Wka

Hur man överlever gymnasiet utan en bästa vän

I tonåren, verkar ditt sociala liv, särskilt flytande, och det kan verka som du gör och bryta vänskapsband varje år, eftersom alla förändras, och ibland innebär dessa förändringar att vänner inte längre är kompatibla med varandra från ett år till nästa. Massor av människor gradvis anpassa sig till livsstilen i en high school student, men kan finna sig lite ensam om de inte har hittat sig en vänskap cirkeln genom de första veckorna. Om du vill vara social i gymnasiet, så här!

Steg

Hur man överlever gymnasiet utan en bästa vän. Sänk dina förväntningar.
Hur man överlever gymnasiet utan en bästa vän. Sänk dina förväntningar.
 1. 1
  Få lite perspektiv. Även om du bör prova och njut av ditt liv i gymnasiet, är gymnasiet inte det avgörande, slut-allt. Massor av framgångsrika människor har inte bästa vänner, och du behöver inte en för att vara den smartaste eller den mest awesome. Predika positivt tänkande är lite banalt, men att behandla alla som din vän kommer att lägga en bra bas för att faktiskt göra vänner med dem.
 2. 2
  Sänk dina förväntningar. Det kan vara så att du inte kan bli "bästa vänner" med någon eftersom du förväntar dig för mycket från en, eller att du tror att varje social interaktion måste vara perfekt. Men i verkligheten, många "bästa vänner 'börja med lite tafatt småprat, eller inte gillade varandra. Så varje gång du pratar med någon, stanna öppen och avslappnad, och när du utvecklar en vänskap, vara nöjd med vad den är, snarare än vad du vill att det ska vara.
 3. 3
  Minns "Jag är okej, du är okej". Du måste alltid ha denna inställning att ha givande relationer vara att med din familj, en vän eller en främling. Om du tror något annat du kan fortfarande göra vänskap, men de kan vara deprimerande och kära, eller de som snabbt kommer att urarta. Så ha detta i åtanke!
 4. 4
  Identifiera de saker du känner att du missar eller saknar genom att inte ha en bästa vän och de triggers som gör att du känner dig ensam, och brainstorma hur du kan fylla dessa "hål" i andra, positiva sätt. Till exempel, om du hatar att vara ensam på lördagskvällarna, hitta en regelbunden aktivitet att göra på den tiden som kommer att bli av med din brist på variation.
 5. 5
  Gör inte dig själv ner genom negativt jämföra dig själv till andra människor. Ingen är perfekt. Alla har problem, vissa människor är bara bättre på att gömma dem. Ms Popularitet kanske har saker tio gånger värre än du.
 6. 6
  Var tacksam för vad du har och njut av din "mig" tid, vilket är värdefullt. Du har fortfarande din hälsa, din personlighet, din familj och dina talanger, som inte alla har och känner tur att ha dem.
 7. 7
  Utmana dig själv genom att försöka något nytt som du alltid velat göra, kanske är det att gå med i dramat klubben, bilda ett band, lära sig att rida en häst eller ta lektioner i japanska efter skolan.
 8. 8
  Var din egen bästa vän. Fokusera på det positiva saker om dig själv. Stå upp för dig själv. Var inte hård mot dig själv för att inte ha en "bästa vän." Tänk på de saker som folk tycker om dig. Skriv ner dem och påminna dig själv, eftersom needed.It kanske låter kaxigt, men att vara en "bästa vän" till dig själv är viktigt. Ibland, människor med en massa "bästa vänner" är faktiskt inte särskilt nöjd eller bekväm med sig själv.
 9. 9
  Fokusera på likheterna mellan andra människor och dig själv. Inte avfärda någon baserat på vad du ser på en ytlig nivå och tror att de inte kommer att kunna "få" dig. Goda vänner kan komma överraskande paket.
 10. 10
  Utveckla intressen utanför skolan. Prova ut saker och ta reda på vad du verkligen vill. Utnyttja denna tid i gymnasiet för att hitta dina passioner. Ett exempel kan vara litteratur, husdjur, filmer fotografi från 1980-talet, eller så kan du börja sätta videor på YouTube eller blogga. Du kan hitta likasinnade människor på stan som delar din entusiasm, också.
 11. 11
  Gräset är grönt på denna sida också. Erkänna att inte ha en bästa vän på gymnasiet kan göra att du känner dig ledsen eller ensam ibland. Det är okej, eftersom bästa vänner orsakar sorger en massa gånger. Du kommer att ha mer tid för dig själv på det sättet, och du kan studera för din matteprovet och ess det istället för att prata slumpmässiga saker på telefonen i en timme med en vän. Vi behöver personlig indirekt utrymme också.
 12. 12
  Använd din tid för att komma närmare dina äldre familjemedlemmar (och släkt). De är äldre och klokare, och alla är värda att lära känna. Detta gäller särskilt för anhöriga som dina morföräldrar, bör du försöka spendera mer tid med dem eftersom de har mer erfarenhet.
 13. 13
  Använd dina lärare som mentorer. Lärarna vill ofta ha adepter också, så dra nytta av vad dina lärare har att erbjuda. Att vara vänlig med din lärare ger också bonus för dem är trevligare för er, om inte läraren är en allvarlig anti-partisk person.
 14. 14
  Var trevlig mot de människor som är dina klasskamrater, vänner eller bekanta eller någon som kunde använda stöd, såsom en utländsk utbytesstudent. Att ha många positiva anslutningar kan verkligen lägga upp.
 15. 15
  Prata med någon om dina problem. Avluftning är terapeutiskt. Hitta någon du kan lita på som ett äldre syskon, en förälder, familjemedlem, en präst ledamot eller en professionell terapeut, helst din skolpsykolog.
 16. 16
  Umgås med människor som inte är i din klass eller som går till en annan skola. Försök att göra ett gott intryck med alla du möter.
 17. 17
  Fokusera på din skolarbete, att komma in i högskolan och få ett jobb. Bra resultat i gymnasiet kommer verkligen att löna sig! Så du bör försöka göra så mycket du kan för att göra nästa del av ditt liv så bra som möjligt.
 18. 18
  Var öppen och tålmodig. Ser inte dig själv som "någon som inte har en bästa vän". Håll ditt sinne öppet för potentiella vänskap men ha i åtanke att nära vänskap ofta tar mer tid att bygga. Du kanske inte har en bästa vän just här just nu, men förr eller senare kommer du att hitta någon som du verkligen får tillsammans med, så du bör hålla ditt sinne öppet för när de snubblar in i ditt liv.

