fungera som en del av en total kost-och hårvård regimen att hålla håret i bra form. Ge dig själv en huvudmassage är enkelt och något du kan göra för att lindra spänningar någonstans - sitter vid skrivbordet på jobbet, sitter i en bilkö, när du tittar på TV, eller helst, när avkopplande någonstans trevlig.

Steg

Hur du ger dig själv en hårbotten massage. Sitt ner någonstans bekvämt.
Hur du ger dig själv en hårbotten massage. Sitt ner någonstans bekvämt.

Händer metod endast

Det fina med den här massagen är att det kan göras var som helst utan behov av något annat än fingrarna.

 1. 1
  Sitt ner någonstans bekvämt. De mindre distraktioner, desto bättre så att du kan koncentrera dig på vad som händer. Men det är ingen fara att klämma in detta i annonser på en favorit show som du trycker på mute-knappen!
 2. 2
  Placera fingrarna på båda händerna på din panna. De bör möter varandra vid en imaginär mittlinje din panna. Vila tummen på tinningarna, de kommer att ge stöd.
 3. 3
  Applicera tryck. Gör det tryck fast men ljus, som du trycker, släpp sedan.
 4. 4
  Shift fingrarna lite längre upp din panna närmare hårfästet och höjer tummarna med dem. Upprepa tryck och släpp rörelse.
 5. 5
  Fortsätt röra denna position upp och på hårbotten, bit för bit, upprepa trycket / release rörelse. Följ linjen för guvernör Vessel meridianen (se "Tips"), ungefär i mitten av hårbotten.
 6. 6
  På toppen av huvudet, pressa på huvudet på acupoint guvernören kärlet 20. Det ligger ungefär tre fjärdedelar av vägen på toppen av din hårbotten.
 7. 7
  Flytta ner på baksidan av din hårbotten nu. Släpp trycket ur acupoint Governor Vessel 20 och fortsätt att trycka ner i mitten av din hårbotten linje. Som tidigare, fortsätta röra fingrarna i samma position, medan du flyttar stödet tummen ner samtidigt.
 8. 8
  När du har nått botten av din skalle, tillbaka till förstasidan. Den här gången, placera dina händer ungefär en halv tum (1,27 cm) vardera sidan av mittlinjen på huvudet (med andra ord, den här gången fingrarna inte kommer att träffa, men har en lucka vardera sidan av den tänkta linjen mellan din panna ).
 9. 9
  Gör det tryck och släpp rörelse som tidigare i denna nya position, flytta upp och sedan ner i hårbotten som förut.
 10. 10
  Avkastning och upprepa. Den här gången gör gapet mellan fingrarna och mittlinje huvudet 1 tum (2,5 cm) på båda sidor. Fingrarna ska nu vara nästan på sidorna av huvudet.
 11. 11
  Återigen, gör pressen och frisläppande rörelse i denna nya position.
 12. 12
  När du känner dig skicklig på detta massage, synkronisera den med din andning, andas in och andas när du trycker på och släpper. Detta kommer att bidra till att lugna dig samt att du kan fokusera på att lösa spänningar för att lämna din hårbotten känsla uppdateras.

Olja metod

Denna massage kan göras i badet, i duschen, eller sitta någonstans bekvämt. Allt du behöver är några eterisk olja, transportör olja, och hårtvätt poster.

 1. 1
  Välj en eterisk olja som är bra för din hårtyp. Till exempel, om du har mjäll, använd tea-tree eller lavendel. Använd pepparmyntsolja eller rosmarin olja om du upplever håravfall. Om ditt hår är alltför torr, ökade användningen olja eller kamomill olja.
 2. 2
  Förbered olja huvudmassage. Tillsätt droppar eterisk olja till en massageolja medium (transportör olja), lämpliga massage oljemedier är mandelolja eller. För varje matsked av oljan som du använder, bara lägga till maximalt två droppar eterisk olja.
 3. 3
  Borsta håret för att förbereda det. Borsta håret samtidigt luta huvudet upp och ner för att förbättra cirkulationen.
  • Om du har långt hår, börja vid ändarna av håret för att förhindra brott.
  • Stora paddla borstar är bäst för långt hår, medan naturliga borst borstar är bäst för alla hårtyper.
 4. 4
  Placera en liten mängd av det beredda massage olja på fingrarna. Börja massera i små cirkelrörelser nära tinningarna, sedan flytta fingrarna ut över resten av din hårbotten. Långsamt, tillsätt mer olja till tips på fingrarna när du behöver det.
 5. 5
  När all olja är slut, placera en uppvärmd handduk på huvudet och lämna olja på i ca 10 minuter.
 6. 6
  Tvätta ur oljan med ett bra schampo och. Om ditt hår är väldigt torrt, kan du lämna oljan i en hel natt och tvätta på morgonen. Medan schamponering, kanske du måste tvätta två gånger för att få fet ut, massera in schampot i väl (en andra massage i förklädnad).
 7. 7
  Gör detta regelbundet, ungefär en gång i veckan. Det kommer att minska spänningar och kan öka hår hälsa tillsammans med en näringsrik kost (vilket är det bästa sättet att förbättra ditt hår hälsa) och god design.

Tips

 • När skölja håret, när all olja har kommit ut, snabbt häll lite kallt vatten över huvudet för att stimulera cirkulationen.
 • En bra hårbotten massage kan avvärja eller minimera en huvudvärk.
 • The Governor Vessel meridianen är inte synliga för blotta ögat, det kommer från en orientalisk teori om energi punkter och kan mätas elektriskt. På kinesiska, är meridianer kallas "Qi" eller japanska som "Ki", ​​ofta kallad "livsenergi" i det engelska språket. Denna speciella meridianen är tänkt att leverera och förena energin inom alla tolv meridianer.

Varningar

 • Var noga med att eteriska oljor inte utlösa några allergiska reaktioner, vet dina triggers och egendom av oljorna innan du använder dem.
 • Lika trevligt som kanel olja luktar, hålla sig borta från att använda den på din hårbotten. Det kommer att brinna om du av misstag får det i ögonen när du sköljer.

Saker du behöver

 • Bekväm plats att sitta
 • Eterisk olja och transportör olja för håret / hårbotten massage
 • Shampoo och handduk för håret / hårbotten massage