Wka

Hur försvara mot verbal mobbning

Mobbare finns i olika slag. Den här artikeln förklarar hur att försvara sig mot en verbal översittare. Den verbala översittare använder ord som vapen mot dig. Den direkta verbala översittare säger kränkande saker till ditt ansikte. Den indirekta verbal översittare säger kränkande saker om dig i din hörsel eller bakom ryggen.

Steg

Hur försvara mot verbal mobbning. Behandla verbal mobbning som krig.
Hur försvara mot verbal mobbning. Behandla verbal mobbning som krig.
 1. 1
  Behandla verbal mobbning som krig. Den grundläggande regeln om krig är "Känn din fiende, och inte spela sitt spel -. Få honom att spela din" Om du inte förstår översittare spelet, kommer du att förlora. Om du förstår översittare spelet men spelar det ändå, kommer du att förlora. Om du förstår översittare spelet och inte spela det, kommer du att vinna.
 2. 2
  Vet mobbaren match. All verbal översittare spela samma spel: de vill ha något från dig (respekt, ångest, disk-förolämpningar) och pressa dig till att acceptera något som tillhör dem (deras negativa uppmärksamhet). Annorlunda uttryckt, de försöker att få något från dig, och försöker ge något till dig. Vad vill mobbare från dig? För att du ska göra följande:
  • Ge dem uppmärksamhet
  • Agera sårad eller upprörd
  • Bully tillbaka eller fly (kamp eller flykt)
 3. 3
  The Art of War är helt enkelt att förneka mobbarna vad de vill. Det finns två användbara metaforer för denna strategi: spöke, och VD.
  • Tänk dig en bågskytt (översittare) bränning pilar (ord) på ett spöke (er). Som ett spöke, är du lite roade och uttråkad av den fåniga bågskytt. Spöket kan inte skadas av pilarna. Spöket kör inte bort eller skjuta pilar tillbaka. Spöket gäspar bara. Vad kan skytten göra för spöket? Ingenting annat än hålla skjuter pilar som aldrig träffa målet. Spöket ler när skytten äntligen blir uttråkad eller frustrerad och ger upp.
  • Föreställ dig själv som ett Fortune 500 VD som passerar en panhandler. Du är en viktig, kraftig man med svart bälte i karate. Du är på väg någonstans och har viktiga saker att göra. Mobbaren är som en liten, svag, och irriterande gata hustler som försöker få dig att ta ett papper blomma i utbyte mot mynt som satts i sin hatt. Verkställande direktören får inte störa eller prata med panhandler som en jämlike. Verkställande direktören ger en tankspridd leende och håller promenader. VD har ingenting emot panhandler. Det är bara att panhandler knappt existerar i VD: s värld. Detta är inställningen du måste odla. Mobbaren spelar ingen roll för dig (gäspar) och inte skada dig det minsta.
  • Spöket / CEO försvar är indirekt. Det kontrasterar mot den klassiska direkta försvaret av "ge mobbaren en smak av sin egen medicin." Den indirekta försvaret är mer effektiv eftersom den låter mobbaren slösa sin styrka utan att få någon belöning. Ju mer översittare attacker, ju mindre du bryr dig, och mer frustrerad han får. Däremot ger den direkta försvaret mobbaren åtminstone två saker han vill: att är viktiga för dig, och för att bli attackerad med hans egna vapen. Den direkta försvaret fungerar bara om du orsakar översittare så ont att han inte stör dig igen, och även då du riskerar att provocera hämnd.
 4. 4
  Undvik problem. Denna regel är så enkelt, men ändå så ofta olydig. För mobbning förekommer, två saker måste hända: någon måste vara runt översittare, och denna person måste visas till översittare som bytesdjur. Tänk på en mobbning incident som en kamp. Förhindra striden om möjligt genom att antingen inte vara runt översittare, eller är närvarande på slagfältet utan att framstå som offer.
  • För att undvika mobbaren, lära mobbaren vanor och intresseföretag. Om en översittare alltid hänger ut på ett visst ställe, sedan inte gå till denna plats om du inte kan undvika det. Var mycket försiktig när du går och vem du går med. Kartlägg utrymningsvägar och även gömställen. Ha en plan i huvudet.
  • Ibland kan man inte undvika en översittare. I detta fall, tänk på vad bytesdjur skulle se ut på detta översittare, och försöka att inte se ut som det. Stå rakt, men inte stel och spänd. Håll ditt huvud och ögon upp. Flytta tryggt, rulla dina axlar och höfter en aning, utan skrävlande (som kan bjuda mobbning). Tala långsamt, som om varje ord betydde. Varje rörelse du gör bör visa en brist på rädsla. Om du inte kan göra detta, då kan du inte. Men försök.
