Wka

Hur man handskas med känslomässiga övergrepp från dina föräldrar (för ungdomar)

Alla föräldrar vill ha en disciplinerad och väluppfostrade barn. Men det finns tillfällen när en förälder förlorar kontrollen eller helt enkelt inte har någon kontroll över sina barn. Detta är då enkla föräldraskap korsar linjen och blir känslomässiga övergrepp. Känslomässiga övergrepp festers när gömd, och aldrig hjälpt, det skadar offren på många sätt. Det kan leda till isolering, depression, ensamhet, självtillfogade skador och i vissa extrema fall suicide.This artikel kommer att hjälpa dig att hantera känslomässiga övergrepp.

Steg

Hur man handskas med känslomässiga övergrepp från dina föräldrar (för ungdomar). Förstå orsakerna och effekterna av känslomässigt missbruk relationer.
Hur man handskas med känslomässiga övergrepp från dina föräldrar (för ungdomar). Förstå orsakerna och effekterna av känslomässigt missbruk relationer.
 1. 1
  Förstå orsakerna och effekterna av känslomässigt missbruk relationer. Föräldrar kan vara känslomässigt missbruk eftersom de misshandlade eller försummade någon gång i sitt liv (oftast, eftersom det har den största inverkan på människors idéer för att föra upp sina egna), eller för att de är bittra, arga eller bitter, och som ett resultat, ta sin ut på sina barn. Föräldrar kan också vara omedvetna om det faktum att de är kränkande, antingen för att de fördes upp på samma sätt eller för att de helt enkelt vägrar att beakta det faktum att de kan vara ett missbruk förälder. Men oavsett orsaken känslomässiga övergrepp, har ingen rätt till dig, fysiskt eller känslomässigt. Känslomässiga övergrepp är så skadliga som alla andra typer av missbruk, och du förtjänar att hitta och ta emot. Kom ihåg att du inte på något sätt ansvariga för övergreppen, i slutändan, är det förövaren val att misshandla dig.
 2. 2
  Identifiera hur du blir misshandlade. Detta kommer att hjälpa dig att förklara det för någon annan eller bara dig själv, och ge dig en tydligare bild av situationen. Känslomässiga övergrepp är inte bara en sak, det finns många olika typer av känslomässiga övergrepp, varierande på förövaren och situationen. De vanligaste typerna av känslomässiga övergrepp inkluderar:
  • Verbal misshandel. Din förälder / s verbalt överfall dig på alla tänkbara sätt. De kan blåsa dina brister i proportion, göra narr av dig, ringa dig namn, kritisera dig, skrika på dig, hotar dig eller kritisera dig. De kan klandra dig för allt eller förnedra dig med sarkasm och oändlig. Över tid kan denna typ av övergrepp förstör helt en persons känslor av självuppskattning och.
  • Känslomässig försummelse. Din förälder kan förse dig med alla dina fysiska och materiella behov, men helt försummar dina känslomässiga sådana. De kan visa ingen eller tillgivenhet, ständigt dig, eller vägra att stödja dig under tider av känslomässiga behov.
  • Ogiltigförklarande. Nära förbundet och överlappade med emotionell omsorgssvikt, inträffar ogiltigförklarande när offrets känslor och behov är helt ogiltiga, oftast med skadligt uppsåt. Ett bra exempel är när offret försöker konfrontera föräldern / föräldrarna om övergrepp, att barnet får höra "jag aldrig göra det", "Du tänker för mycket", "Du ska inte vara upprörd över det", eller " Du överdriver. " Förövaren kontrollerar oftast offrets genom att berätta offret att de och har fel, genom att ständigt ignorera och avvisa känslomässiga behov, och påverka offret känner sig som om det är något fel med honom / henne. Ogiltigförklaring kan också göras passivt, till exempel när ett offer försöker i en förälder om ett problem och får höra att problemet är egentligen inte en fråga, eller att barnet helt enkelt borde komma över det. Ogiltigförklaring är särskilt skadligt, eftersom det leder offret att tro att han / hon är fel, dumt att känna så, förtjänar några känslor alls.
