Wka

Hur man kommunicerar bättre i en relation

Tycker du själv att bli arg när din partner inte "bara vet" vad du behöver? Kommunikation kräver insatser. Den här artikeln ger lite hjälp att komma igång.

Steg

Hur man kommunicerar bättre i en relation. Lär dig att uppmärksamma den andra personens ledtrådar.
Hur man kommunicerar bättre i en relation. Lär dig att uppmärksamma den andra personens ledtrådar.
 1. 1
  Öva samlag. I dagens folkmun, betyder det oftast fysisk sovrummet aktivitet, men roten till ordet egentligen betyder att interagera på ett djupare plan. Att vara intim har en mer betydande innebörd än att vara fysiskt. Det handlar om att se in i en annan person och försöker skapa ett utrymme i ditt sinne för din partners ord, kroppsspråk, eller åtgärder.
 2. 2
  Lär dig att uppmärksamma den andra personens ledtrådar. Din partner kanske inte direkt upp sina känslor på ett visst ämne, men det kan finnas gott om icke-verbala ledtrådar. Ibland kroppsspråk kan förmedla mer än faktiska ord. Om du är fångad i ett missförstånd, är det viktigt att etablera din vilja att kommunicera.
 3. 3
  Lär dig att säga vad du menar. Vi har hört skämt om uppsåt kontra verklig dialog - när hon säger "här" hon verkligen innebär att - eller, "vad han egentligen försöker säga är..." Dessa skämt är roliga på grund av hur ofta de är sanna. Ibland räknar vi vår partner att förstå våra dolda betydelser, men önskar eller förlita sig på detta är inte rättvist eller effektivt. Istället, lägg ut dina tankar direkt.
 4. 4
  Lär dig att säga vad du vill på ett sätt din partner kan verkligen förstå. Var specifik. Till exempel, istället för att erbjuda alternativ till din pojkvän planer på att ta dig till en fest, berätta sanningen: att du bara inte vill möta alla dessa människor efter en tuff vecka på jobbet, följt av, "Jag är ledsen att säga att jag är bara inte på en fest humör ikväll. " Direkt lägga ut dina tankar eliminerar förbittring och förvirring om dina motiv.
 5. 5
  Sätt dig i din partners plats. Använd kraften i fantasin till fullo föreställa sig vad din partners perspektiv kan vara i en given situation. Var medveten om att det kan finnas faktorer som du inte vet om.
 6. 6
  Uppmuntra din partner att fritt uttrycka rötterna till hans eller hennes tankar och känslor.
  • "Jag försöker att förstå, men jag tänker inte komma dit. Gör jag något att göra dig upprörd?" "Nej" "Är det någon annan att göra något för att göra dig upprörd?" "Nej" "Är du bara upprörd?" "Ja." "Med mig?" "Nej, inte riktigt." Du minska ner. Det verkar som en hel del arbete, men det kan vara värt det i slutändan.
  • Låt din partner frihet att arbeta genom interna konflikter.
 7. 7
  Proaktivt lösa problem och missförstånd mellan dig och din partner. Båda är medlemmar i relationen kan erbjuda lösningar tills du hittar en som är godtagbar för båda parter. En sann kompromiss är en där båda parter känner att deras tankar och känslor behandlas samtidigt följa verkliga begränsningar: genomförbarhet, tid, kostnad, etc.
 8. 8
  Lighten up. Hitta tid tillsammans för att bara ha kul. Gör saker som ni båda verkligen njuta av, inklusive det oväntade. Dyk in nya saker tillsammans och återuppväcka en känsla av förundran.
 9. 9
  Snacka om ämnen som den andra personen älskar att höra om. När du kommunicerar i ett förhållande, det bygger obligationer och förtroende och även du kan hitta ett gemensamt intresse. Så du ska inte prata om saker som den andra personen egentligen inte gillar att prata om eller ett ämne de är obekväma om.