  • Om en översittare har markerat dig som bytesdjur, och du kan inte undvika strid, sedan försöka att välja tid och plats för strid. Tycker mobbaren att ha en stor publik? Då är det bättre att möta honom när få människor är runt. Stannar mobbaren mobbning dig när personen X är det? Försök sedan att vara runt X när mobbaren är nära.
  • Om du är tvungen att engagera sig i verbal kamp, ​​försök att ha fler vänner med dig än han har med sig. Det kan vara omöjligt eftersom mobbarna är bra på att isolera sina offer.
 5. 5
  Din fysiska orientering till mobbaren är viktigt. En tumregel i striden "söka högre mark." Om du kan, stå medan mobbaren sitter, eller stå på ett steg medan mobbaren är under dig. Håll också ett avstånd mellan dig och översittare. Din fysiska läggning bör skicka meddelandet att du är ovan och utom räckhåll. Häng inte ditt huvud, krympa tillbaka, eller stirra på marken. Din hållning och ansiktsuttryck bör visa att du är orädd, och ännu viktigare, ointresserad.
 6. 6
  Om du hittar dig själv mobbad i en dålig tid och plats, så har du fortfarande alternativ. Förvandla din kropp något ifrån honom, antyder han saknar betydelse för dig. Om du kan, hålla sig i rörelse så att du leder (tittar över axeln) och han följer. Om du kan, låt dig inte backas mot en vägg. Ett undantag är om du sitter på en pall med ryggen mot en disk eller bar, och han tittar upp på dig.
 7. 7
  Titta inte upprörd. Om du är mobbad, då du kan och nästan säkert kommer att känna sig upprörd. Du kan känna dig nära till tårar. Detta är helt normalt och förväntat. Slösa inte energi att vara arg på dig själv för att du känner på detta sätt. Spara på din energi. Nyckeln till ditt försvar är inte att visa dina känslor. Slappna av ditt ansikte och kropp. Om möjligt, le. Ett leende är en av de allra bästa vapen till ditt förfogande, eftersom det är precis motsatsen till vad mobbaren vill.
 8. 8
  Spela inte översittare match. Neka mobbaren ditt upprörd, din respekt, och din "kamp eller flykt" hållning. Omintetgöra mobbaren förväntningar. Tiggaren försöker tvinga vd att acceptera ett papper blomma och ge honom mynt. Verkställande direktören kan kan vägra att ta blomma eller ge pengar. Analogt, säger denna regel "inte ger tiggaren mynt (upprörd, uppmärksamhet, förolämpningar) och inte håller hans blomma (förolämpningar)."
 9. 9
  Mobbaren vill att du ska vara hans motståndare i spelet och möta honom direkt. För att visa att du inte spelar, undvika att säga "du" och prata med mobbaren direkt. Varför? Eftersom att tala med honom direkt visar att han betyder. Också, fråga inte mobbaren frågor. Varför? För då du vill ha något från honom - ett svar eller förklaring. Om du fråga honom, då inte bara mobbaren frågan till dig, men du är i en svag position eftersom du försöker att få honom att göra något han kanske inte minns:.. Du vill ha något från mobbaren Mobbaren (tiggare ) spelar ingen roll inte tillräckligt för att du (VD) för att du ska ha något från honom. Mobbaren existerar knappt till dig.
 10. 10
  Ditt kroppsspråk är avgörande. Om möjligt, vrid kroppen ifrån översittare, och få honom att prata med din rygg. Om mobbaren talar till din sida eller rygg, då han attackerar från en position av svaghet. Om du pratar med honom, gör det över axeln. Allt du säger och gör med din röst och kropp sänder meddelandet "Du har inte så stor roll."
  Specifikt använder de "stora sex" taktik av 1) Bortse, 2) som sagt, 3) missförstånd som sagt,>, 4) komma överens, 5) Ribbing, och 6) speglar.
  • Ignorera: Om du ignorerar mobbaren utan att se ut som du kör iväg, då denna taktik är effektiv. Denna taktik fungerar bra när du bär hörlurar, talar i en cell, eller samtala med någon annan. Du kan titta kortfattat och frågande på mobbaren, men vänder sig bort. En lätt rycka är OK. Agera som om du inte ens höra vad mobbaren sa, eller som om han sa det på ett främmande språk.
  • Avvisa: I denna taktik, du erkänner översittare, men borsta honom på ett sätt som visar att han inte spelar ingen roll. Den viktigaste drag i borsten-off vänder bort efteråt. Du vill inte sitta där och stirrade på mobbaren, väntar på en annan kommentar.
   • För inspiration, tänk dig själv som en VD borsta bort en panhandler. Du kanske säger, "Hur går det" eller "Kanske senare" eller "Jag ska komma tillbaka till dig" och vänder sig bort. Ett ord brush-offs är bra. "'Sup." "Cute". "Smart". "Just det." "Jag förstår." "OK". "Huh." "Gotcha."
   • Icke-verbal pensel-offs är bra. Du visar mobbaren han är inte värt nog att slösa ord på. Gäspa. Nicka. Skaka på huvudet. Skrapa hakan. Purse dina läppar. Titta förbryllad, som om någon bara talade till dig i ett främmande språk. Vänd dig till någon annan, rulla dina ögon och hålla tummen på översittare som för att säga, "Kan du tro den här killen?"