  • Orealistiska förväntningar, orealistiska eller omöjliga förväntningar såsom eller tvinga barnet att vara någon han / hon helt enkelt inte, är placerade på offret, och om dessa förväntningar inte uppfylls, är offret kritiseras eller ens.
 3. 3
  Identifiera den huvudsakliga förövaren. Är det bara en förälder som missbrukar du? Om dina föräldrar är, kan en förälder vara omedveten om den andres missbruk av dig. Ibland en förälder kan vara känslomässigt missbruk medan den andra är fysiskt missbruk. Eller, alternativt, kan båda föräldrarna vara känslomässigt kränkande, men en mer än den andra. En förälderns beteende kan påverkas starkt av den andres, en förälder kan vara missbruk, eftersom det är så den andra föräldern beter sig. Identifiera vem din huvudsakliga förövaren är, och de viktigaste sätten du missbrukas. Detta kommer att hjälpa dig när du berättar någon annan, eller när du försöker att förbättra situationen.
 4. 4
  Vet att missbruket kan hända selektivt - Förälder / s kan behandla ett av deras barn sämre än en annan, främja bitterhet, konkurrens och avundsjuka mellan syskon. Det är ett maktspel avsedd att styra både - den "godkända" Barnet är ständigt kämpar för att behålla sitt godkännande rating med föräldrarna och samtidigt känna skuld över vanvård eller misshandel av hans syskon, och "offret" är ständigt kämpar för att uppnå ett godkännande alls, inte varje gång, men ändå glad för syskon som tar emot föräldrarnas goda yttrande. Både hamnen hemligheter: Den "godkända barnet" är i hemlighet tacksam att inte vara "offer" och glad för beröm, medan "offret" är bitter och avundsjuk - de älskar och är beroende av varandra, men plågas av negativa känslor om varandra och föräldrarna. Det sätter upp otroligt komplex dynamik i familjen som är mycket svåra att lösa.
 5. 5
  Förstå att det inte är ditt fel. Även om din förövare kan påverka dig att känna personligen ansvarig för hans / hennes ("Du gör mig så mycket sorg!") Och hur de behandlar dig ("Om du vill bli en bättre unge, skulle jag inte straffa dig så ofta "), slutligen, är det valet av föräldern att vara kränkande. Om din förälder / s har andra psykiska problem eller känslomässiga tillstånd, såsom en sjukdom eller många negativa känslor om det förflutna, kom ihåg att detta fortfarande inte gör det ditt fel, och att det fortfarande inte är acceptabelt.
 6. 6
  Träna den bästa reaktionen (s) till missbruk. Fighting tillbaka är inte alltid det smartaste alternativet, om en förälder vill styra, dominera och skada ett barn, har offret skriker tillbaka på dem kommer ofta bara göra det överordnade argare. Men om föräldern verkar något medvetet, eller om övergreppen, sedan prata med honom eller henne om hur detta skadar och sårar dig kommer att tvinga föräldern in mot verklighet. Mer aggressiva och kontrollerande föräldrar bör nog inte ställas inför, utan försök att inte reagera alls, och vänta tills den huvudsakliga missbruket har gått innan du gör något. När du hittar det bästa sättet att reagera på den direkta övergrepp (ex.: uthärda det utan klagomål, be om ursäkt, ta ansvar och fråga hur du kan rätta till problemet), kommer situationen att vara bara lite mer i din kontroll och kan ge du tid att arbeta ut en plan.
 7. 7
  Bestäm om du kan tala om en förälder. Om en förälder är mer kränkande än den andra, eller om du bara missbrukas av en förälder, överväga att berätta din andra föräldern. Om en förälder är omedveten om övergrepp, värva hans eller hennes stöd genom att berätta honom eller henne om det kan göra det stopp. Om en förälder är mindre kränkande än den andra eller verkar vara pressade till det, eller verkar känna efteråt, prata med denna förälder kan sätta honom eller henne i ett större fokus på situationen, och vara bättre för er båda. Men om du blir kraftigt missbrukas av båda föräldrarna eller känner starkt att prata med dem inte kan vara säker eller hjälp, så du behöver inte prata med dina föräldrar om det, hitta någon annan - en betrodd skolkurator, moderbolaget av en vän, en faster eller farbror.
