Wka

Hur man svarar på en vuxen översittare

Ofta människor har den uppfattningen att "mobbning" är något som bara förekommer bland vissa barn tills slutligen de växer ur detta beteende. Men - tyvärr - det är inte alltid sant. Vuxna kan vara precis lika kapabla att anställa mobbning taktik som något litet barn eller tonåring. Om du misstänker att antingen själv eller någon annan du känner är på den mottagande änden av mobbning från en vuxen, här är några förslag på hur man ska bemöta dem.

Steg

Hur man svarar på en vuxen översittare. Kom ihåg att detta inte är ditt fel.
Hur man svarar på en vuxen översittare. Kom ihåg att detta inte är ditt fel.
 1. 1
  Kom ihåg att detta inte är ditt fel. Om du har varit på den mottagande änden av mobbning behandling av en vuxen för en viss tid är det möjligt att du kommer att klandra dig själv för hur den här personen har reagerat på dig. Men detta är inte sant. Alla är ansvariga för hur de väljer att behandla andra. Detta kan vara mycket lättare sagt än gjort. Särskilt om mobbaren har väckt starka känslor av ilska i dig. Dock kommer en reaktion som detta bevisar bara att mobbaren att han / hon har lyckats få till dig - vilket är vad de vill. Mobbare foder av negativa känslor, eftersom djupt ner på något sätt de känner sig underlägsen / osäkra om sig själva och det är endast genom att andra mår dåligt att de kan höja sin självkänsla. Reagera till en översittare i denna typ av väg är sannolikt bara ytterligare uppmuntra och eventuellt förvärra deras oönskade beteende mot dig. Den vuxna översittare är en fegis.
 2. 2
  Se om döda dem med hjälp. Detta fungerar inte alltid. Men under omständigheter när man inte har länge känt mobbaren (t.ex. om du till exempel bara har införts för att dem på jobbet) kan det. Ofta vad som inspirerar en översittare för att vara otrevlig mot andra är ett antagande om att deras mål är ett hot mot dem på något sätt, samt en upplevelse av en brist på vänlighet från andra under hela sitt liv. Genom att visa att du inte tänker skada mot dem och är villiga att vara vänlig, kan detta uppmuntra fler positiva svar från dem. Detta kan vara allt från en trevlig god morgon "hej" till ett erbjudande om hjälp med något. Men om det efter försöker detta 2-3 gånger de fortsätter med sitt beteende upphöra med denna metod. Detta fungerar inte på alla översittare, och vara trevlig mot dem varje gång de väljer att mobba dig är sannolikt att skicka meddelandet som du belöna deras beteende / hitta det acceptabelt.
 3. 3
  Prova påstridig svar mot översittare. Exempel på detta kan inkludera påstridig kroppsspråk (ser mobbaren ordentligt i ögonen när du står rakt), en självsäker röst (tydlig och fast utan att låta hotfull) och självsäkert val av ord som "Jag har nyligen märkt tecken på att du försöker trakassera mig och vill att detta beteende att stoppa. " Som sagt, välja en lämplig självsäkert beteende - i viss utsträckning - vara beroende av den specifika mobbning situationen. Vad kan vara effektiva i ett arbete mobbning situation kanske inte fungerar så bra i en familj eller mobbning situation. Se relaterade Google artikeln på att vara påstridig för att få några idéer.
 4. 4
  Om allt annat misslyckas, överväga att anlita någons hjälp. Detta kan vara en betrodd kollega eller arbetsledare (om det är ett arbete som mobbning situation) eller en släkting eller vän (om det är en familj mobbning situation. Tala med din läkare är också ett alternativ, om du känner att situationen är starkt konsekvenser på din fysiska och / eller psykiska hälsa.

Tips

  1. Innan du försöker dessa steg göra en del forskning om mobbning. Det är inte alltid lätt att skilja på vad som är mobbning och vad som kan vara ett resultat av någons tillfälliga dåligt humör. Detta kommer också att bidra till att ge dig värdefull inblick i orsakerna vuxen översittare besluta att bete sig på detta sätt och olika sätt att hantera dem. Bully Online och Wikipedia är bra ställen att börja.
  2. Om du är ett litet barn eller tonåring berätta en pålitlig vuxen. Gör detta så fort du misstänker vuxen översittare regelbundet visar grymma / elaka beteende mot dig. Detta kan inkludera dina föräldrar, föräldrar till vänner, en släkting som en moster / morbror eller en lärare.
  3. Anförtro sig åt någon du är nära. Vare sig det är en familjemedlem, partner eller nära vän inte skämmas för att berätta om vad som händer. Efter alla nära vänner, familjemedlemmar och partners finns där för att stödja varandra genom tuffa tider.
  4. Tänk rådgivning. Chansen finns att du upplever starka negativa känslor som skam, ilska, ångest och depression som en följd av mobbning. Rådgivning kan vara ovärderligt när det gäller att hantera dessa känslor.
  5. Prova några avslappningsövningar. Du kanske tycker att detta hjälper för att hantera stressiga känslor under hela denna tid. Kolla in den tillhörande Google kategorin, liksom de artiklar avkoppling listade längst ner på denna sida.

Varningar

 • Självsäker beteende kan vara mycket effektiva om de används i de tidiga stadierna av mobbning. Men om mobbning har redan pågått under en lång tid är det kanske inte har önskad effekt.
 • En översittare kunde vara vem som helst från någon du kan enkelt undvika, att en organiserad kriminell eller någon med en stor politisk makt, eller någon annan. Du kanske inte att kunna gå bort och kan tvingas att gripa personen. Alltid fråga dig själv om det finns ett sätt att kringgå mobbaren, det vill säga utan att konfrontera dem rakt på, finns det något sätt man kan tvinga dem att backa genom att utöva påtryckningar på andra ställen? Tänk på eventuella negativa konsekvenser på vägen. Till exempel kan du använda alternativa metoder för att få din motståndare att backa nu, men konsekvensen är att du nu har gjort en permanent fiende ur en enkel översittare, med möjligheten att de upp kommer ante när det blir dags att servera en kall maträtt av hämnd. När man arbetar med en sådan person, som har viss makt över dig, är försiktighet nyckeln, och ibland kanske du har något annat val än att synas för att gå tillsammans med sina krav nu, när du bygger styrka, anslutningar, makt, etc. i väntan för att kunna vända på dem.
 • Ibland är det enda man kan göra i en mobbningssituation är att gå bort.

Saker du behöver

 • En vuxen