Wka

Hur man startar en konversation med någon på tåget, bussen eller tunnelbanan

Har du någonsin velat prata med en attraktiv person på bussen eller tåget, men hamnade väntar för länge och låta honom eller henne komma undan? Följ dessa steg för att snabbt utlösa en konversation nästa gång du är slagen, och aldrig förlorar i ditt liv (eller åtminstone kärleken i veckan) igen.

Steg

Hur man startar en konversation med någon på tåget, bussen eller tunnelbanan. Omfattning ut situationen.
Hur man startar en konversation med någon på tåget, bussen eller tunnelbanan. Omfattning ut situationen.
 1. 1
  Förstå miljön. Alla är bara att försöka ta sig från punkt A till punkt B, och de kan gå av bussen, tåget eller tunnelbanan vid nästa stopp. Således kan du inte tveka om du ska prata med någon. Tänk på att få människor faktiskt vill prata med främlingar på sin resa, men vissa kommer, särskilt om du verkar trevlig och intressant. Vara avgörande, men inte vara aggressiv.
 2. 2
  Bär en prop. Ta del litteratur som du kan låtsas läsa. Det kommer att få dig att känna och verkar mer bekväm. Bär inte hörlurar om du inte vill synas ouppnåeligt. Men du vill inte se ut som killen på bilden. Varje normal person kommer troligen springa iväg och skrika.
 3. 3
  Omfattning ut situationen. OK, så någon har fångat ögat. Innan du försöker starta en konversation, se till att de inte är med deras betydande andra. Om de är med någon alls, fortsätt med försiktighet, men kom ihåg, kan deras följeslagare bara vara en vän eller släkting, eller han eller hon kan vara en fullständig främling som har samma idé som du gör.
 4. 4
  Placera dig själv för framgång. Om du ser en person medan vid busshållplatsen eller tågstationen, vänta tills han eller hon får på bussen eller tåget innan du försöker konversera. Följ dem i diskret och sitter mittemot dem om möjligt. Du har en god chans att göra ögonkontakt detta sätt, och dessutom kan du se något invasiva om du sitter ner bredvid dem. Om de står, står nära nog för dem att kunna tala med dem, men inte för nära för komfort.
 5. 5
  Försök att få ögonkontakt. Göra kort ögonkontakt kan visa den person som du är intresserad av och hjälper dig att avgöra om han eller hon är intresserad av dig. Blick på personen (inte stirra) och försöka hålla blicken för bara en sekund eller två. Titta inte bort innan hon gör! Detta visar förtroende. Försök att få ögonkontakt igen efter ca 30 sekunder. Om personen gör ögonkontakt med dig igen, hitta de förmodligen dig attraktiv. Var inte alltför uppenbart, men se till att personen kan se att du tittar på dem. Om de inte kan se dig, kan du inte förvänta dig dem att göra ögonkontakt.
 6. 6
  Le när ögonkontakt andra gången. En liten, men äkta leende gör att du verkar intresserad, vänlig och tillmötesgående. Om den andra personen ler tillbaka, är du förmodligen i tur.
 7. 7
  Använd lämpligt kroppsspråk. Korsa inte dina armar eller vända sig bort från den personen. Gör dig själv verkar öppen och bekväma, och uppvisar god (men inte freakishly bra) hållning. Titta inte på klockan eller en klocka hela tiden, eftersom det kommer att ge intryck av att du har bråttom och personen kanske inte prata med dig, eftersom de inte vill bry dig.
 8. 8
  Läs personens kroppsspråk. Om han eller hon uppvisar öppet kroppsspråk mot dig, det är ett bra tecken. Om personen vänder sig bort eller begraver sitt huvud i en bok, det är inte så bra.
 9. 9
  Be personen en fråga. En fråga är ett bra sätt att starta en konversation, men inte bara någon fråga kommer att göra. Fråga en öppen fråga som kräver mer än ett "ja" eller "nej" svar. Till exempel frågar, "Hur du kommer till Eiffeltornet?" istället för "det hindrar bussen vid Eiffeltornet?" Vad du frågar är egentligen inte viktigt, så länge det inte är invasiva, kränkande eller galen, t.ex. Eiffeltornet frågor kan tyckas dum i New York.
 10. 10
  Håll samtala. Lyssna uppmärksamt till personens svar på din fråga och sedan bara göra små prata. Om personen är intresserad av dig, kommer samtalet flyta förmodligen ganska naturligt (såvida han eller hon är blyg) och du kanske kan få ett telefonnummer eller e-postadress. Då nonchalant vara den första att lämna. Detta kommer att skapa ett självförtroende i båda dina sinnen. Om personen inte är intresserad, kommer du förmodligen kunna berätta ganska snabbt.

