Wka

Hur kan man vara ärlig utan att vara hård

Har du någonsin undrar om du bör undvika att säga sanningen för att inte såra någons känslor? Inte bara är det möjligt att vara bekvämt ärlig med människor i situationer som verkar kräva en offensiv svar, är uppriktighet ofta den snällaste och mest hedervärda sättet att uttrycka dig och hjälpa andra människor att undvika farorna med falska smicker eller felaktiga förtroende.

Steg

Hur kan man vara ärlig utan att vara hård. Kom ihåg att är grunden för alla sunda relationer, vare sig med en vän, en betydande andra, medarbetare eller någon annan person.
Hur kan man vara ärlig utan att vara hård. Kom ihåg att är grunden för alla sunda relationer, vare sig med en vän, en betydande andra, medarbetare eller någon annan person.
 1. 1
  Kom ihåg att är grunden för alla sunda relationer, vare sig med en vän, en betydande andra, medarbetare eller någon annan person. Ärlighet ger upphov till, vilket är absolut nödvändigt för att upprätthålla relationer. Ärlighet fastställer också konsekvens, vilket den andra personen att lita på vad du säger som bär sanna mening. Viktigast av allt, är ärlighet om respekt och värdera värdighet den andra personen.
 2. 2
  Inse hur oärlighet spelar ut sig i en relation. Ligga till en vän eller annan person kan förstöra en relation, ibland omedelbart. Även om oärligt beteende går oupptäckt under en tid, kommer det vita myra din relation - oärlighet och brist på investeringar i välfärd den andra personen gräver i det undermedvetna hos dem på mottagarsidan, även genom den mest fint utformad lögner och låtsas. Oärliga beteende i relationer kan innefatta:
  • Beskäftighet över någon även om du inte särskilt gillar dem. Ibland är det för att få något du vill ha (t.ex. en befordran, en roll, en gåva, pengar, etc.), medan andra gånger är det helt enkelt för att du är för osäker för att äga upp till inte gillade denna person mycket. Även om det kan vara svårt att upprätthålla relationer med en person som du inte mycket att komma överens med, kan du överens om att respektera varandras olikheter istället för att ligga direkt.
  • Låtsas att du som något någon har gjort eller gjort för dig / gett dig / delat med dig. Till exempel, kan du låtsas att gilla en väns stenhård bakning eller låtsas att din chef presentation är fantastisk även om det är ett hål. I varje fall, har du en möjlighet att upplysa personen om att de behöver förbättra men ljuga är ett sätt att kringgå detta lärarrollen. Ligga kommer ofta orsakar mer av samma beteende och du måste stå ut med mer rock solid kakor och tråkiga tal när du kunde ha medkänsla lyste ett ljus på att göra förbättringar. En no-win för er båda.
  • Aktivera dåligt beteende. Även mer komplexa än det finns utrymme för diskussionen här, möjliggör beteende är en form av oärlighet. I låta alkoholisten har "bara en drink", eller internet-besatt "bara en annan efter-midnattstimme nätet", osv, misslyckas du att lösa det grundläggande problemet och aktivera dåliga beteende. Denna typ av oärlighet kan låta problem gro eller växa, skadar både den andra personen och relationen.
  • Borsta någon rabatt. Ibland oärlighet är så enkelt som att säga "Ja, det ser bra ut på dig", bara för att du inte orkar eller inte bryr sig verkligen. Detta är ett misslyckande av att uppmärksamma och är falsk eftersom du inte vill ha det bästa för den andra personen, som ger din egen vill större uppmärksamhet.
 3. 3
  Bekräfta varför du känner en lust att ligga istället tala ärligt. Ärlighet är ofta pinsamt eller konfrontera. Det kräver klarhet i tanken, mycket väl valda ord av uppriktighet och ett åtagande att inte avvika från de faktiska omständigheterna (hålla borta från minfält av emotionella tolkningar). Andra skäl för att ljuga är att täcka upp dina egna svagheter, underhålla kompromisser som gör livet lättare att hantera och undvika att hamna i problem. Och många människor har höjts för att se ärlighet som alltför "trubbig" eller "oförskämd", men snarare än att vara en fråga om etikett, beror detta på ett missförstånd om hur att lägga fram ärliga meddelanden medlidsamt. Det finns en värld av skillnad mellan att vara taktlös och vara hänsynsfullt och respektfullt öppen.
 4. 4
  Var ärlig mot dig själv först. Detta kan tyckas ovanligt, med tanke på att du vill veta hur man ska vara ärlig mot andra. Men tills du kan vara ärlig om dina egna svagheter eller del av skulden, riskerar du använder liggande eller kringgående av sanningen för att täcka upp din egen känsla av att missa, särskilt om du har en tendens att jämföra dig med andra. Att vara ärlig med dig själv är om att veta - och acceptera - själv, vårtor och allt. God självkännedom innebär att du är mindre benägna att försöka uppfylla andras förväntningar på dig, vilket minskar behovet av att ljuga för dem. Om du inte låtsas vara någon du inte är, då folk redan vet vad de kan förvänta sig av dig och att du kan spendera mer tid fokuserat på att ha en medkännande utsikter mot andra människor i stället för att oroa dig för hur du stöter på.
