Wka

Hur att återuppta en vänskap med en länge förlorad vän

Du brukade vara vänner, bra vänner. Du menade aldrig att tappa kontakten med honom eller henne. Men livet kom i vägen, och veckor blev till månader, eller kanske år. Hur kan du gå tillbaka, hitta din vän, och återupprätta kontakt, återuppta din vänskap, eller är det ens möjligt?

Det är möjligt, men ibland kräver lite tid och tålamod.

Steg

Hur att återuppta en vänskap med en länge förlorad vän. Ring honom eller henne.
Hur att återuppta en vänskap med en länge förlorad vän. Ring honom eller henne.
 1. 1
  Hitta din vän. Först måste du hitta din vän om du har förlorat kontakten. Kanske han / hon har hemma efter examen från college, och är i en annan stat. Tänk hårt om din vän, och använder varje detalj du kan minnas att spåra honom eller henne. Internet är en fantastisk resurs - om du kan komma ihåg ett mellannamn eller initial, det är en bra start. Om du kan komma ihåg vad stat han / hon var från, börja där - det kan kosta ett par dollar (vissa är så billig som 10€ USD, medan de kan gå så högt som 25€ USD) - men hur mycket är det värt att har som vän tillbaka i ditt liv? För fler tips, se.
 2. 2
  Ta kontakt. Det är den svåraste delen. När du har kontaktuppgifter, och du är någorlunda säker på att det är rätt person, nå ut. Detta är lättare om du har en e-postadress, e-postkonto, eller ett telefonnummer. Beroende på hur du lämnade saker, kanske du vill välja baserat på tonen i din sista avsked:
  • Drev bort: Om du bara glidit isär, prova det mest direkta sättet att nå ut. Använd numret eller e-post. Var säker på att du skicka e-post med en leveransbekräftelse - en som skickar dig ett meddelande när ditt e mottas. Om du aldrig får en bekräftelse, det finns en god chans att e-postadressen är inte bra, och du måste gå till Plan B - telefonen.
  • Lovade att skriva: Använd e-post. Skicka ett kort meddelande som påminner din vän om vem du är och frågar om du har nått rätt person. Prova något liknande:. "Jag var på en kompis-fynd hemsida och såg ditt namn jag vill se till att jag fick rätt person - vi var på simma laget tillsammans, är att du Om det är, jag vill bara att du ska? Vet att se ditt namn fick mig genast att känna så skyldig och ruttet att vi tappade kontakten -! maila mig tillbaka så jag vet att det är dig jag skulle älska att komma ikapp när du har en chans " Håll det lätt och roligt, och kom ihåg - inte slå dig själv för mycket: din vän inte hålla kontakten med dig heller! Betyder inte han / hon inte bryr sig - precis som du.
  • Parted Badly: Du hade falla ut och särade på dåliga villkor, men du nu önskar att du kunde lappa ihop. Den här är lite svårare, men om du är villig att frikänna din vän någon skulden för vad som hände, falla på ditt svärd och acceptera eventuella kvardröjande skulden på dig själv, och lämna det förflutna bakom, dina chanser att lyckas är goda.
   • Du kan be om bygones kan vara glömt: skriva ett snigelpost brev först, för att låta någon tafatthet vara privat: "Kära Siobhan:. Jag kan inte säga hur många gånger jag har tänkt på dig under åren har jag gått över vår sista argument en miljon gånger i mitt sinne, och jag är så ledsen för allt som gick fel. Jag har aldrig kunnat lämna dig bakom, även om vi skildes så dåligt, och jag har ångrat det varenda gång Jag har tänkt på det. Du betydde så mycket för mig, och var så viktig, underbar vän, undrar jag om det inte finns något sätt att begrava gamla synder? Jag saknar dig, jag älskar dig, och jag vill ha dig back - ring mig eller maila mig på 555-555-5555 / yobud@yahoo.com jag hoppas att ni kan förlåta och glömma -.. jag har, och allt jag bryr mig om är att se dig igen Kärlek, Harry ".
   • Om tillräckligt med tid är förbi, bara låtsas som om ingenting har hänt är ofta det bästa sättet. Om du bestämmer dig för att det är allt vatten under bron, är det ofta. Bara säga hej och fråga vad som är nytt i sitt liv.
 3. 3
