Wka

Hur man tjänar dina föräldrars förtroende

Vill du att dina föräldrar att lita på dig igen? Förtroende är både intjänas och ges genom ömsesidigt erfarenhet och det är precis lika viktigt. Här är några steg som hjälper dig att få ut mer av dina föräldrar.

Steg

Hur man tjänar dina föräldrars förtroende. Stanna på uppgiften.
Hur man tjänar dina föräldrars förtroende. Stanna på uppgiften.
 1. 1
  Stanna på uppgiften. Till exempel, om du blir ombedd att göra något med din förälder gör det direkt utan några frågor och stanna på uppgiften medan du gör det. Ett perfekt exempel på detta skulle kunna läsa den här artikeln när du ombads att göra dina läxor!
 2. 2
  Kommunicera - Om du har något att diskutera med dina föräldrar, se till att du får ut det och berätta. Respekterar varandra. Gör det bästa du kan för att bli vän med dina föräldrar. Gör saker runt huset för dem, och låt dem dela sina åsikter med dig.
 3. 3
  Respekt - Det går åt båda hållen. Du måste ge dina föräldrar respekt och de ska göra samma sak för dig. Inse att när du kan vara i olika positioner och som kommer från olika synvinklar, förtjänar varje som ska behandlas med respekt.
 4. 4
  Sanning - Lögn är en hemsk sak att göra. Om du ljuger, du gör bara problemen större, och om du ljuger, kommer dina föräldrar aldrig lita på dig. Detta är ett faktum. Om du har gjort något fel, ljuger om det inte kommer att göra saken bättre för alla - inklusive sig själv - på lång sikt. Och det är på lång sikt som skapar tillit. Det finns ett undantag om du är en äldre person som är ansvarig nog att fatta sina egna beslut och vill fortsätta livet med vad de tror är sant att deras individualitet. Att förlora en föräldrar stöd bara för att de inte håller med karaktär och moral är inte tillåtet, därför att fokusera på den gemensamma marken och vara ärlig om det är användbart.
 5. 5
  Gå upp och göra det - Om du tror att något är rätt, gör det. Om dina föräldrar fortfarande inte verkar tro på dig, bevisa för dem att du är kapabel och förtjänar deras förtroende. Tänkande och planering kommer inte få någon långt, du måste gå ut och visa dem precis vem du är och varför de ska lita på dig.
 6. 6
  Alltid lyssna på vad dina föräldrar har att säga. Du är inte den enda med yttranden - dina föräldrar har åsikter också. Ta alltid vad de säger i åtanke.
 7. 7
  Rengör huset utan ombedda. Fråga din mamma eller pappa om du kan hjälpa till med middagen. Fråga dina föräldrar om de behöver hjälp med något. Men inte hela tiden fråga. Det kommer att få dig att verka för snäll eller irriterande.
 8. 8
  Om dina föräldrar verkar upprörd, fråga dem vad som är fel. Om de frågar dig om din dag eller vad som hände i skolan inte säger, "Det är ingen av ditt företag!" Var ärlig och tala med dem.
 9. 9
  När du känner dina föräldrar verkligen litar på dig, fråga dem om de kan göra något stort som att gå till en fest i helgen, gå hem från skolan, sånt. Bli inte arg på dem och storm utanför om de säger nej. Istället tackar dem för att dela sin åsikt. De kan bli chockad över hur artiga din agerar och de kan ändra sig senare. Bli inte arg om de inte gör det.

Tips

 • Inte överanvändning deras förtroende!
 • Ta inte fördel av dem om de låter dig göra något trevligt, är att göra fint och se till att du håller dig säker.
 • Försök att göra vad dina föräldrar säger att du, när du inte håller med dem, försök att förhandla.
 • Om de undrar varför du är så fint helt plötsligt, säga att du vill vinna deras förtroende så att du kan göra fler saker med dina vänner, som att gå till köpcentret, eller tjäna en mobiltelefon. Var ärlig med dem!
 • Prata med dina föräldrar. Om du inte kommer överens med dina föräldrar mycket väl, be dem snällt om du kan prata med dem. Ange tydligt ut dina problem och be om deras åsikt. Tala din kommentar, och lyssna öppet till sina svar. Alltid vara redo för vad de kan eller kan säga. Detta är ett viktigt steg.
 • Gör vad de ber dig att göra eftersom det ibland går det på att amerikanska barn inte vet om. Föräldrarna har inte det lätt, men vi säkert göra.
 • Tänk trovärdig. Vad skulle en pålitlig person att göra? Hur skulle en pålitlig person beter sig? Agera som den personen.

Varningar

 • Om du har gjort något riktigt riktigt dåligt och vill göra dessa steg, vänta lite. Bara för att dina föräldrar kan fortfarande vara upprörd med dig och de små sakerna kan vara sysslor av straff för dem, men bra förtroende värda saker till dig. Så bara vänta några timmar, (kanske mer. Det beror på dålig sak du gjorde.) Efter all ångan kommer att rensas och glömt.
 • Småsaker räknas. Om små, dagliga handlingar är inte förenligt med en förtroendefull relation, kommer förtroendet erodera bort snabbt. Alternativt, kan även små akter hjälpa till att bygga förtroende.
 • Bygga förtroende tar massor av tid. Förvänta dig inte att det ska hända efter bara några "förtroendeskapande" upplevelser. Den kommer att växa genom dem och bli starkare eftersom de bygger på varandra.
 • Försök att inte bryta deras förtroende, för det är omöjligt att tjäna tillbaka!