 5. 5
  Acceptera att ärlighet är om vänlighet. Är det typ att säga ja till någon när du hellre vill ha sagt nej? Det finns lite godhet i att ha din ovilliga eller ringa uppmärksamhet, din förbittrad närvaro kring en person när du skulle ha varit mer bekväm att säga nej. Är det typ att låta någon gå ut tänker de är väl förberedda och ser bra ut när det är precis tvärtom? Det finns en lättja och ovänlighet involverad i att inte berätta för folk sådana saker, hur kan de avhjälpa eller lära sig vad som behöver läras om de inte blir tillsagda? Är det en bra idé att inte säga ifrån när något fel eller olagligt som händer på din arbetsplats? Det kan hålla dig ditt jobb ett tag till, men som med fallet med en plats som Enron, sanningen kommer så småningom ut och sänkor fartyg. Sett på detta sätt, hålls de ärliga bäst förstås som godhet, inte hårdhet.
  • Ärlighet är också själv-vänlighet. Ligga ökar ditt blodtryck och utsätter dig för stress. Att göra detta ofta kan minska effektiviteten i immunförsvaret. Oärlighet kan leda dig till andra gissa din självuppskattning och motivera ännu mer oärlighet. Allt detta är onödigt mental och kroppslig påfrestning, ärlighet är det enkla sättet att ta hand om din hälsa. Ärlig betyder inte behöva hålla korshänvisningar ditt bedrägeri för att se till att allt lägger upp. Efter allt, så småningom kommer det inte.
  • Om du fortfarande kämpar med idén om ärlighet som den bästa politiken, sätta dig själv i den andra personens skor. Hur skulle du känna om någon dolde något viktigt från dig, t.ex. följesedlar i din arbetsprestation som kan åtgärdas tidigt eller din fluga vara ogjort / din kjol som fastnat på baksidan av dina kalsonger när du kommer tillbaka från badrummet? Det är sällsynt att du inte vill veta något obekväma, konfrontera eller dåligt som påverkar dig personligen. Visst, kan förlägenhet eller smärta vid första vara intensiva men då kan du få den till att fixa saker snabbt.
 6. 6
  Fråga dig själv trilogin av väsentliga frågor när man beslutar om huruvida din ärlighet kommer från en plats för goda avsikter: Är det sant, är det nödvändigt, är det typ? Om du inte kan svara på alla dessa jakande, då din "ärlighet" har förmodligen fel motivation (t.ex. trots, ilska eller hämnd) och du måste tänka om vad du har för avsikt att kommunicera, om något.
  • Skilj mellan svartsjuka och ärlighet. Svartsjuka är inte finkänslig, omtänksam och hänsynsfull verkligheten. Säger en person som de inte har någon talang eller att de är fula bara för att du är avundsjuk på deras prestationer eller utseende är en förvrängning av verkligheten, inte ett uttryck för ärlighet. Blanda inte ihop de två.
 7. 7
  Fokusera på hur du presenterar din ärliga bedömning av varje situation. Detta är den viktigaste delen av att minska någon känsla av hårdhet - för hur för leverans frågor. Börja från en position av vänlighet, av acceptans att det är bättre att vara taktfullt ärlig än att låta någon gå på att tro något som inte är sant. Var beredd på att hålla sig till de objektiva, identifierbara fakta och undvika att göra känslomässiga observationer. Lag från godheten av att exponera ett problem som behöver en lösning. Och vara medveten om att detta är ett meddelande skicklighet - som med alla färdigheter, kommer det att ta tid och praxis att perfekt, med en god portion ödmjukhet kastat i.
  • Tänk på personen som du måste vara ärlig. Var inte prålig eller alltför pekade där personen vanligtvis är blyg eller väldigt känslig. Ta hänsyn till sin natur när de anpassar ditt budskap. Det kommer att finnas en annan strategi mellan att berätta din bästa vän något delikat och motivera ett slack medarbetare med vem du försöker att slutföra ett projekt.
  • Om du behöver repetera, göra det! Det är mycket bättre att ha gått igenom vad du ska säga för att lösa eventuella okänsliga eller tanklösa kommentarer som kan dyka upp genom nervositet eller en over-villighet att "ställa saker till rätta". Det kommer inte göra dig sund tvingade, praxis kommer faktiskt hjälpa dig att arbeta igenom om det är rätt sak att göra, och vilka ord som är de rätta för att använda.
 8. 8
  Uppsök en gynnsam miljö för att avslöja sanningen. Säg inte personen något potentiellt sårande eller pinsamt inför andra människor - försök att tala till dem ensamma som det bästa alternativet. Om du inte har något val om att berätta den andra personen i sällskap med andra, hålla rösten låg och även viska om du måste. Människor kommer att kunna ta din ärlighet bättre om de inte är i socialt tryck.