 8. 8
  Hitta någon att prata med. Allt runt omkring dig, det finns människor som kan hjälpa. Även om du inte kanske kan förändra din situation, kommer de åtminstone vara vid din sida eller ge dig coping resurser. Prata med en nära, betrodd vän. Eller, berättar en annan familjemedlem, som en av dem kanske kan förändra situationen, eller åtminstone hjälpa dig att hantera. Om du inte kan, försöka prata med en lättillgänglig lärare, en skolkurator eller en pastor / andlig ledare. Om du inte känner att du kan hantera prata med någon ansikte mot ansikte, där många anonyma hjälplinjer som är noterade på den och din telefonbok, eller på. Låt inte dig själv tror att ingen bryr sig, eftersom det inte är sant, människor studera och träna för att hjälpa människor i din situation, lärare och kuratorer. Vänner är där för dig, kan andra familjemedlemmar har även varit utsatta för övergrepp, och kommer att förstå.
 9. 9
  Hitta coping resurser. Det är viktigt att identifiera de saker som hjälper dig att uttrycka din, frisättning ilska, bitterhet och, eller ta dig av din smärta. Låta saker gro kommer bara göra det värre. Det kan vara något som särskilt lugnar dig, eller hjälper dig att ta ut alla dina negativa känslor: att skriva i en dagbok, eller skriva, och. Rita för att skapa en visuell tolkning av din situation, eller spela ett musikinstrument, eller ens. eller prata med någon du är också ett bra sätt att hjälpa dig att hantera.
 10. 10
  Arbeta fram en plan. Du förtjänar inte att missbrukas, under några omständigheter. Känslomässiga övergrepp är lika skadligt som någon annan form av övergrepp, vilket är varför det skulle vara åtminstone minskas, hjälpte och välkända, om inte möjligt att stoppas helt. Det kan vara svårt, pinsamt eller skrämmande att äntligen bryta din och prata med någon som kommer att förändra situationen, utan helt enkelt att hitta coping resurser och få saker från bröstet med en vän kommer inte att hjälpa dig att förändra din situation. Prata med en skolkurator om saker du kan göra för att förändra din situation, minska missbruket eller låta någon som en annan familjemedlem vet, så att de kan hjälpa till.
 11. 11
  Om det behövs, hitta ett sätt bort dig själv från situationen omedelbart. Detta steg kan vara det läskigaste av allt, eftersom det innebär att bryta ut ur din vanliga rutin för att hantera smärta, och det kommer att innebära att låta folk veta. Men det är viktigt. Din rådgivare eller den person som du har berättat kanske vill ringa en agentur eller varna myndigheterna om missbruket är allvarligt. Detta kan vara mycket skrämmande och förändringar en massa saker, men kom ihåg att det kommer att hjälpa dig att sluta eller komma bort från missbruket.
 12. 12
  När du är ute ur situationen, söka terapi. Missbruk lämnar livslånga ärr som aldrig kan läka om du inte ber om hjälp. Om du inte har råd med detta, det finns frivilligorganisationer som hjälper dig gratis.
 13. 13
  Arbetet med att acceptera, älska och ta hand om dig själv. Det som bryter offren ner och i slutändan förvärrar missbruket är när de tror att de förtjänar det. De sluta skada sig själva så mycket som förövaren. Lär dig att komma ihåg att inget av detta är ditt fel, och att du ensam är din mest värdefulla tillgång. Du är värdig, omsorg och acceptans. Lär dig att älska dig själv. Tänk på det. Du är helt unik. Ingen annan är precis som du. Du har dina egna egenskaper och egenheter, brister och tillgångar. Alla är vackra. Ingen annan har dina exakta egenskaper, även en identisk tvilling! Din personlighet är helt dig och ingen annan. Kom alltid ihåg att det är inte ditt fel, oavsett vad din förälder säger eller gör.

