Wka

Hur kontrollera överdriven svettning

Överdriven svettning, även kallad hyperhidros, är ett medicinskt tillstånd som vanligtvis påverkar handflatorna, fotsulorna och armhålor. I de flesta fall är hyperhidros inte ett allvarligt medicinskt problem, men det kan orsaka betydande fysiska och känslomässiga obehag. Även om det inte finns något botemedel mot hyperhidros vid denna tid, det finns många sätt att lära sig att kontrollera överdriven svettning, och i vissa fall, kan det helt enkelt vara en fråga om trial and error för att avgöra vilken behandling för överdriven svettning är det bästa valet för dig.

Steg

Hur kontrollera överdriven svettning. Se din läkare för en möjlig orsak till din överdriven svettning.
Hur kontrollera överdriven svettning. Se din läkare för en möjlig orsak till din överdriven svettning.
 1. 1
  Se din läkare för en möjlig orsak till din överdriven svettning. Vissa fall kan bero på en underliggande medicinska tillstånd, såsom klimakteriet, hjärtsjukdom, hypertyreoidism eller vissa typer av cancer. Det är viktigt att identifiera denna bakomliggande orsaken så snart som möjligt så att behandlingen kan börja.
  • Detta gäller särskilt eftersom vissa av dessa orsaker kan bli livshotande om de lämnas därhän. När det underliggande problemet är framgångsrikt behandlas, kan patienten effektivt minska överdriven svettning samt.
 2. 2
  Tänk de mediciner du tar. Vissa läkemedel kan bidra till överdriven svettning, t.ex. läkemedel som används för att behandla psykiatriska tillstånd eller högt blodtryck. Antibiotika och vissa typer av tillskott kan också leda till problem.
  • Detta är av särskild vikt om svettning visades efter medicineringen påbörjades, eller om svettning är en generaliserad, snarare än en lokaliserad, sort.
 3. 3
  Handla för en starkare antiperspirant. Aluminium hexahydrat är en effektiv behandling för överdriven svettning, men endast om det tillämpas i tillräckliga mängder. Receptbelagda-styrka antiperspiranter innehåller 10 till 15 procent av detta ämne, som ofta är tillräcklig för hyperhidros. Vissa antiperspiranter kan orsaka hudirritation, så du kanske måste prova mer än en produkt innan du hittar den bästa formeln för dig. Tala med din läkare för ett recept.
 4. 4
  Tänk jontofores som en behandling för överdriven svettning. Detta FDA-godkända förfarande är normalt utförs av en hudläkare och använder elektriska impulser att "stänga av" svettkörtlarna tillfälligt och är särskilt effektiv i händer och fötter. De flesta patienter kräver flera sessioner för att se positiva resultat, som vanligtvis ges en gång per dag i upp till 2 veckor. Efter det, kan underhållssessioner göras på en "vid behov".
  • Några biverkningar har rapporterats med detta förfarande och vissa patienter så småningom utföra underhåll sessioner som behövs i bekvämligheten av sina egna hem. Maskiner kan köpas från RA Fischer Co och allmänhet kostar runt 450€. Patienterna måste utbildas av sin läkare att använda maskinen på rätt sätt.
 5. 5
  Tala med din läkare om Botox som ett sätt att minska överdriven svettning. Medan normalt anses vara en anti-aging behandling, har dessa injektioner också visat sig effektiv vid behandling av hyperhidros. Proceduren fungerar genom att tillfälligt blockera de nerver som stimulerar svettning processen. Detta förfarande anses också relativt säker, med några obehagliga biverkningar och inga driftstopp efteråt.
  • Resultat varar vanligen ca 4 månader och sessioner upprepa behövs för att upprätthålla positiva resultat.