Wka

Hur övertyga dina föräldrar att låta dig se en film

Så, har du frågat dina föräldrar att låta dig se en film och de sade nej. Här är några tips på hur du kan övertyga dem annars...

Steg

Hur övertyga dina föräldrar att låta dig se en film. Ta reda på allt du kan om filmen.
Hur övertyga dina föräldrar att låta dig se en film. Ta reda på allt du kan om filmen.
 1. 1
  Ta reda på allt du kan om filmen. Betyg är viktiga, samt skälen för varje betyg. Också, hitta datum för filmen. En PG-rating på 70-talet eller 80-talet skiljer sig från en PG-rating nu. Det är därför de kom upp med rating "PG-13."
 2. 2
  Läs recensioner av filmen. Gå online och hitta recensioner av filmen på överordnade webbplatser. Webbplatser är gjorda speciellt av föräldrar, för föräldrar, om innehållet i filmerna.
 3. 3
  Agera mer mogna. Städa ditt rum, hjälpa till runt huset, vara snäll mot dina syskon, och inte kasta ett utbrott om du inte får din väg.
 4. 4
  Läs först. Om filmen var en bok först, läs boken. Du kanske vill diskutera boken med dina föräldrar.
 5. 5
  Be dina vänner, eller föräldrar till dina vänner, om sina åsikter om filmen. Fråga dina vänners föräldrar att prata med dina föräldrar om filmen. Om de inte kommer, berätta för dina föräldrar själv.
 6. 6
  Fråga dina föräldrar om de kan se det först, och screena det åt dig.
 7. 7
  Inkludera filmen i dina studier. Du kan prova och införliva filmen (och därmed se den) till ett skolprojekt. Till exempel kan du läsa boken och sedan se filmen, att jämföra skillnader mellan film och representationer litteratur. Eller du kan se filmen som ett exempel på något slags socialt problem. (Liksom hur Fight Club behandlar manlig aggressivitet.)
 8. 8
  Förklara för dina föräldrar varför du vill se den här filmen.
 9. 9
  Nakenhet är förmodligen det viktigaste de flesta föräldrar är oroliga. Sedan kommer Våld, droger, och språk i den ordningen. Så inte spendera så mycket tid som täcker språket med dina föräldrar som nakenhet!

Tips

 • Gör allt för att vara mogen.
 • Volontär att göra extra jobb runt huset.
 • Inte ständigt föra upp filmen till dina föräldrar. De kommer att säga nej.
 • Visa att du är engagerad om att se den här filmen.
 • Du vet, du kan bara prata med dem. Berätta för dem varför de skulle låta dig gå, komma överens om reglerna, och ta din mobiltelefon med dig om du ska utan vuxen tillsyn.
 • Tvätta bilen, göra alla sysslor, och göra tvätten och allt annat extra
 • Gör ett papper som talar alla bra saker om filmen. Sätt det någonstans synligt så att föräldrar kommer att titta på det medan du inte där och de ska tänka "wow, han / hon verkligen vill gå och se den filmen."

Varningar

 • Frågar föräldrar att pre-skärmen kan slå tillbaka: Nu kommer de verkligen vet att de inte vill att du ser det.