Tips

 • Värdesätter din viktigaste överlevnad verktyg: er. Ingen kan få på din om du inte kommer att låta dem. Känslomässiga övergrepp kan få dig att känna hemskt, men genom att odla en efterlevandepension attityd och kämpaglöd, kan du bli en av de människor som överlever, lär, och fly missbruk. Bara för att någon säger hur man känner eller förringar dig betyder inte att personen är rätt. Lita på din, även om alla runt omkring dig säger till dig att du har fel.
 • Alltid ha ett nödnummer och plats du kan få till, en kompis, en familjemedlem eller en vuxen du kan lita på din säkerhet med. Detta sätt, om saker går för långt eller eskalera dåligt, kommer du åtminstone ha någonstans att gå eller någon att hjälpa dig.
 • Försök att lära sig så mycket som möjligt. Även om situationen är något som vi alla önskar aldrig skulle inträffa, om du använder den för att stärka dig själv och lär dig mer om dig, relationer, och kommer du att känna sig mindre hjälplös. Många överlevande från övergrepp säga att medan erfarenheten har ärrad dem, har också tvingat dem att bli starkare och mer medvetna om kring dem. Oavsett hur hårt situationen, det ger dig något som du kan använda senare i livet. Ta vad du kan från dina erfarenheter för att hjälpa dig att bli starkare och bättre kunna hantera vad livet kan kasta på dig.
 • Din läkare kan rekommendera antidepressiva. När man är traumatiserade och deprimerad, kan det försämra förmågan att kontrollera dina känslor och beteende. Det kan leda till överdrivet drickande, använda droger, bedriver oskyddat sex, eller att sätta sig i farliga situationer genom att associera med de människor som dricker tungt och använda droger.
 • Aldrig, aldrig skada dig själv för att känna dig bättre, slår, och avsiktligt skada dig själv kommer bara lägga till dina ärr,. de som aldrig kommer att försvinna. Det finns olika sätt att uttrycka dina känslor och skapa en utan att skada dig själv.
 • Var inte utslag. Många offer för känslomässiga övergrepp, särskilt tonåringar, rebell i sin bitterhet eller ilska, för att visa sina föräldrar att de inte respekterar deras regler. Men misslyckas eller göra illa vid, berusningsdrickande kommer, eller någon egen skada beteende inte hjälpa dig i slutändan. Om du behandlar dig väl och vet vad som är bäst för dig, kommer du att göra dig lyckligare, vilket är det ultimata sättet att visa din förövare att du inte respekterar eller acceptera deras övergrepp.

Varningar

 • Många människor är oerfarna, okunniga, eller bara vanlig hård. Dessa människor är inte rätt typ att anförtro sig, se till att du berättar för någon du kan lita på, eller så kan du höra att du ljuger, överdriver, eller vara. Om detta någonsin händer dig, är det viktigt att du inte tror att dessa människor Om du känner att du missbrukas, så något är fel -. Och inte vila tills du hittar någon som kommer att hjälpa.
 • Om du får sätta på medicinering, aldrig röra runt med dosen eller sluta ta din medicin utan att diskutera detta med läkaren. Ta det exakt som läkaren säger.
 • I många situationer kan känslomässiga övergrepp eskalera till fysiska eller sexuella övergrepp. Om så, alltid berätta för någon. Din tystnad kommer att skära av sig från all möjlig hjälp, så kom ihåg att varna någon. Missbruket kan bara stoppas om du låter det stoppas.
 • Aldrig överväga självmord. Det finns alltid alternativ. Självmord är en permanent lösning på ett tillfälligt problem-även om det kan verka som ett permanent problem på den tiden. Även om det kan tyckas att det inte finns någonting värt uthärdade ont, det finns. Bara för att du inte kan se det nu betyder inte att det inte finns där. Denna känsla kan också vara en bieffekt av dina mediciner eller stoppa dem plötsligt. Prata med dina vänner, kurator eller läkare om du känner att du vill avsluta det hela.