Wka

Hur man fixar en trasig vänskap

Vänskap bygger på förtroende. Många ett förtroende delas mellan två "bra" vänner, och när det förtroendet har kränkts, sedan förvänta vänskapen att brytas. Det är svårt och ibland omöjligt att återställa en vänskap, och för det mesta kommer det att vara aldrig densamma. Men om du arbetar på att försöka komma överens och fixa saker det kan visa sig vara en bättre situation.

Steg

Hur man fixar en trasig vänskap. Tänk om situationen.
Hur man fixar en trasig vänskap. Tänk om situationen.
 1. 1
  Tänk om situationen. Varför kämpar du? Detta är ett viktigt första steg för din ursäkt känns meningslöst om du inte kan förklara vad du be om ursäkt för, och kan leda till att göra kampen värre.
 2. 2
  Prata med henne / honom. Berätta för dem hur du känner det som hände. Berätta för dem att du vill bli vänner igen, och peka ut vissa saker som du missar om dem. Om det behövs visa dina känslor genom att gråta eller kramas.
  • Även under de värsta förhållanden en ärlig ansikte mot ansikte konversation kan vara allt som behövs för att återupprätta en obligation.
 3. 3
  Ta initiativet. Var öppen om att vilja fixa din vänskap. Vänner bör inte spela (sinne) spel med varandra. Om du verkligen älskar den här personen, och vill att de ska stanna din vän, vara öppen om dina känslor gentemot dem.
  • Säg att du är. Du behöver betyda det dock, att personen kommer att kunna berätta om du är ärlig eller inte. Det är det bästa ordet att använda för att förklara dina känslor. Lämna det som ett meddelande på deras telefonsvarare om de inte har svarat på dina telefonsamtal.
  • Även om du anser dig ett offer i kampen, är det viktigt att be om ursäkt. Det är troligt att din kompis känner på samma sätt, och att höra dig säga förlåt hjälper låta dem veta att det inte kommer att skada deras stolthet om de ber om ursäkt till dig.
 4. 4
  Var lugn och öppen för vad din vän säger. Komma defensiv kommer att orsaka din vän att göra detsamma, vilket gör det svårt för er två att arbeta saker.
 5. 5
  Skapa en öppen diskussion. När det är möjligt, och om den andra vän går, försök att sitta ner för kaffe eller något med dem och prata ut. Vänta minst tre dagar att göra detta på grund av att personen kommer förmodligen ändå bli upprörd om tidigare. Det beror egentligen om hur intensiva kampen var. När din kompis pratar, lyssna. Var uppriktig i det du har att säga. Din vän kommer att veta om du är falsk.
  • Tala lugnt och från hjärtat. Låt dem känna den smärta som du känner, och den ensamhet du har uthärdat sedan bryta upp vänskapen.
  • Förklara hur mycket du värdesätter och missar deras vänskap, och att du vill tala med dem personligen.
  • Knäcka ett skämt. Vänner älskar skämt. Skämt är kul. Livet ska vara roligt. Livet är inte en hel del utan att din goda vän där. När spänningen börjar att lindra, och du får information ur vägen, lätta upp stämningen. Men var försiktig. Gör inte ett skämt att hänvisa till kampen.. någonsin. Detta kan ses som kränkande och som om du inte tar den personen på allvar.
 6. 6
  Kliv in i deras skor. Försök att luta sig tillbaka och se ett annat perspektiv än din egen. Detta är en situation där man måste tänka kritiskt. Det är inte lätt att försöka förstå andra människor. Tänk på den senaste tidens händelser som har pågått i din väns liv. Försök att förstå anledningen till att din relation fick en så upphettad nivå. En del av att nå förståelse för en annan människas perspektiv kan innebära att tala till gemensamma vänner eller familjemedlemmar till den personen. Men var försiktig, eftersom en gemensam vän kan vara farligt att prata med. De kan försöka manipulera situationen för egen vinning, eller saker som du säger kan oavsiktligt bli vridet när de kommer tillbaka till den vän du kämpar med.
 7. 7
  Lär av vad som hände. Aldrig ångra det, eftersom i livet du lära och växa sig starkare från misstag du gjort och problem du har gått igenom.
 8. 8
  Visa honom / henne att du är ledsen. Detta går utöver det samtal som ni två har. Huruvida de väljer att förlåta dig, visa din vän att du inte ville skada honom / henne, och att du verkligen ångrar vad du gjorde. Gå ut ur ditt sätt att sätta sina behov framför er tills du känner att saker och ting är på bättringsvägen.
 9. 9
  Gradvis reparera din vänskap. Börja prata med dem mer och mer, gå inte för det hela på en gång.

Tips

 • Försök att vara ärlig mot dig själv och din vän.
 • Var en god lyssnare, när de har avslutat vad de har sagt fullständigt, svara och ge dina tankar.
 • Var inte overeager. Inte ringa din kompis varje dag gråta om hur du vill fixa saker, gör det du ser behövande kommer att underblåsa lågan för din vän att fortsätta att vara arg.
 • Var så lugn som möjligt och inte skrika åt dem.
 • Om de fortsätter att såra dig eller visa dig någon respekt, gå bort. Kom alltid ihåg, om de inte vill ha dig, du behöver inte dem. Det finns alltid en annan person där ute som behöver en god vän. Också, aldrig säga din ursäkt om och om igen. Det finns alltid en gräns.
 • Prata inte om kampen till tredje part, såvida inte du ber om hjälp med att laga vänskap. Gör inte skvallra om din vän i mellan tiden du kämpar och be om ursäkt.
 • Handling säger mer sedan ord. Bara säg inte förlåt, visar i dina handlingar att du är ledsen och vill ha din vänskap tillbaka.
 • Ett ansikte mot ansikte konversation med den personen är mer benägna att få deras uppmärksamhet.
 • Berätta för dem hur sant din vänskap är och hur mycket det betyder för dig.
 • När du möter, krama och säga "jag är ledsen". Var ärlig, och ber om ursäkt för din tanklöshet. Berätta för dem hur mycket din vänskap betydde, och att du hoppas att du kan få tillbaka det.
 • Det är okej att gråta och visa känslor, det visar att du bryr dig.
 • Tydligt förklara problemen för dem.
 • Pekar inte ut vad de gjorde fel.
 • Föreslå en kompromiss för vad som än hände.

Varningar

 • Tro inte att eftersom de inte vill göra upp nu, kommer de aldrig vill göra upp. Ge dem lite tid!
 • Se till att du inte kommer att explodera när de säger något som kan fresta dig att få mycket arg. Om du börjar skrika på dem, kan du förlora möjligen chans att någonsin bli vänner med dem igen.
 • Inte sväva inte runt dem om de inte godtar din ursäkt. Om de inte bryr sig, de är inte tillräckligt bra för att vara din vän. Få några nya vänner, bara slappna av.
 • Se till att du inte är fortfarande arg på denna person.
 • Inte för att försöka påverka dem att känna sig som om de inte ville.
 • Lämna inte upprepade meddelanden på sina maskiner. Lämna två eller tre, men inte hundra. Det kommer att få dem att tro att du är för klängig och de kommer inte att vilja vara omkring dig.