Wka

Hur man hittills en entreprenör

Om du någonsin har daterat, gift eller varit intresserad av en, du vet att de tänker, agerar och relaterar annorlunda än den genomsnittliga personen. Ibland det kan vara en utmaning för de icke-entreprenör - speciellt en som inte inser att de inte är galna, de behöver bara tänka... sidled... att komma fram till sin älskling.

Med tanke på att, kan det vara bra att veta hur man ska upptäcka de verkligt egenföretagare (inte den som bara säger att de gör xyz men har inga siffror att backa upp det), hur man kan räkna ut om du är lämpad att hittills en, hur att kommunicera med varandra, och hur man överlever upp-och nedgångar som händer i varje entreprenör liv.

Steg

Hur man hittills en entreprenör. Vet om du dejtar en entreprenör.
Hur man hittills en entreprenör. Vet om du dejtar en entreprenör.
 1. 1
  Vet om du dejtar en entreprenör. Detta är baserat på den typiska entreprenör. Stundom en nyligen framgångsrik företagare kan skjuta kurvan genom att gå bling eller en gammal schooler kan besluta att ta en paus. Men om du tittar noga, kommer dessa attityder vara kvar.
  • Försiktig med pengar. Om du planerar att uppdatera en företagare, vara beredda att plockas upp på ett praktiskt och icke-flashig bil, gå till middag på platser med god mat men inte over the top, äta så mycket som du äter ut (om inte mer) och bor i en rimlig storlek hus i en god del av staden (troligen med renoveringsobjekt projekt behöver färdigställande). Varje framgångsrik företagare håller ett öga på den nedersta raden och alltid beräknar kostnadsanalys. Bli inte förvånad om du får i en kamp och han / hon kastar ett antal ut på dig om hur mycket du har kostat dem (i form av pengar att tjäna tid eller faktiska $ $).
  • Försiktiga med tiden. Entreprenörer tenderar att gå upp tidigt och stanna uppe sent. Du kommer förmodligen se en skön soffa i deras kontor - korta tupplurar är ryggraden i de flesta framgångsrikt egenföretagare. De klämma in e-post, samtal och erbjudanden i mellan tuggor av middagen och resor till badrummet. Om de ser det som ett "slöseri med tid", de kommer att vara grinig om inte tillåtet att klippa fritt och flytta till något som anses produktivt. Det kan bli en balans fråga, och troligen slutar de flesta relationer innan de någonsin komma igång. Men om du kan prata med din entreprenör och slå ett fynd, ska du komma ut en vinnare på alla fronter. (Se avsnittet om kommunikation nedan.)
  • Konkurrenskraftiga risktagare. Din älskling kommer att verka (er) att vara blasé om risken. De är inte. Riskerna beräknas alltid och analyseras (för framgångsrik entreprenör), men för någon som inte är van att faller fritt, kan det vara skrämmande. De är också extremt konkurrensutsatt. Familj matchtid kan få lite håriga och de flesta kommer att använda den sällsynta fritid tävlar i deras favorit plats, vare sig det sport, spel, spel, vad som helst.
  • Loners. Du kanske har svårt att få din honung ur huset när de kommer hem för tid att slappna av. Vissa gör ett bra jobb att sätta på ett socialt ansikte, speciellt om det innebär, men vet att din entreprenör kommer inte att vara någon som följer flocken. Om resten av världen tänker på ett sätt, kommer din älskling tycker förmodligen precis tvärtom eller mellan raderna eller ens ut i framtiden för att se några eventuell möjlighet flesta kunde aldrig föreställa.
  • Business sinnade till den grad att skanna varje miljö du är i för affärsidéer eller drivande av när du berätta något slumpmässigt och simma tillbaka in i konversationen efter att ditt random kommentar till ett företag ansökan. De är också problemlösare i extrema och kommer helt enkelt inte förstå att du ville prata igenom något utan att komma till en lösning. Om du behöver dem för att stoppa problemlösning för dig, vara direkt och berätta för dem så. Det kan ta lite tid att vänja sig, men när de börjar se att du löser sina egna problem i din egen tid, kommer de i allmänhet avskeda och låter dig göra din egen sak.
  • Tenderar att vara ärlig och direkt. Många är människor som är betrodda med handskakning erbjudanden. Om din entreprenör är alls gemenskap sinnade, hittar du dem locka och samla folk mycket som dem.
 2. 2
  Bli bekväm med risk. Om du är risk-negativa, ska du antingen måste komma över det eller lära sig att stödja någon som lever och andas risk. Efter allt, det är en del av deras genialitet och om en entreprenör var rädd för att ta risker, skulle de inte kunna starta och växa ett framgångsrikt företag. Vara mer om upp-och nedgångar i livet kommer att hjälpa dig mer än bara om något att leva med en entreprenör.
 3. 3
  Vara oberoende och redo att fylla din egen tid. Om du behöver vara i centrum för din honung uppmärksamhet, kan du kämpar verkligen med vad som kommer att verka för dig att vara orimligt mycket tid vid datorn / kontoret / i möten / i telefon.
 4. 4
  Förstår värdet av pengar och inte vara en big spender. Du kommer att vara äpple av en entreprenör öga! Genom att inte förväntar dem att spendera pengar på "oseriöst", du kommer att vara huvudet högre än den förpackning i sin uppskattning.
