Wka

Hur att träna bra hiss etikett

Bra hiss etikett är en av många viktiga saker att veta. Oavsett om du är på jobbet, högskola, eller bor i ett höghus lägenhet, det skadar aldrig att vara artig i en hiss. Detta sagt, studier har visat att mer än 70% av befolkningen inte använder ordentlig hiss etikett. Här är några åtgärder för att hålla dig från att vara en del av denna statistik.

Steg

Hur att träna bra hiss etikett. Väntar på att gå ombord på hissen, gå bort från dörrarna.
Hur att träna bra hiss etikett. Väntar på att gå ombord på hissen, gå bort från dörrarna.
 1. 1
  Väntar på att gå ombord på hissen, gå bort från dörrarna. Någon kan avslutas vid denna våning, och du bör alltid låta dem avsluta innan du försöker ombord.
 2. 2
  Ta trapporna, såvida du inte är handikappade eller bära tunga paket. # Håll dörren om någon kommer in Om någon kommer från utanför hissen och kanske vill komma på, det är bra hiss etikett att hålla hiss för dem och fråga dem om de vill ha en åktur.
  • Håll inte dörren för minuter för en vän eller kollega som har tagit en snabb "side-trip" som att få kaffe, gå på toaletten, etc. håller aldrig dörren mer än 15-20 sekunder på en fullsatt hiss.
 3. 3
  Bryt isen artigt om du vill. Det skadar aldrig att säga "God morgon" eller "Hej" till folket. Detta kommer att bidra till att bryta isen och risken är ingen annan kommer att göra det. Detta är dock inte ett nödvändigt steg, och inte säga saker som kan freak folk ut.
 4. 4
  Ge folk deras utrymme, om det är möjligt. Det finns inget mer irriterande än att ha någon som står sex inches från dig på ett un-crowded hiss. Om hissen är trångt, ge så mycket utrymme som du kan utan att trängas andra eller dig själv.
 5. 5
  Om du står nära knapparna, vara villiga att trycka på en knapp för någon som frågar om du kan. Om du inte kan tydligt tryck på knappen själv, fråga inte någon annan. Det är oförskämt om de inte är dörren mannen, men sedan igen är det bäst att göra det själv om det är möjligt.
 6. 6
  Avsluta snabbt när du når ditt golv. Få ut snabbt så att de som väntar på att styrelsen kan göra det. Oroa dig inte om att låta andra människor utanför första, eftersom det kan vara en kö för "dörr hoverers" (människor som är ombord, som översvämmar dig när du försöker att avsluta). Helt enkelt avsluta på ett snabbt och välordnat sätt. Men knuffa inte din väg ut eller slå folk över i processen.
 7. 7
  Stanna längst bort från dörren om du kommer att vara den sista personen att kliva ur. Om du reser till marken eller översta våningen, är det bättre att stå längst från hissen dörrarna efter dig ombord hissen. Detta sätt kommer du att undvika att överbelasta andra.

Tips

 • Det blir allt vanligare att rörelse någon att "stiga åt sidan" som står på ett sätt som blockerar dörrarna om de blockerar dörrarna som du lämnar.

Varningar

 • Du kan stöta på människor som inte har någon respekt för etikett.
 • Tryck inte alla knappar - oavsett hur frestande det är.
 • Ingen farting eller rapning i hissen. Om du råkar göra, snabbt ursäkta dig inte om det var så mjuk ingen hörde det.
 • Om du ser en person ensam i hissen som du inte känner dig bekväm att vara ensam med på nära håll, vänta på nästa.