  Ring honom eller henne. Ge ditt brev eller e-post minst en vecka efter leverans för att marinera, särskilt om ditt avsked var inte bra. Om du har hört något från 10 dagar senare, försöker ringa. I fallet med en dålig sista farväl, du förmodligen kommer att göra bäst att ringa på en gång din vän inte kommer att vara hemma. Du kan sedan lämna en jovialisk, kort röstmeddelande, vilket förhoppningsvis kommer att övertyga din vän att du menar allvar med att ta kontakt igen, och uppmana honom eller henne att ringa dig. Förslag:.!. "Hej, detta är Harriet Scott, och jag letar efter Siobhan Vahn - det är jag, Harry jag hoppas jag fick rätt nummer - om inte, har någon ringa mig på 555-555-5555 Om jag inte hör tillbaka att detta är ett felaktigt nummer, jag kommer förmodligen bara hålla på buggning någon, så snälla låt mig veta om jag inte har nått Siobhan. Men om jag har... Siobhan, jag saknar dig, ring mig! Kay, bye. 555-555-5555! Ring! " Det är lite roligt, identifierar det dig, och den du vill nå, lämnar ditt nummer i början och i slutet. Detta är viktigt - om de missar det båda gånger, kan de spela ditt meddelande tillbaka, att veta ditt nummer är längst fram och de kommer inte att behöva åter lyssna på hela din vandring. Självklart, om du senare får ett meddelande som säger att du inte har nått rätt parti, måste du börja om från början för att hitta din vän igen.
 4. 4
  Tillåt tid för din vän att tro på din vänskap igen. Efter en lång frånvaro, är det svårt för människor att sätta tillbaka eftersom de har känt smärtan av förlust före. Ibland tar det en hel del ansträngning från din sida, och du kan känna att du är den som arbetar för att återställa din relation ensam. Det är faran du möter. Din vän kan ha svårt att lita på din vänskap - tänk om han / hon återupptar relationen, bara för att se dig kolla igen? Låt din vän tid att tro på din nåd för honom eller henne.
 5. 5
  Anslut ofta i början av re-connect. När du har gjort det första kontakten, förhoppningsvis det kommer att bli lättare. Vissa vänskapsband återupptas lätt, som om det var aldrig en paus. Vissa tar jobbet, och du kan känna att din vän är bevakad när du talar, inte berätta allt. Det är okej. Speciellt om detta är fallet (en bevakad vän), anslut ofta. Ring en gång i veckan - ta reda på vad som är en bra tid då han eller hon kan prata en liten stund. Om han / hon har 10 minuter, chatta i 10 minuter. Om han / hon har en timme, chatt i en timme. Gör tid att återupprätta det förtroende som du en gång hade i varandra.
 6. 6
  Ta kontakt regelbundet. Få in en rytm du kan både tillit som de veckor och månader gå på. Dela bara säga du tänkte på honom eller henne, med några små skämt eller något. Ring varje månad, minst. Få ihop om du bor i närheten. Vän honom eller henne på din favorit sociala nätverk (MySpace, Facebook, etc.), och publicera nya bilder. Att dela era liv regelbundet kommer att hålla din vänskap viktigt när du har hittat varandra igen.

Tips

 • Tveka aldrig att ta upp och möta problem som du en gång hade - men inte argumentera om dessa problem.
 • Gå till en film, gå på kaffe, gå till ett möte tillsammans - oavsett tid din vän kan göra för att spendera med dig, gör det, oavsett hur obekväm du kan känna om det först.
 • Tveka aldrig att låta problemen från det förflutna kvar i det förflutna. När du har erkänt dem och talade om dem lite, låt dem gå.
 • Agera som om allt är normalt, fint och underbart. Snart, bara gå igenom förslagen för dig avslappnad med din kompis kommer att hjälpa dig verkligen och känna sig avslappnad och lätt ihop igen. Det kommer att ta lite tid beroende på omständigheterna.

Varningar

 • Gör inte rehash gamla problem med ett öga för att få din vän att äntligen erkänna att det inte var du som var fel. Det kommer inte att fungera. Din vän har levt utan dig hela tiden - om du visar sig vara en idiot genom att föra upp skräp bättre lämnas osagt, kommer han / hon dumpa dig snabbt, och alla dessa ansträngningar kommer att ha varit förgäves.