 5. 5
  Var, och i allmänhet inte benägna att oroa sig. Bingo. Du är företagarens version av en rockstjärna.
 6. 6
  . Var flexibel med tid, förväntningar och planer Du gissade rätt, de flesta företagare inte vet innebörden av "weekend", "kväll" eller "semester". Här är några exempel:
  • Du kan bli chockad över att upptäcka att din entreprenöriella kärlek intresse räknar med att fortsätta arbeta - via telefon - även på sin smekmånad och företagaren kommer bli förvånad om du blir upprörd över det.
  • En semester med en entreprenör kan innebära förhandla telefon och bärbar dator tid.
  • Många företagare frågar en dag om de är ok med dem att ta hand om "denna lilla bit av affärer" i mellan middagen och senare planer.
  De datum som företagarna avgudar är de som antingen erbjuder att hjälpa, eller är lättad över att ta hand om en del av sitt eget arbete medan de är upptagna.
 7. 7
  Veta när de är "på klockan". Du kan känna igen detta tillstånd av att vara av ett ord svar, något klippta svar, distraherad mentalitet och kanske lite irritation om du avbryter en ström av tankar eller kreativitet. När de är "off the clock", å andra sidan, är detta sannolikt den person du föll för. Många företagare har ett stort sinne för humor, intellekt och kreativitet. Vissa har också naturlig karisma och charm när de har tid att bara koppla av med nära och kära. När en företagare sätter sina ögon på någon som de vill lära känna bättre, du blir deras senaste mål och allt som talang, kommer charm, försäljnings-förmåga och intellekt som vanligtvis går mot att få fler företag kommer i din väg.
 8. 8
  Var direkt när han eller hon är "på klockan". Vara direkt, praktisk, icke-fluffig och be om minimal input i frågor utanför det praktiska eller lätt tas om hand situationer. Genom att tänka på den nedersta raden och sedan närmar all kommunikation på den nivån, kan du gå förbi några av irritation via avbrott.
  • Till exempel, istället för, "Minns du den där killen vi pratade med på festen för några veckor sedan -.? Det din vän som äger en Mustang Du vet, det parti där du hade som ett vin du verkligen haft Okej, så vad var namnet på den rörmokare som han verkligen nämnde gilla? Om du har tid i dag, skulle det vara bra om du kunde få den informationen och kontakta rörmokare om för oss. Kan ni göra det? Jag kommer hem de flesta av de eftermiddagar denna vecka och det skulle vara lätt för mig att vänta på honom här. "
  • Prova något mer i stil med "Kan du schemalägga den rörmokare som din vän Joe rekommenderas att komma fixa toaletten mellan 2-5 varje dag den här veckan?"
 9. 9
  Om du har problem med att komma igenom till din älskling att något är väldigt viktigt för dig, försöka ge dem en kostnads ​​/ nyttoanalys av situationen. Det kan tyckas hårt för dig, men att din entreprenör, kommer det att verka naturligt och bäst av allt - är meningsfullt för dem!
  • Ett annat exempel: I stället för "Jag kan inte tro att du är på den jävla Crackberry all den tid du inte älskar mig Om du gjorde du inte skulle spendera så mycket tid att arbeta när vi ska vara ute Du behöver! inte ens prata med mig. Om du inte får det tillsammans och behandla mig med minst lika mycket uppmärksamhet som en av dina dumma affärer, jag lämnar! "
  • Prova det här istället: "Jag har märkt en kommunikation och tidpunkt uppdelning i hur vi investerar i vårt förhållande och ville veta om du har märkt samma sak (in några konkreta exempel om din honung gillar backup uppgifter) Eftersom jag. bryr sig om dig väldigt mycket, vill jag se till att vi är både möte varandras behov så vår relation kan fortsätta att växa och expandera. Jag behöver _______ för att fortsätta växa detta förhållande och jag undrar om du har möjlighet att tillgodose detta behov eller skulle du föredra att vara med någon som inte behöver du möta detta behov? " Det är ett enkelt och direkt problemanalys. En som han / hon lätt kunde höra i ett styrelserum eller kundmöte.
  • För mer vägledning, se hur man kan öva Nonviolent Communication.
 10. 10
  Be om balans och förväntar sig det. Realistiskt, kommer detta att vara det största hindret för de flesta nybörjare företagare. Den gamla schoolers förstår att du behöver balans eller du kommer att bränna ut, men de nya tror att de bara kan fortsätta på den nivån och livet som de vill ha det kommer att vänta på dem när de är klara. Om du älskar denna person eller försöker göra något arbete med dem, närmar det som ovan skisserade verksamheten förslag och förklara vad du behöver i form av ROI (eller avkastningen på räntor / investering).
 11. 11
  Glöm inte att denna person bryr sig om dig. Ja, många företagare förlorade i sin verksamhet, ungefär som en ny mamma med sitt barn, men det betyder inte att de inte bryr sig om dig eller har förlorat de egenskaper som först lockade dig. Kom ihåg att, för dem, är tiden förmodligen deras största offer. Om de ger det till dig, bör det berätta en hel del om var du befinner dig på prioriteringslistan skalan.