Tips

 • Trots att de inte har en bästa vän, alltid vara positiv. Duka under till bitterhet kommer bara att göra ditt liv värre.
 • För att undvika att bli "bitter", titta på komedi och hålla skratta varje dag.
 • Var inte rädd för förändring.
 • Bara vara trevligt för alla. Ibland har ett dussin goda vänner är ännu bättre än att ha en "bästa vän", och det är mindre självisk, alltför.
 • Om du vill vara öppen för möjligheten att göra en bästa vän, be någon du litar på om de tror att det finns sätt att du kan vara en nära vän till folk. Ibland, om vi känner hopplöshet (eller ens alltför ivriga) om att hitta en bästa vän, vi betalar inte uppmärksamhet åt de saker som verkligen betyder något.
 • Att gå efter skolan program / klubbar är förmodligen det bästa / enklaste sättet att få vänner och bli mer social.
 • Många sociala quirks eller funktionshinder kan hindra dig från att ha en bästa vän i high school, som depression, bipolär sjukdom, psykiska funktionshinder, ADHD, schizofreni eller autism. Många elever med autism eller schizofreni har speciellt ett problem eftersom de "se världen" lite annorlunda än andra människor. Du ska träffa en läkare, skolpsykolog eller kurator om saker kommer ur handen - du kanske har en funktionsnedsättning.

Varningar

 • Förutsätt inte att du är en dålig människa bara för att du inte har några vänner. Det finns många trevliga och kända personer som anses "ensamvargar". Kom ihåg att du passar in bäst med dig. Dessutom kanske du har bara inte hittat rätt personer som du är kompatibla med.
 • Förutsätt inte att få en makeover eller bär snygga kläder automatiskt kommer att få dig fler vänner. Uppmärksamhet arbetssökande, de flesta av tiden, fail.Even om folk börjar acceptera dig, betyder att de är emot dig på grund av ditt utseende, inte din personlighet, vilket är fel. De skulle nog inte vara en så bra vän att ha. Det kan hjälpa lite, men vad hjälper mer uttrycker dina intressen till andra människor.
 • Låt inte inte ha en bästa vän gör dig bitter. Om det gör dig bitter, hitta en hälsosam utlopp för din ilska.
 • Anser att definitionen av "bästa vän" ibland missförstås. Tänk på de människor du känner som byter bästa vänner varannan månad. Pålitliga, konsekventa vänner är viktigare än en "bästa vän" som du kan dela hemligheter för tre månader men sedan har inga anslutningar.