Tips

 • Om personen sitter och du står, ställ dig så att ditt skrev inte på personens ansikte.
 • Leta efter en ring. Titta och se om din potentiella älskare bär ett bröllop eller (om de är en kvinna) en förlovningsring. Om de bär en ring (ringfinger vänster hand) de är utanför gränserna. Om de ville att du skulle närma sig dem, skulle de ha lämnat sin ring hemma på byrån.
 • Vid ögonkontakt, hålla din ansiktsuttryck ljus och vänlig, snarare än rak och seriös.
 • Om en person föraningar över eller vänder sig bort från dig, eller om han eller hon underlåter att göra bra ögonkontakt, de är förmodligen inte intresserade, men inte nödvändigtvis så. Vissa människor är bara blyg och kollektivtrafik tenderar att accentuera denna blyghet. Förvänta dig inte mycket från en person som visar negativt kroppsspråk mot dig, men samtidigt inte anta att han eller hon inte är intresserad. Om du är särskilt modig, ta en chans.
 • Om du bli nedskjuten och känna sig generad, bara gå av vid nästa hållplats och ombord på nästa buss eller tåg. Kanske någon annan kommer att fånga ögat. Om så är fallet, försök igen. Även om någon skulle vara intresserad av dig i andra situationer, kanske de känner inte för att prata om deras pendla, eller de kan vara upptagen. Ta inte avvisande personligen.
 • Det kan ta lite mod att faktiskt prata med en främling på bussen eller tåget, men kom ihåg att detta är verkligen en idealisk situation. Om personen inte är intresserad, du förmodligen inte kommer att se dem igen, och även om du gör, kan du bara sitta långt ifrån dem.
 • Om personen gör ögonkontakt och visar positivt kroppsspråk, men du kan inte få upp modet att prata med honom eller henne eller att du måste kliva av vid nästa hållplats, skriv ner ditt telefonnummer eller e-postadress på en bit papper (en tidning kommer att fungera), på den person som du får av och på bussen eller tåget, och lämna dem i papper. Om personen ringer eller skickar du en anteckning stor. Om inte, no big deal. Tänk på att detta är en mycket låg procentsats tillvägagångssätt, så förvänta dig inte ett samtal. Om du har tid, är det bäst att bara uppbåda modet att prata med personen.

Varningar

 • Sammantaget, oroa dig inte om du bli nedskjuten. Det är inte en exakt vetenskap... du vet inte vilken typ av dag den person du försöker göra en anslutning med är att ha. Kanske är det bara en dålig tid. Låt inte ett misslyckande form hur du tänker om dig själv, eller avråda dig från att försöka igen.
 • Stirra inte på personen. Kortfattad ögonkontakt kan visa att du är intresserad, stirrar kan visa att du är obehagligt.
 • Undvik att prata med någon om de är antingen läsa en bok eller tidning, eller lyssna på musik med sina MP3-spelare (de kanske inte vill bli störd, och vill ha lite privatliv). Detta är faktiskt en imaginär barriär. Du kan få ögonkontakt med flickan du gillar som bär hörlurar och gest för henne att ta bort dem. Du kan då föregå med ett normalt samtal. Om hon är attraherad av dig och intresserad att hon kommer att hålla henne hörlurarna. Slutligen antal stänger.
 • Medan ögonkontakt testet är ett bra sätt att mäta en persons intresse för dig, är det lätt att misstolka en oskyldig blick eller, ibland, en blick av avsky för ränta. Inte skygga från att försöka prata med personen, men inte känner sig chockad eller sårad om de inte verkar intresserade när du gör.
 • Om du ska träffa någon som du har träffat på bussen eller tåget, vara säkra. Träffas på en väldigt offentlig plats, och berätta för en vän eller släkting vart du ska.
 • Vissa offentliga transportsystem är kända för genomgående vara igensatt med människor som har bråttom eller bara allmänt "Inte på humör" för att bli tilltalad.
 • Ibland kommer en person du slå upp en konversation med be om pengar. Om du känner att du blir pressad att ge dem lite, även när du ärligt inte vill, berätta för dem en tydlig och säker "Nej" Behåll kontrollen över din situation.

Artiklar som du kanske tycker om

 • Hur får man någon att prata med dig om de inte är