Varningar

 • Många företagare har skapat sitt eget sätt eftersom de inte gillar att bli övervakade. Om du pratar med honom / henne, måste du insisterar på att behandlas med respekt av honom / henne. (Lyssnade på, ingen telefon avbrott, ögonkontakt.)
 • Många företagare är inte bra med människor (de vill göra allt själva, eller hur?). Så förutom att vara positiv, glad och optimistisk, vara villiga att hjälpa släta över personalproblem. Du kommer att ha en hängiven make om du gör detta.
 • Om du vill ha ett tryggt liv med pengar går stadigt till ett återlösenskonto, regelbundna lönecheckar, täckning under arbetarnas comp försäkring, medicinska fördelar, samt en mängd andra förmåner som vanliga chefer får, gifter sig inte en entreprenör.
 • Du måste kommunicera! Även om de inte verkar ha tid (de aldrig kommer), be dem att schemalägga dig för att diskutera de viktiga sakerna.
 • Förvänta dig inte att de ska ha en "normal" 9-5 schema. Det bara inte kommer att hända. Om du inte kan acceptera det, sedan gå tillsammans. Dessutom kommer en riktig entreprenörsanda typ troligen aldrig gå i pension. Om de säger att de kommer, tror inte det eller fråga dem vad de menar med "gå i pension."