Wka

Hur kan man vara framgångsrikt produktiv dag

En av de mest tillfredsställande känslorna i en människas liv kommer från att ha en produktiv dag. En produktiv dag behöver inte betyda flera ansträngande timmar av svåra arbete. Som en sakfråga, om det görs rutinmässigt och på rätt sätt, kommer du inte ens inser hur mycket saker du kan åstadkomma när du rör dig under dagen.

Steg

Hur kan man vara framgångsrikt produktiv dag. Vakna upp med en positiv attityd.
Hur kan man vara framgångsrikt produktiv dag. Vakna upp med en positiv attityd.
 1. 1
  Vakna upp med en positiv attityd. Du måste ge dig själv varför i dag kommer att bli en stor dag. Kanske du kommer att besöka ett museum med din skola, ikapp med en gammal vän, eller helt enkelt gå till din favorit restaurang för lunch. Oavsett vad dina skäl är, kommer det att ge dig en bra syn på ditt liv och hjälpa dig att vara produktiv idag.
 2. 2
  Ät en hälsosam och balanserad frukost. Följ detta exempel hela dagen med lunch och middag, att veta att du gjort en insats för att äta hälsosamt kommer att vara mycket givande. Din kropp och hjärna kommer att vara mycket tacksamma.
 3. 3
  Skriv upp en lista över mål för dagen (eller vecka). Se till att lista enligt prioriteringar. Börja med något som måste göras innan alla andra för att ta bort stressiga stunder från din dag. Det är också viktigt att du balansera arbetsbördan på din lista. Placera enkla, lätta uppgifter mellan de större och mer ansträngande sådana.
 4. 4
  Gör en god gärning. Även de minsta saker kan gå en lång väg att göra alla inblandade glada människor. Att hjälpa en främling dra sina matvaror i transit buss eller plocka upp en vante någon tappade kan lämna ett leende på ditt ansikte för resten av dagen. Kom ihåg att vidta åtgärder, inte bara titta på som så många av oss tenderar att göra.
 5. 5
  Var aktiv. Detta skulle kunna innebära någon form av motion, även i det minsta. Allt räknas om du går ombord på en annan väg, snarare än lata alternativet. Kliv av bussen en hållplats tidigare och gå en längre sträcka om det är ingen brådska att komma till din destination, eller välja trapporna i stället för hissen.
 6. 6
  Tackla något hushåll knepig. Allt från att sopa golvet sovrum att ta ut soporna för att göra en massa tvätt, räknas. Små jobb gjort på en daglig basis kommer att hjälpa dig att känna dig mer produktiv och mindre trött än att ta på en hel lista med sysslor på en dag.
 7. 7
  Organisera för din framtid. Fokusera på livet framöver kommer att förse dig med en känsla av lättnad som du kommer att må bättre förberedda för vad som väntar. Du kan lämna din post från den gångna veckan, ställa in automatiska faktura betalningar, eller göra läxor för en klass du inte har förrän nästa vecka.

Tips

 • Om du gör någon liten sak från varje av dessa steg, som i sig innebär att du var framgångsrikt produktiv i flera olika delar av din dag.
 • Försök att inte fokusera på vad saker och ting inte har gjorts. Istället, titta på alla de uppgifter som du lyckats skrapa eller ta bort från listan helt och hållet.
 • Säg högt för dig själv allt du åstadkommit idag och du kommer att bli förvånad över den omfattande listan du komma med och hur produktiv du verkligen var!
 • Håll en lista eller journal över slutförda uppgifter, se i slutet av veckan för effektivitet och uppmuntran.

Varningar

 • Kom ihåg att alltid ha någon nertid för dig själv eftersom avkoppling kan också bidra till en produktiv dag!