Wka

Hur kan man hantera verbal mobbning

Många säger att fysisk mobbning är den värsta sorten.

Det kan vara dåligt, men det finns också verbal mobbning. Verbal mobbning är dåligt eftersom det gör att du ser svag, samtidigt som mobbaren ser tuff och dominant. Verbal mobbning kan leda till många utfall, några bra, några dåliga, beroende på hur du handskas med mobbaren.

Steg

Hur kan man hantera verbal mobbning. Undvik mobbaren till varje pris!
Hur kan man hantera verbal mobbning. Undvik mobbaren till varje pris!
 1. 1
  Undvik mobbaren till varje pris!
 2. 2
  Ignorera mobbaren. Det är svårt att skaka av de förolämpningar, rykten och anmärkningar, men om du gör det ser ut som den utskällning inte skadar dig, då mobbaren förlorar makt och confidence.If mobbaren fortfarande inte sluta prata med en lärare eller en förälder, någon du kan lita på.
 3. 3
  Vet att verbal mobbare ofta ha sina vänner gå med i "fun". Gör det viktigaste mobbaren ser svag framför sina vänner genom att ignorera dem genom att låtsas att de inte ens där.
 4. 4
  Tipsa en lärare, pålitlig vuxen, eller förälder om mobbning är konsekvent. Kontrollera att du ber att hållas anonyma. Om du inte mobbaren kommer att göra detta till er mer och göra det värre!
 5. 5
  Förbli civila, oavsett vad. Komma aggressiv kan provocera dem att använda fysisk mobbning, och du kan få problem med dina föräldrar eller skola. Dessutom kunde hantera sina förolämpningar på ett civiliserat sätt göra dem verkar omogen i jämförelse.
 6. 6
  Lyssna inte på rykten mobbaren säger om dig. Bry dig inte om att försöka tala om för alla att de inte är sant. Att göra detta kan göra att du låter som du försöker att täcka upp något.
 7. 7
  Gå bort om mobbaren är faktiskt kränkande dig till ditt ansikte, eftersom det gör dem ser svag. Gör detta om förolämpning verkligen gör ont, så att du kan gå iväg och ta itu med det själv.
 8. 8
  Berätta för någon hur du känner, om du inte har en nära vän, prata med din skolas studievägledare. Om de inte kan lösa problemet, kan de åtminstone ge dig några råd, eller hjälpa dig att hantera smärtan.
 9. 9
  Om detta fortsätter, berätta för din huvudman för att ha ett samtal med honom / henne. När du gör han eller hon kommer att ringa vem mobbade dig och konfrontera dem.
 10. 10
  Efter det och när du ser honom eller henne att komma, varför inte agera trevligt som en start för dem? Jag vet att det låter konstigt, men kom igen? Om din gonna bo som fiender för evigt du inte kan lika gärna få ett lyckligt slut. Om du inte vill bara säga några vänliga ord som "Hej, hur mår du? Lyssna Jag är ledsen att jag berättade om dig och jag ville bara säga vill vara vänner?" Om du känner att du inte kan säga dessa ord från ansikte mot ansikte skriva det i ett brev. När han / hon läser det hon / han kommer att inse hur menar de var till dig och börja agera trevligt.

Tips

 • Tänk på ett ord: karma. Om du tror på det, betyder karma att vad du gör för att någon kommer att hända dig. Vänd andra kinden till och tänka på något positivt.
 • Försök att göra något för att lindra stress. Stansning en kudde hjälper. Yoga och andra tekniker motion kan hjälpa blåsa av ånga och minska stress.
 • Bo i en grupp.
 • Hitta något konstruktivt att göra. Något att ta dig bort från mobbning alltid hjälper.
 • Vissa människor säger att mobbarna översittare eftersom de har låg självkänsla. Detta kan vara sant, men det kan hända av andra skäl. Om de är populära, då de förmodligen göra det för att förbättra sin självbild. Andra gör det för att det hänt dem när de var yngre. Ta reda på, och försöka använda denna information till din fördel
 • Kom ihåg att dina vänner och familj är villiga att hjälpa dig om du arbetar med något hemskt.
 • Människor mobba endast när de är i en grupp. Det är svårt att mobba en person bara på egen hand, så det är därför när det är mobbning pågår det är definitivt i en grupp. Den mobbare behöver varandra för att försäkra sig så att de tycker att det är rätt.

Varningar

 • Om du ignorerar dem, kan de frestas att fortsätta göra något värre bara för att få dig att knäcka.
 • Om du känner dig väldigt upprörd och störd, eller har tankar om självmord, kanske du lider av depression. Kontakta en vuxen eller läkare om symptom uppstår. Om du är bokstavligen överväger självmord, ring 1-800-SUICIDE eller 1-800-€ 273-TALK omedelbart.