  • Missförstånd: I denna taktik, du låtsas att du bara fått en komplimang. Kanske översittare säger, "Det är en dum hatt." Agera som VD som var beröm av tiggaren på sig hatten. "Tack, antar jag." "Ja, är denna hatt stor." "Kul att du gillar det." "Du gillar hattar." Oavsett förolämpning mobbaren gör, missförstår det som en komplimang. Du kan också vända komplimang till ett skämt. "Gillar du det? När jag får min mössa [eller skjorta etc.] företag att gå, kan du vara min återförsäljare."
   • En variation på missförstånd mishearing. Du har aldrig inte kan urskilja vad mobbaren säger, som om du har nedsatt hörsel. Bully: "Du har en dum skjorta." DU: "Gjorde någon säga något?" BULLY: ". Ja, jag sa att du har en dum skjorta" DU: "Låter som någon säger att han har en dum skjorta," eller "Du är skjortan är lite daterat, men det är inte dumt Var inte så hård mot dig själv.." BULLY: ".. Retard Idiot Du vet vad jag menar." DU: "Jag hör detta högt vinande ljud, som en insekt Eller är det någon som pratar.?" BULLY: "Håll käften, idiot, vet du vad jag menar." DU: "Jag önskar att den här killen skulle vara meningsfullt Vem vet vad han ens pratar om.".
  • Enas: I denna taktik, godkänner du vad mobbaren säger, och göra ett skämt av det. Denna taktik fungerar bra om en översittare har ett sinne för humor. Säg mobbaren säger, "Det är en dum hatt." Du säger, "Om du gillar den här, bör du se den jag hade igår. Det var 2 meter högre." Eller, "Jag funderar på att lägga band på den." Eller, "Det är biologiskt nedbrytbart." I grund och botten, säger något som folk lyssnar skulle hitta roliga. Mobbaren själv kanske skratta. I detta fall, var hans attack återges helt harmless.Note att att avfyra ett skämt förolämpning tillbaka är inte en del av den indirekta försvaret. Men ibland kan du infoga en förolämpning till ett skämt. Om mobbaren säger, "Du har en dum frisyr," du kan skratta och säga, "Ja, jag håller med. Jag berättade för din pojkvän hur man skär det, men han trasslat upp det ändå." Om du använder denna taktik, var försiktig. Du är på väg att spela översittare match.
  • Ribbing: I denna taktik, du ribba mobbaren för hans verbala oduglighet. Föreställ dig att en fånig vän ber dig för ett spel av en-mot-en basket. Han dribblar med båda händerna, glider bollen ur hans händer när han försöker att skjuta, är han genast omständligt. Han har ingen aning! Du kan åka upp skratta och sedan gå därifrån, säger ingenting. Den "skratta och gå" tillvägagångssätt kan vara mycket effektivt eftersom det visar att mobbaren han är för löjligt att motivera en kommentar. Skaka på huvudet och hålla skrattande till dig själv som du går bort.
  • Reflekterande: Du kan också använda ord. Du kanske skrattar åt honom gott naturligt, skaka på huvudet och säga, "Människan, är att ditt bästa spel? Du måste arbeta." Eller, "A for effort. Kom tillbaka och se mig när du har kompetens." Eller, "Ditt spel behöver seriöst arbete. Jag kan koppla upp dig med några tränare." Eller, "Dude, var det bara vanlig lamt. Du kan göra bättre." Eller, "Ditt spel behöver definitivt arbete." Du får idén.
   • Kom ihåg, översittare allt ge dig något (deras uppmärksamhet) och försöka få något (en negativ reaktion). En effektiv taktik mot ihållande mobbare är att göra narr av all uppmärksamhet mobbaren ger dig. Det är som att hålla upp en sköld när mobbaren kastar en boll på dig: bollen studsar tillbaka och träffar översittare. Ju fler bollar han kastar, desto mer han slår sig själv.
 11. 11
  Adapt. Gör vad som fungerar just nu. Någon av de taktiker kan arbeta eller inte arbeta vid en viss tidpunkt för en viss person. Den grundläggande riktlinje är "Experiment, och vara fri att ändra på ett ögonblick om något inte fungerar." Till exempel kan ignorera fungerar inte om mobbaren är ihållande och kallar dig feg. Du kan komma tillbaka med reflekterande. Eller alternativt avskedande och komma överens. Det finns inga regler. Bara experimentera och gå med vad som fungerar bäst i en given situation.
 12. 12
  Om allt annat misslyckas, är borta eller vara stark. Om verbala mobbning förvandlas till fysisk mobbning, då är det kamp eller flykt. Vet vad de ska göra, är som stegen ovan. Var medveten och tänk på att stå upp för dig själv och för andra! Var också noga med att inte slå tillbaka när mobbaren börjar gå grov på dig.

