Wka

Hur man känner igen tecken på ett missbruk mannen

Missbruk relationer kan vara svårt att komma ur eftersom du kanske inte vet var och hur man får hjälp. Denna artikel kommer att bidra till att påskynda processen genom att hjälpa dig att känna igen ett dåligt förhållande innan det spårar ur.

Steg

Hur man känner igen tecken på ett missbruk mannen. Se upp för mycket possessiva och kontrollerande killar.
Hur man känner igen tecken på ett missbruk mannen. Se upp för mycket possessiva och kontrollerande killar.
 1. 1
  Se upp för mycket possessiva och kontrollerande killar. De är mer benägna att bli missbruk.
 2. 2
  Övervaka hans svartsjuka och nivåer otrygghet. Har överreagera han när du umgås med andra? Har ogillar han dina vänner utan någon uppenbar anledning? Har anklagar han dig för fusk?
 3. 3
  Var medveten om våld eller hot om våld. Det är aldrig ett acceptabelt beteende. Har han knuffade någonsin eller slog dig? Dessa är de mest uppenbara tecken på en missbrukare. Har han kastat någonsin saker på dig? Har han hotat att göra något av dessa saker? Är han hotar fysiskt med andra människor? Har punsch han väggar, dörrar eller andra döda ting? Försök att ta reda på om hans kämpar historia. Om han har varit i massor av slagsmål med andra killar, du vet att han är våldsam. Dessa är de mest uppenbara tecken på en missbrukare.
 4. 4
  Låt dig inte luras av det sätt han gråter och rationaliserar sitt beteende. Han kommer att använda din sympati för att komma till dig. Han kanske till och med försöker manipulera dig genom att göra det verka som det ditt fel.
 5. 5
  Tillkännagivande om han försöker att ta bort dig från offentliga platser för att misshandla dig.
 6. 6
  Tillkännagivande om han förringar dig hela tiden. Kallar han någonsin du namn? Sårande namn som du upprepade gånger har bett honom att inte ringa dig? Om det finns barn i relationen, inte förringa han dig till dem?
 7. 7
  Titta hur han pratar med eller om dina föräldrar eller dina vänner. Är han oförskämd eller elak? Eller är han en helt annan person när andra är runt, så mycket att det verkar som att han är två olika personer?
 8. 8
  Var medveten om att han försökte få dig att känna skuld. Såsom: "Det var ditt fel som hände, och jag gjorde ingenting, jag försökte bara att hålla dig från att skada mig."
 9. 9
  Leta efter mönster. Människor som är kränkande i relationer är ofta missbruk i andra situationer. Missbruka andra familjemedlemmar, t.ex. föräldrar, skadar husdjur, road-rage, eller ens personliga övergrepp i form av droger eller alkohol allt att vara medveten om.

Tips

 • Om en man slår dig, gå. Han har mönstret. Det kommer att finnas en andra gång, en tredje gång, en fjärde gången ett hundrade gången, tills du lämnar, eller dö. Få ut det.
 • Om du berättar för honom att du inte tolererar detta beteende och han ursäktar en minut och sedan skyller du på nästa, då han inte är uppriktig. Det är dags att gå vidare.
 • Ibland kommer han anklaga dig för att inte älska honom. Låt dig inte luras. Detta är bara en taktik för att få dig att känna skuld och att bo med honom.
 • Ha en säker plats att gå bort till och det ska inte vara en plats han kan hitta dig, och bör vara en plats som är neutral, där han inte har tillgång.
 • När du berättar för honom att det är över, se till att göra det på en plats där du kan se, men inte nödvändigtvis hört, av andra människor. Det sista du vill är att få missbrukas som ett resultat av att försöka stoppa missbruket, och han kommer att vara mindre benägna att prova något på allmän plats.
 • Behåll en kopia av viktiga nycklar och dokument på ett ställe där bara du kan hitta dem så att om du behöver göra en snabb flykt du är inte låst i huset och har tillgång till bilen och pass etc.
 • Om du väljer att lämna honom då du måste göra det och bryta alla band och kommunikation med honom. Det är det enda sättet du kan lyckas gå vidare. Han måste respektera detta. Han måste lämna dig ensam om du begär det.

Varningar

 • Försök att låta någon veta om din situation så att de kan hjälpa till.
 • Var inte ett offer, ta bort dig på något sätt möjligt från en farlig situation.
 • Vissa missbrukare kan vara utmärkta skådespelare. Aldrig underskatta detta. Speciellt om du funderar på att lämna, och förövaren har en till synes plötslig förändring av personligheten, t.ex. en oväntad positiv bemärkelse, dvs duscha dig ursäkt gåvor, upprepade gånger säga hur ledsen de är, insisterar de aldrig kommer att behandla dig på det sättet igen, etc.

Saker du behöver

 • Courage
 • Visdom
 • Effekt
 • Support