Wka

Hur att mjuka jeans

Denim är slitstarkt material som ursprungligen gjordes i Nimes, Frankrike och kallas "serge de Nîmes." Namnet utvecklats över tid att bara "de Nimes" och senare till denim. Även om det finns många moderna variationer på denim, var den ursprungliga "torr denim" färgade indigo och tvättas inte, vilket innebär att bäraren skulle köpa nygjorda BLÅJEANS och bryta ner tyget och färgen med normalt slitage. Torr denim är ofta stela och obekväma i början, men det finns sätt att nöd denims att göra dem mer bekväma. Denna artikel kommer att berätta hur att mjuka jeans.

Steg

Hur att mjuka jeans. Ta bort alla taggar från dina nya jeans.
Hur att mjuka jeans. Ta bort alla taggar från dina nya jeans.
 1. 1
  Ta bort alla taggar från dina nya jeans. Se till att skära taggarna bort snarare än att dra dem, för att undvika att skapa hål.
 2. 2
  Vänd jeansen ut och in.
 3. 3
  Placera dem i tvättmaskinen med en kopp (236 0,6 ml) av sköljmedel. Använd inte tvål och placera inte andra föremål i tvättmaskinen, eftersom de kommer sannolikt färgade blå utan användning av tvål.
 4. 4
  Förvandla din tvättmaskin till den vanliga inställningen för minsta belastning och tryck på start.
 5. 5
  Torka dina jeans efter att de har tvättats. Om du är orolig för att de kommer att krympa för mycket, kan du lufttorka dem. Dock kommer placera dem i torktumlaren på en vanlig inställning att göra mer för att mjuka upp dem.
 6. 6
  Iron jeansen om de plisserade från torkningen. När rak, placera benen ovanpå varandra och rulla in den trängsta bunt du kan för att dra Jean fibrerna isär så mycket som möjligt. Lämna dem i bunten i 15 minuter.
 7. 7
  Rulla jeansen. Använda en pimpsten eller sandpapper, försiktigt skrapa ytan på insidan av jeansen horisontellt. Ta bort överflödig fiber som byggs upp när du går.
 8. 8
  Skaka jeans och knäppa dem till den andra sidan av vecket. Upprepa skrapning på andra sidan av jeansen. Skaka jeans igen.
 9. 9
  Tvätta jeansen två gånger i varmt vatten. Andra gången du tvättar, sätta en ren par sneakers och 1/2 kopp (118,3 ml) för mjukmedel i med jeans. Placera inte något annat i brickan.
  • De sneakers kommer att ta bort överskott av stärkelse från jeans, och de kommer också att fungera som en andra agitator för jeansen att slå emot.
 10. 10
  Bär dina nyligen mjuknade jeans. De kommer att fortsätta att mjukna när du bär dem.

Tips

 • Om du inte använder sköljmedel på grund av de kemiska ämnen, ersätta det med 1/2 dl till 1 kopp (103-106 g) av bakpulver.
 • För att skapa en used look, vrid jeans höger ut och skrapa dem med en pimpsten som du gjorde insidan av jeansen.

Saker du behöver

 • Nya jeans
 • Tvättmaskin
 • Mjukmedel
 • Järn
 • Sköljmedel eller bakpulver
 • Pimpsten eller sandpapper
 • Rena gymnastikskor