Wka

Hur får man ut ur en garderob

Oavsett om du är bisexuell eller homosexuell, kan komma ut ur garderoben vara en av de svåraste besluten i ditt liv. Kom bara ihåg, att framför allt annat, du är en pärla - och det finns inte någon anledning att gömma dig bakom en dörr av rädsla. Förutom de människor som verkligen älskar, du kommer inte överge dig eftersom du är vad du är, och om de gör, gör de inte förtjänar dig i deras liv. Kom bara ihåg att underlätta i det, ta inte upp det plötsligt.

Steg

Hur får man ut ur en garderob. Repetera med den vän eller kurator.
Hur får man ut ur en garderob. Repetera med den vän eller kurator.
 1. 1
  Acceptans! Acceptera dig själv för vem du är. Du kan aldrig vara bekväm att berätta för folk om din sexuella läggning när du inte är bekväm med det själv. Du är precis lika mycket en människa som en annan inriktning.
 2. 2
  Vem är först? Bestäm vem att komma ut först. Välj någon du litar på och som kanske kan hjälpa dig när det blir tufft. Många människor berättar en god vän först, innan de berätta för sina föräldrar. Börja med någon du känner att acceptera, har som inte en vana av utflykt andra människor. Lyssna till hur de reagerar på andra. Du kan välja en kurator för att få lite träning i att komma ut från en expert, bara se till att rådgivaren är gayvänliga innan man kommer ut. Rådgivare är i stånd att göra livet mycket svårt om de är fördomsfull. Ett bra tips är en "regnbåge" eller "gay-friendly" skylt på rådgivarens kontor.
 3. 3
  Repetera med den vän eller kurator. Arbeta ut för varje person på din lista över dem som du vill komma ut på vad. Vissa människor kommer att svara bäst på en formell "Vi måste prata om något viktigt," presentation. Andra kan svara bäst på din bara blurting det i förbigående i mitten av konversationen. "Nej, Jim, jag tittar inte flickorna. Jag tittar killen på slutet, han ger mig i ögat och han har söta bullar."
 4. 4
  Förbered dig på en massa frågor. Många människor du kommer ut att ha någon aning om hur det är att vara gay. Homofobi är ofta baserad på okunskap. Några av frågorna kan även vara kränkande, men de är verkligen förvirrad. De kanske inte förstår skillnaden mellan en homosexuell människa och någon som är transpersoner, till exempel, och komma tillbaka med "Betyder det att du vill ha ett könsbyte?" Föräldrar kan fråga "Men vad om barnbarn?" Beroende på dina framtida planer, kan det ha en positiv svar som "Inte nödvändigtvis, om jag hittar Mr Right vi kunde anta eller hitta en surrogatmamma så vi kunde få barn. Är det viktigt för dig att de är genetiskt yours eller mer viktigt att vi passerar på traditionerna du lärt mig? " Det svaret ger några förhandlingar rum i frågor som kan vara viktiga för dem.
 5. 5
  Om du är kristen, hitta en gayvänliga kyrka. Om din ursprungliga kyrkan är inte, du är inte sannolikt att vara den att ändra på det. Om du har hittat ett gay-vänligt, acceptera kyrka, så har du ett bra enkelt svar på "Har du slutar att fråga vad Jesus skulle tänka på det?" Du kan sedan låta din minister tar upp de komplexa, giltiga teologiska argument som visar att Bibeln inte kalla homosexualitet syndigt. Om din familj är bibelforskare, skulle du göra klokt i att studera dessa saker själv med din nya ministern och bara ha tålamod med dem i Bibeln diskussionen. Jesus skulle ha tålamod, medkänsla och kärlek för att lyssna på alla sina rädslor och lugna dem.
 6. 6
  Tillvägagångssätt. Välj din inställning. Om du arbetar med någon som har en mycket stark åsikt om homosexuella människor, kanske du vill komma ut mycket noggrant. Om du arbetar med dina föräldrar, tycker om deras reaktion först. Du vill att de ska ta emot dig, men anser att detta kan vara svårt för dem också. Förbered dig för en inte alltför entusiastisk reaktion, och bara vara tacksam om de säger att de älskar dig, även om de behöver lite tid att vänja sig vid tanken.
 7. 7
  Var beredd med webbadressen och telefonnummer för PFLAG. Föräldrar och vänner för lesbiska och bögar har en hel del erfarenhet av att hjälpa föräldrar och vänner övervinna sin första chocken och rädslor. Detta är en stödgrupp som kan hjälpa dina nära och kära i stor skala och en resurs bör du lämna in dem på din första diskussion. De kanske inte vill ha det på första eller de kan överraska dig och blivit mycket aktiva i det. Den finns där för dem på ett sätt du inte kan vara ändå, liksom alla stödgrupp är det mest effektiva för dem som faktiskt i situationen.
 8. 8
  Obs! Kommer ut ur garderoben är uppenbarligen svårare än bara dessa enkla steg. Men när du är ute och du ser tillbaka på det här livet förändra beslut kommer det att verka enkelt. Detta kommer att visa dig vilka dina riktiga vänner är, och skaka ut någon som skulle avvisa dig om de fick reda på. Om du måste ljuga för någon att älska dig, älskar inte dig. Kom ihåg, du är unik, och de skulle uppskatta det.
 9. 9
  Ge dem tid att sörja. Om någon av dina nära familj och djupa vänskapsband har en massa problem med det trots allt ditt arbete, ge dem tid att sörja. Deras värld bara har förändrats på ett bra sätt, de står inför ett fruktansvärt val eller kanske har förkastat dig direkt men ångra det senare. Ge dem ett år av tålmodig, medkännande förståelse och acceptans för att det är svårt för dem också. Inte göra något som annars skulle skada dem, försöka vara så själv kontrollerad som möjligt. Om det efter ett år och alla ansträngningar, de fortfarande inte accepterar dig, acceptera att relationen är borta. Det gör ont, men det är bättre att möta sorgen istället ljuga för dem och hålla en falsk relation. Det är inte hälsosamt eller tillfredsställande för båda.
 10. 10
  Ta deras ålder, hälsa och situation i beaktande. Om din släkting är mycket gammal och har problem med homofile, kanske kommer ut bryta relationen vid en tidpunkt då de inte har mycket tid kvar. Domare noga om bara för att låta detta förhållande går vidare med sin aldrig veta eller om att möta det. Ibland de äldre kan överraska dig och reagera bättre än dina föräldrar eller deras generation.
 11. 11
  Kärlek! Detta är det sista steget - älska dig själv. Vara inbilsk, helvete, vem bär skulden ya? Söka stöd och nya vänner i gayvänliga religiösa, politiska och sociala grupper. Blanda med stödjande grupper som inte alla homosexuella också, inte dölja i gettot.