Tips

 • Det finns andra varianter. Attack deras armod. "Du behöver en hel del uppmärksamhet. Vissa människor är bara behövande, antar jag." Eller, "Undrar var alla dina behov av uppmärksamhet kommer ifrån. Fick inte tillräckligt med kärlek hemma, förmodligen." Om hon säger något annat, och sedan säga, "Se vad jag menar? Ingenting är någonsin tillräckligt för en behövande person."
 • Om du har en iPod eller hörlurar, lägg dem i när du vet mobbaren kommer, om du inte kan höra vad de säger att de inte kan skada dig.

Varningar

 • Ibland agerar som ett spöke eller VD inte fungerar. Mobbaren kan bli fysiskt aggressiv. I detta fall förändrar spelet helt. Den här artikeln förklarar inte vad de ska göra i en fysisk konfrontation.
 • Vissa människor försöker mobba mobbaren och tycker att det är ett bra sätt att bli av med dem, men det är faktiskt den sämsta idén eftersom det retar översittare ännu mer!
 • även om du gör alla dessa saker och mobbaren fortsätter trakassera dig inte vara rädd för att berätta för en vuxen som du litar på, om någon kallar dig en skvallra-tale svara inte bara le och gå därifrån eftersom du vet att du gör det rätta och det är det som betyder något.