Wka

Hur man lägger in en vän eller släkting ur ditt hus

Uppmanas att hjälpa en vän eller släkting ut under tuffa tider är en situation många befinner sig i. De flesta av oss är glada att hjälpa till, för en kort tid, några av oss har sett de fallgropar av dessa situationer är mindre benägna. Om du befinner dig i den position där du har ett hus gäst som har förvandlats till en oönskad långsiktig rumskompis kan det vara svårt att hitta rätt sätt att genomföra den nödvändiga vräkning.

Steg

Hur man lägger in en vän eller släkting ur ditt hus. Bedöma situationen och eventuella överenskommelser som gjorts.
Hur man lägger in en vän eller släkting ur ditt hus. Bedöma situationen och eventuella överenskommelser som gjorts.
 1. 1
  Bedöma situationen och eventuella överenskommelser som gjorts. Generellt innan du låter någon i ditt hem du gör någon form av överenskommelse. Avtal är varierade så se till att du är tydlig på vad som diskuterades på ett icke-känslomässigt sätt. IE. Du kan stanna tills du hittar ett jobb eller du kan bo i 3 veckor. De faktiska villkoren i ditt avtal är viktigt eftersom du kan vara redo för din gäst att lämna men kan ha ingått ett dåligt avtal och därmed gett din gäst en orealistisk känsla av trygghet.
 2. 2
  Försök att vara rimliga och respektfull i ditt arbetssätt. Även om du kanske känner dig kränkt, trött och helt enkelt trött, är det viktigt att inte explodera och göra vad som kan vara orimliga krav. Generellt sett kan din gäst vara med dig eftersom de inte har någon annanstans att gå.
 3. 3
  Söka information eller alternativ för att hjälpa få bollen i rullning och som en gest av välvilja. Om du har resurser, sammanställa några idéer för att hjälpa din snart bli vräkta hus gäst med deras omlokalisering.
 4. 4
  Kommunicera på ett icke-känslomässigt sätt, tydligt och direkt dina önskemål och den tidsfrist för utförandet. I detta fall måste du lägga känslor åt sidan och se till att du är tydlig och direkt med vad det är du vill ska hända. Håll din jord, kan detta samtal bli rörigt och vara beredd att be din gäst att lämna omedelbart för att undvika framtida konflikter. Denna konversation bäst haft i de tidiga morgontimmarna, vilket ger din gäst gott om dagsljus för att göra nödvändiga drag.

Tips

 • Försök att gå ut ensam. Teaming up är förmodligen en dålig idé eftersom det kan vända ful. Ingen gillar att känna sig attackerad, än mindre ganged på.
 • Känslor måste kontrolleras till varje pris. Målet här är att inte ha ett bråk men en lyckad diskussion om dina önskemål och hur din gäst måste respektera dem.
 • Respektera dem och inte såra deras känslor!

Varningar

 • Se till att din gäst har inga värdefulla objekt i din på uppkomsten av en vräkning diskussion.
 • Se till att du inte är arg. Om du är arg om en viss händelse eller situation vänta tills du är klar väg att gå vidare med en diskussion.