  • Face-to-face är bäst, det låter den andra personen läser ditt kroppsspråk och hjälper dem sätta dina ord i känslomässiga perspektiv. Ord som talas över telefon eller skriftligt kan vara alltför lätt förvrängda, för att göra en negativ innebörd där ingen var avsett.
  • Undvik att använda distraktioner som en lösning. Även en kopp te eller gå en promenad utomhus kan vara ett trevligt SEGUE i ett hjärta till hjärta, och en form av trösta en person, låt inte detta att förvandlas till en distraktion från vad som behöver sägas. Håll dig fokuserad på att leverera ditt budskap ärlighet.
 9. 9
  Inse några potentiella situationer där ärlighet är nödvändig, och där en "vit lögn" inte kan vara rimligt. Det finns några ganska vanliga ämnen som kan komma upp under dina relationer och det är en bra idé att i förväg veta hur du undviker reflex av intetsägande och undflyende svar! Bara ett fåtal att få dig att tänka:
  • Den "Är jag tjock?" fråga. Detta sker ofta i provrum eller när du klär att gå ut. Om din vän eller make är, sedan förstärker hans eller hennes förtroende Säg inte "Du är inte att fett", eftersom detta kommer som. sarkastisk eller - och det kan mycket väl vara sant. Snarare använder en jämförande anmärkning. Tänk något liknande, "du är frisk och vacker jag älskar hur du bär grön -. Den framhäver färgen på dina ögon är dock denna outfit inte visar dig iväg till din fördel -. Vad om att bära en skjorta med ärmar istället? " Det är också en bra idé att vara proaktiv och hjälpa din vän att hitta något som verkligen passar honom eller henne, snarare än att försöka klämma in något som uppenbarligen inte lämpar sig för hans eller hennes kroppsform.
  • Den "Är jag ful?" fråga. Kom ihåg att skönhet ligger i betraktarens öga och är subjektiv. Alla har olika områden av skönhet, det är viktigt att betona dessa områden. Din vän kanske inte har den vackraste kroppen, men han eller hon kan ha vackra ögon, eller ett leende som stoppar trafiken. Gör detta klart för din vän eller andra större! Berätta aldrig en person som de är fula - om du gör det, är du alltid vara oärlig för att du har misslyckats med att verkligen uppskatta den personen för vem de egentligen är.
  • Din vän vill bryta upp med sin andra större. Det är viktigt att uttrycka din åsikt, men bara om det är relevant och alltid formulerad i termer av egen erfarenhet, att inte försöka ersätta dina känslor för fakta. Om du helt enkelt inte gillar din väns pojkvän, ska du inte använda det som en ursäkt för att övertyga din vän att avsluta relationen. Om din väns pojkvän är kränkande, sedan övertyga din vän att bryta upp på grund av att hon kan bli sårad. Du kan också hjälpa din vän att få stöd från rådgivare, etc.
  • Skrämmande arbetsprestationen. Om du kan fånga dåligt arbete från en medarbetare innan chefen gör det, kan du bara kunna ingripa i tid för att åtgärda problemen, kanske den personen är under massor av stress, kanske de inte förstår arbetsuppgiften, kanske de behöver mer tid. Din brist på omdöme om orsakerna och din ärlighet om sina slaka insatser (däribland kanske en vilja att hjälpa till att utbilda dem) kan bara spara dem deras jobb.
 10. 10
  Ge råd konstruktivt. När ett uttalande som kan stå i konflikt med den hos den andra personen, särskilt om det handlar om en del arbete som de har producerat, fokusera på de positiva aspekterna av en rekommendation, och undvik frasering det som ett mandat. Hellre än att säga "Jag gillar inte det eftersom..." eller "Du bör göra detta i stället...", prova något liknande "jag tror att det skulle hjälpa till...". Det är också bäst att nämna några positiva kommentarer du har om ämnet innan man ger råd. Detta sätt, är den person mindre benägna att uppfatta det som en skymf om sina förmågor och är mer benägna att överväga att följa ditt råd.
  • Alltid märker det goda tillsammans med de dåliga. Detta gör det klart att du ser helheten och att du respekterar personens förmågor och tror att de kan göra eller vara bättre med mer ansträngning.
 11. 11
  Var så specifik som möjligt. Din vän är benägna att läsa mer i vad du säger, eftersom de ska (ibland omedvetet) undrar vad du lämnas osagt. Så vara så exakt som möjligt berätta vad de behöver veta. Det är en bra idé också att tänka på vad de kan läsa in ert uttalande och proaktivt berätta för dem att det finns inget mer att göra än vad du har sagt. Detta har fördelen att införa positiva känslor i ditt uttalande, som mjukar upp effekten.
  • Medan du bör hålla sig till objektiva fakta för att beskriva beteendet eller aktuella frågan, är det inte att säga att du överger känslor. Visar att personens situation flyttar dig eller bekymrar dig är helt lämpligt - de är mycket mer benägna att ta kontakt med dig som ett resultat och inse att du är på deras sida. Återigen, alla ting i balans - inte vara melodramatisk. Visa värme och empati.