Tips

 • Ta den tid du behöver. Bara berätta de personer du vill berätta, och inte låta sig skjutas. Ingenting är värre än att vara "outed" mot din vilja, så se till att de personer som du kom ut för att veta att de skulle hålla tyst. Eller inte, beroende på vilket du föredrar.
 • Var ärlig mot dig själv. Det kan göra ont, men om vänner reagera på ett respektlöst sätt, bör du försöka att "komma över dem." Om de inte tillåter dig att vara dig själv, det är inte i ditt bästa intresse att stanna vänner med dem. Det kan vara ännu svårare än att komma ut, men om du är riktigt ärlig mot dig själv, kommer du att inse att det är det bästa man kan göra. Hänger på dessa människor kommer inte att hjälpa dig på något sätt.
 • Ha tålamod. Tänk på hur seriös du är om detta. Numera finns det en hel del människor som är homosexuella bara för att vara "cool". Var lite osäker på det innan du går om att berätta för folk. Om du har tvivel, rådfråga någon du litar på.
 • Faktum är att de flesta människor inte bryr sig om du är homosexuell. De kommer att acceptera dig. Oavsett om du är man eller kvinna, kan du få några skämt här och där om din sexuella läggning, men det är upp till dig hur man reagerar i dessa situationer. Skämta tillbaka och hålla saker ljus, ta en mer allvarlig ton, eller ignorera dem - bedöma situationen och agera därefter. Men framför allt, se till att det finns lika respekt.
 • När du har sagt ett antal vänner, överväga att ha en Coming Out Party att berätta för andra. Be dina vänner att bjuda in andra homosexuella och lesbisk människor de känner. Få lite läsk, snacks, dekorationer fest med en regnbåge tema och göra ett tillfälle av den för att markera din allmänna uttryck. Detta är en viktig dag i ditt liv, så fira det! Några av de vänner du bjuder precis som vänner kan ta tillfället i akt att komma ut för på grund av den stödjande atmosfär.

Varningar

 • En förälder, släkting eller vän som inte accepterar dig efter ett år kommer förmodligen aldrig att göra det. Antingen klippa banden eller prova för avlägsen hövlighet vid familjehögtider. Ljug inte för dem och låtsas att du ska ändra dig för att bli något du inte är, bara undvika ämnet och låta dem göra det. Om de trakassera dig på familjeträffar, lugnt be dem att släppa ämnet eftersom det bara störa alla andras njutning för tillfället.
 • Om hela din familj avvisar dig, bygga en stark familj val och acceptera att detta kan hända. Ibland även i denna situation, kan en individ separera från gruppen, kontakta dig privat och hålla kontakten - de kanske vill vara garderoben om att kommunikation för sin egen sinnesfrid. Låt det och inte trycker saken, vill du inte att pressa dem att ha att ta ställning för människor de älskar.
 • Anhängare av religionen kan vara svårt att komma ut på om de har strikta regler mot homosexualitet. Förstå att dessa människor inte kommer att hålla med dig, men om du väljer att öppna upp din sexualitet till dem vara beredd på det faktum att de inte kan acceptera dig för vem du är.
 • Kom alltid ihåg att din sexualitet är bara en del av vem du är, aldrig låta någon tro att du agerar på ett visst sätt bara på grund av det.
 • Inte agera som dess bara vardagligt svarar inte som "hey, gissa vad jag är gay jag gillar att bråka med män."