Wka

Hur man har en kvick konversation

Att vara kvick är ett bra sätt att använda din intelligens och kunskap för att roa människor och samtal liva upp. Det kan också vara ett imponerande verktyg! Alla älskar att vara runt en person som har sin intelligens om dem, och det är särskilt effektivt om du är kvick nog att få andra att känna kvick också! Vi visar dig några sätt att göra det.

Steg

Hur man har en kvick konversation. Svara med ett relevant citat från en film, bok eller betydande siffra.
Hur man har en kvick konversation. Svara med ett relevant citat från en film, bok eller betydande siffra.
 1. 1
  Lyssna väl. Börja genom att uppmärksamma vad någon säger till dig, och reflekterar tillbaka den till dem med egna ord. Det visar att du inte bara har bearbetat sina idéer, det visar att du faktiskt ansåg dem.
  • I att vara kvick, men du kommer att spegla sina ord på ett annat sätt-strike en jämförelse med något annat, helst något som du och din samtalspartner är både bekant med.
  • Du kommer att antyda att du förstår dem genom att jämföra sitt utlåtande till något annat. Ju mer beläst, desto mer av att "något annat" som du vet, desto fler jämförelser man kan göra, och det wittier du kan vara.
 2. 2
  Använd kreativa och levande överdrift. Detta har ett sätt att inte bara tillhandahålla en plattform för din intelligens, kan det rama också en diskussion.
  • Låt säga att din vän är att berätta hur skelögd hans lärare är. Du kan säga som svar, "Hon är så skelögd att när hon gråter, tårarna rinner nedför ryggen!"
 3. 3
  Använd. Ta ett ord eller en fras som den andra personen bara används, och använda den på ett annat sätt som fortfarande binder in i konversationen.
  • Låt oss ta exemplet från föregående steg: "... de tårar rinna tillbaka henne." Om du känner dig kvick, och det råkar vara ett stetoskop om runt, eftersom du alltid bära runt ett stetoskop med dig, hålla upp härma en läkare och säga "Uppenbarligen ett fall av bakterier!"
  • Om du har att säga "get it... back-tår-ia?" då du behöver arbeta på din leverans.
  • Wittiness innebär att hålla sammanhanget klart. Om det inte fanns någon medicinsk kontext till konversationen, skulle detta svar vara helt slumpmässigt, och inte mycket spirituell.
  • Du kan också använda ett ord i en mening på ett sätt som mer än en av dess betydelser är relevant.
  • Läs Shakespeare & Oscar Wilde. Deras användning av ordlekar i dialoger är högt ansedda.
  • Studera karaktärerna i tv-serien "M * A * S * H". En genomsnittlig episod kan ge flera exempel på kvicka ordlekar, liksom några av de fallgropar överanvända dem.
  • Andra mästare kommer från satiriska program som förlöjligar veckan. I synnerhet leta efter Frankie Boyle, Hugh Denis, och Dara O'Briain.
 4. 4
  Använd metaforer. Låt oss säga att någon säger, out of the blue, "Det är 06:00!" Du kan säga "Tack, Big Ben!" ("Big Ben" är ett smeknamn för en gigantisk klocka i en klocka i London.) Detta är en särskilt sarkastisk exempel, eftersom du också antyder (genom att säga "tack") som du uppenbarligen inte tacksam!
  • Inte alla metaforer måste vara sarkastisk. Beskriva din sons stökigt rum, till exempel, som platsen för orkanen Bob, är en kvick och kreativt sätt att säga att det är ganska rörigt, och Bob ansvarig. Du kan också använda kvicka metaforer som förgyller eller beundra någon.
  • Se Hur man skriver en metafor för mer insikter.
 5. 5
  Svara med ett relevant citat från en film, bok eller betydande siffra. Ju mer obskyra referensen, den wittier uttalandet-men desto större förvirring om personen du pratar med inte vet vad du menar.
  • Om någon säger "Jag ska försöka" och du säger "gör eller inte, det finns ingen försöker," de kan, får eller inte, inser att du gör en Star Wars-referens. Om de fyndigt svarar med "Kraften är stark i dig," du vet att de fick det.
 6. 6
  Svara snabbt och nonchalant. The wittiness är inte bara i hur kreativt du kan länka idéer och göra jämförelser, men också i hur snabbt. Och hålla dina kvicka kommentarer i en avslappnad ton gör att det ser ut som om det var så lätt. Ett lekfullt leende och ett höjt ögonbryn kan också lägga till en fin touch!
 7. 7
  Tänk om allt innan det händer! Om du redan har ett svar på något innan det händer då när (och om) det händer kommer det att verka som om det var lättare för dig att tänka på ett svar. Bara se till att du är uppmärksam på vad som faktiskt hände och om ditt svar vettigt innan du säger eller gör det.

Varningar

 • Använd din wittiness sparsamt. Om plötsligt alla hör samma referenser om och om igen, kommer de att börja tvivla på din wittiness och intelligens, och kanske bara tror att du är en idiot.
 • Några aggressivt kvicka individer kan ta din användning av intelligens i en konversation som en inbjudan att delta i en kamp om förstånd. Även om detta kan vara en rolig och engagerande aktivitet, har det också potential att verka personlig. Var beredd på att ställa dina gränser och respektera gränserna för andra att undvika sårade känslor.
 • Var medveten om den andres känslor när säger något kvickt.
 • Det är en sådan sak som att vara alltför kvick-det är verkligen en fin balans mellan att göra kvick konversation och bara visa upp och alienera den person (eller personer) du pratar med.
 • Använda wittiness att sätta folk ner utan dem inse är låg. Det är moralistically "låg" och även bildligt "låg" eftersom du sätter någon ner.
 • Om personen du har en konversation med inte greppa din wittiness, kan du komma ut som en snobb, eller bara vanlig weird. I den meningen är det ett bra sätt att se om du har träffat din intellektuella match.