Wka

Så duscha snabbt


Detta är en artikel om hur man kan duscha snabbt. Det kommer att hjälpa dig om du kör sent eller om du bara vill spara vatten, och därmed pengar.

Steg

Så duscha snabbt. Något du kan göra medan du väntar kan vara att ta din tandborste och pressa lite tandkräm på.
Så duscha snabbt. Något du kan göra medan du väntar kan vara att ta din tandborste och pressa lite tandkräm på.
 1. 1
  Slå på vattnet. Det beror på, men det brukar bara tar en minut för vattnet att värma upp. Medan du väntar, klä, få ut "dusch förbrukningsartiklar" (pulver, deodorant, handduk, etc.), får dina kläder, och göra andra saker som behöver få utfört innan du får i duschen.
 2. 2
  Något du kan göra medan du väntar kan vara att ta din tandborste och pressa lite tandkräm på. Gå sedan i badkaret och börja borsta tänderna medan du väntar på att vattnet värms upp eller du kan starta efter att du schampo.
 3. 3
  När vattnet är varmt nog för dig att gå in, hoppa i duschen och blöta håret. Om du har långt hår, kan detta ta mer tid än personer med kortare snitt. Om din dusch har ett munstycke med justerbart vattentryck, vrid ratten så att vattnet sprutar hårdare. Det kommer att få ditt hår våt snabbare.
 4. 4
  När du har blöta håret, krama en halv handfull schampo ur flaskan. Lägg lite på håret, och gnugga resten tillsammans mellan händerna. Skrubba håret med mestadels fingertopparna.
 5. 5
  När du är klar tvätta håret, skölj inte det! Låt schampot på huvudet, medan du tvättar resten av din kropp. Om du har långt hår, ta din hand och pressa så mycket schampo som du kan innan sköljning med vatten. Själva sköljning kommer att gå mycket, mycket snabbare.
 6. 6
  Häll ett par droppar flytande duschkräm på handen. Dela upp den i fyra. Använd ett fjärde på vänster ben, och en på höger sida. Använd den återstående tvål på din torso.
 7. 7
  För löddrande, sprida dina händer ut (fingrar och handflator) och använda symmetriska rörliga mönster på varje sida av kroppen. Du kommer bli förvånad över hur mycket yta de kan täcka när de är helt utspridda. Till exempel kan du ha möjlighet att tvåla varje ben i ett pass om du nästan kan nå runt dem.
  • Och med symmetriska rörelser, gör liknande handrörelser på varje sida av kroppen, samtidigt. Dvs på varje sida av bröstet och bålen, under båda armarna samtidigt, etc, med händerna utspridda. (Det fungerar med löddrande håret snabbt också, liksom för torkning av snabbt.)
  • För armarna, har en hand lödder en arm, medan den andra håller tvålen och få lödder för nästa arm (om du använder tvål.)
 8. 8
  Skölj.
 9. 9
  Och för tjejer som behöver raka sig, medan du har schampo i håret, gnugga lite på det angivna området. Du kan raka dig medan du sköljer schampo. Detta sparar mycket tid.

Tips

 • Om du är i en stor brådska, kan schampo dubbla som duschkräm och vice versa.
 • Försök att använda en speciell ansikte tvål för ansiktet.
 • Det hjälper om du har någon form av ryktborste eller tvättlapp. Squirt en liten bit av kroppen tvätta på det och gnugga det på din kropp snabbt. Det sköljer bort lätt.
 • Om du planerar att använda flytande duschkräm på din privata område, se till att etiketten säger att det är okej.
 • Om du vill spara pengar samtidigt som värmer upp vattnet, använda sink för att få det till rätt temperatur och sedan slå på duschen.
 • Använd en två i ett schampo / conditioner...put schampo / balsam i håret och lite tvål över hela kroppen... skölj alla tillsammans och du kommer att göras på mindre än tre minuter! Du ska ha rent och mjukt hår om du använder en 2 i 1 schampo balsam flaskan.

Varningar

 • Var inte så slarvig med tvål och schampo att du får lite i ögat. Du kommer att slösa en minut av värdefull tid.
 • Halkar inte och faller på tvål eftersom du har bråttom. Du kan medvetslös. Du kan drunkna även i två inches vatten.
 • En dusch kan vara en källa till en dålig skada om du är i alltför bråttom att inse att du har spillt tvål på dusch golvet. Om du halkar, faller och slår huvudet, kan du skada dig själv i höst.
 • Kontrollera vattentemperaturen innan hopping i.
 • Om du har fett hår, inte sätta balsam på din hårbotten.