Wka

Hur man rengör satin skor

Satin skor har en glänsande, mycket blank yta som ger skodon en speciell, elegant och glamorös look. Satin skor ofta bärs vid formella tillfällen som bröllop eftersom tyget kan lätt färgas för att matcha någon klänning färg. Dessa skor kan inte tvättas, men fläckar och fläckar kommer ibland dyka upp på skon. Rengör satin skor med rätt material och en liten bit av ansträngning.

Steg

Hur man rengör satin skor. Blanda en oljebaserad tvål med vatten.
Hur man rengör satin skor. Blanda en oljebaserad tvål med vatten.
 1. 1
  Torka av skorna. Försiktigt damma av lös smuts eller skräp som kan finnas på framsidan av skorna, eller på sula och klack. Torka allt för hand, eller med en torr, ren trasa. Skrapa bort alla envisa partiklar som inte lätt kan borstas bort skorna.
 2. 2
  Blanda en oljebaserad tvål med vatten. Hitta en typ av tvål som innehåller olja, som olivolja, och upplösa den i en skål eller ett handfat med varmt vatten. Flytande tvål är den enklaste typen att spruta in och blandas med vatten. Dock kommer tvål fungerar fint liksom när det är indränkt i varmt vatten. Placera bar tvål i vattnet och gnugga det mellan händerna under vattnet som om att tvätta dem.
 3. 3
  Blöt en tygbit i tvål och vatten. Det finns inget behov av att helt mätta trasa eller skon. Helt enkelt doppa ett hörn av en disktrasa eller handduk i tvålvatten och ring ut överflödigt vatten.
 4. 4
  Gnid fuktig trasa över hela längden skon försiktigt. Var uppmärksam på några detaljer om skon, såsom satin rosetter eller band eller andra prydnadsföremål som normalt återfinns på tårna.
 5. 5
  Skrubba synliga fläckar på satin. Med hjälp av fuktig trasa, gnugga fläcken genom att applicera tryck till området och göra små cirkelrörelser.
 6. 6
  Rengör sulor och klackar. När satin tyg har slagits och fläckar behandlas, torka av sulor och klackar på skorna med samma trasa och tvållösning.
 7. 7
  Låt satin skor att torka. Den satin skor kan lufttorka, och kommer att vara redo att bära efter ca 1 dygn. Släng dem inte utanför torka, eftersom färgen kan blekna om skorna är kvar i direkt sol, och exponering för andra väderförhållanden kan sätta skorna i riskzonen för att bli smutsig igen.

Tips

 • När gnugga på fläcken, gnugga i riktning mot satin säd, och inte mot den.
 • Rengöring satin skor kommer att ta bort fläckar och smuts, men kan inte återställa färg som är blek. Om färgen behöver ljusnade eller uppdateras, kan det vara nödvändigt att ha skorna färgas.

Saker du behöver

 • Rengöringsduk
 • Oljebaserad tvål
 • Vatten
 • Sink eller skål