Tips

 • Helt enkelt att veta något att vara "vetenskapligt" eller "religiöst" bevisat inte ger ett frikort för att vara kraftfull eller oförskämd när man försöker upplysa en annan person att de fakta du tror att du vet eller tro du har. Du har fortfarande ett ansvar att respektera värdigheten hos den andra personen och att undvika förslag på okunnighet, dumhet eller evig fördömelse. Ärlighet utan att vara hårda innebär att erkänna att den andra personen har skäl att motstå dina "sanningar" och det anstår dig att hitta vägen till att öppna sitt sinne för din synpunkt genom att vara artig, känslig och respektfull.
 • Kort sagt, inte vara oförskämd. Det finns andra sätt att informera någon om någonting utan att direkt såra hans eller hennes känslor.
 • Kom ihåg - ta del av den person som du vill vara ärlig, och justera tonen därefter. Det är, inte vara over-the-top med en tyst och blyg människa.
 • Det är lättare att höra sanningen från en vän än från en bekant eller främling. Om du inte är särskilt nära till en person som du vill vara ärlig, men du ändå vill förmedla ditt budskap, så fråga någon som är nära den personen. Till exempel, kan du berätta den här personen nära vän som han eller hon har dålig andedräkt, snarare än att tala om för personen själv. Var noga med att inte om någons upplevda brister, men.
 • Helst, "svepa" en negativ uttalande med två positiva.

Varningar

 • Medan stora vita lögner är kontraproduktivt, kom ihåg att vissa saker bara bättre lämnas osagt. Det som du inte har sagt behöver inte tas tillbaka.
 • Var medveten om att för vissa människor, "ta anstöt" är ett sätt att manipulera andra. I fråga om sådana personer, som påstår sig vara "upprörd" på nästan allt som de inte gillar eller känner sig obekväma med, det finns alltid en risk att ärlighet kommer att föra fram en motreaktion. I vissa fall kan du behöva vara beredd att rida ut gnäll men förutsatt att du har varit sanningsenlig, slag och du har objektivt utvärderat behovet av att sanningen ska fram, så inte känner att du behöver backa eller dra vad du har sagt. Ärlighet är inte kröp till underkastelse av människor som inte gillar vad de hör och reagerar med hot om att stämma eller blogga.
 • Vissa människor förväxlar äckliga saker med ärlighet. Detta händer när en person beslutar att han eller hon har ett mandat att rätta sätten att en annan person och säger elaka, undergräver saker hela tiden, då ursäkter äckliga saker genom att säga saker som: "Det är för ditt eget bästa" eller "Jag vill bara ha bäst för dig. " Utnämning dig själv som domare och jury i en annan persons sätt att leva eller vara handlar inte om ärlighet utan om att upprätthålla dina preferenser över någon annan som har mindre makt än du (t.ex. en förälder för ett barn, en lärare över en elev, en boss över en underordnad, etc.). Ärlig vägledning är vänlig och respekterar den andra personen, oavsett deras ålder, och inte försöker missbruka den andra personen till underkastelse.
 • Namn ringer berättar andra människor som du är frustrerad, det behöver inte innebära att ärlighet.