Wka

Hur övergången från en kvinna till en man (transsexuella)

Denna artikel är en generell guide för människor som tilldelades som kvinna vid födseln, men identifierar sig som män. Du behöver inte göra allt av följande sätt för phyiscally övergången. Du är perfekt tillåtet att stanna oavsett när du är bekväm med, det är den viktigaste delen av varför du skulle fysiskt övergången. Du kan alltid utvecklas längre om du senare bestämmer att du vill, men för det mesta du inte kan gå tillbaka.

Steg

Hur övergången från en kvinna till en man (transsexuella). Acceptera dig själv.
Hur övergången från en kvinna till en man (transsexuella). Acceptera dig själv.
 1. 1
  Acceptera dig själv. Den första större delen av din övergång kommer att acceptera vem du är. Detta är något som du kanske har känt hela ditt liv eller kanske har nyligen insett / komma till rätta med. Ta gott om tid att tänka på allt, göra en del efterforskningar, ha en bra gråta, vad du behöver. Vet att du inte är ensam-det finns många människor som är transsexuell (även känd som könsdysfori).
  • Försök att hitta en stödgrupper i ditt område så att du kan träffa andra människor som du, höra deras berättelser, samla mer information och komma till rätta med sig själv.
  • Försök ta reda på vad du vill. Vissa människor som är transsexuell är helt nöjda med att bara korsa klänning och lever antingen ser ut eller att kallas deras rätt kön. Andra går längre och få hormonbehandling och kirurgi. Kom ihåg att du inte behöver göra några val direkt, i själva verket kommer att bli en lång väg framför dig. Många människor blir frustrerade över hur långsamt det kan gå.
 2. 2
  Kom ut. Det finns inget "rätt" tid att komma ut till människor som transsexuell och det behöver inte nödvändigtvis måste gå andra i din övergång steg. Men det är en mycket viktig och noggrann sak du behöver göra. Detta kommer att bli en mycket lång process för dig och en svår väg att gå ner, du kommer att behöva ett stödsystem på plats och människor som är där för dig. Speciellt din familj. Se till att inte stressa din familj och vänner till att se dig som manliga de har känt dig under en lång tid som kvinnor och det kommer att bli svårt för dem.
  • Det är nog bäst att tala antingen en riktigt nära vän eller dina föräldrar först (speciellt dina föräldrar om du bor med dem). Brev är helt lämpligt om du inte är bra med att prata eller inte vet vad jag ska säga. Var försiktig och inte stressa dem. Låt dem tänka på det och försöka att inte bli förolämpad om de behöver gå bort, gråta, eller något oväntat. Även om de piska ut, kom ihåg att du har att göra med det här och tänker på detta under en lång tid, kan detta vara lätt första gången de hör det.
  • Du kan testa din familjs inställning i frågan genom att tala om en FTM i nyheterna. Leta efter en intressant berättelse som "den gravida mannen" och få en familj diskussion pågår. Ta reda på hur de reagerar på honom innan han kom ut till dem om vem du är, speciellt om du är under laglig ålder. I vissa familjer kan det finnas risk för fysiskt våld. Kom inte ut om du inte känner att det är fysiskt säker och har ett "worst case" alternativet öppet om situationen blir våldsam.
  • De flesta människor kommer att ha en massa frågor (särskilt familjen). Vara kunnig. Vet du vad du ska göra härnäst och känner några av alternativen för den väg som du funderar på. Ha tålamod med sina frågor och inte reta dem för självklara saker de säger.
  • Det finns stödgrupper för familj och partners transpersoner om det är något de är intresserade i. Du kan också ta dem till dina möten om du går till någon.
  • Transgender och homosexuella ofta blir förvirrad eller sammanflätade och kan orsaka förvirring när du kommer ut. Kom ihåg att transpersoner refererar till en persons könsidentitet-transpersoner kan vara gay, straight, bi, eller något annat. Förvirringen kommer förmodligen in på hur man kan "märka" en transperson under övergången. Så, som en FTM, du känner mig som en manlig som innebär att du ska "märkas" gay om du gillar killar och rakt om du gillar tjejer och bi om du gillar båda. Denna förvirring kan också komma från den höga mängden av homosexuella drag queens.
 3. 3
  Pass som en kille. Om du inte gör det redan, men du vill börja klä sig och agera som en hane som passar hur du mår inuti.
  • Var försiktig med hur du går om detta. En mycket plötslig förändring hemma innan du kommer ut kan skrämma dina föräldrar och leda till spänningar eller andra obehagliga samtal. Att göra detta i skolan, speciellt elementära eller högstadiet, eller arbete kan skapa en hel del problem med klasskamrater. Du kanske vill begränsa "godkänd" till hemmet vid första eller offentliga platser där du är osannolikt att se folk du känner.
  • Känn dig fri att utbilda dina klasskamrater eller arbetskamrater om att vara transsexuell för att göra dig mer bekväm i skolan eller arbeta med din nya look. Återigen bara vara försiktig-tyvärr inte alla i denna värld är som att acceptera som de borde vara. Ta det långsamt.
 4. 4
  Hitta en terapeut. Detta är viktigt av två skäl. Man kan leva ett liv där du känner dig instängd i fel kropp har många negativa effekter på din hjärna. Transpersoner är starkt associerade med depression och självmord. Du kanske vill ha någon att prata med bara för att hjälpa till med dessa problem och känslor. Två, innan du kan gå vidare, du behöver en psykolog för att bekräfta att du är i själva verket transsexuell och därifrån de kan hänvisa dig till en endokrinolog för hormoner och kirurger för olika operationer. Kirurg (legitima sådana åtminstone) kommer inte att utföra operationer utan en psykolog anmärkning och hormoner kan bara säkert fått samma sätt.
  • Det bästa är att hitta någon som är specialiserad på transpersoner problem. Om du har svårt att hitta en, prova att gå till någon annan att prata lite och se om de kan hjälpa dig att hitta en specialist.
  • Övergång är en mycket allvarlig liv steg och både du och din psykolog ska inte rusa in i detta beslut. Det bör ta psykologen några sessioner med dig att göra en bekräftad diagnos och därifrån de kan fortsätta att arbeta med dig genom övergår processen.
 5. 5
  Gör en plan. Det finns en mängd åtgärder för att överväga, mellan hormoner, operationer, kommer fullt ut till alla du arbetar / bor / interagera med, så att ha en grundläggande riktlinje kan vara riktigt användbart. Det kan sätta allt i perspektiv, hålla dig på rätt spår, och ger dig ett sätt att budgeten dina pengar (som kommer att vara en stor en, med tanke på att du sannolikt kommer att få pengar från försäkringen för allt).
  • Försök att vara realistisk. Så mycket som du kommer att vilja ha allt detta gjort på ett år, det är verkligen inte så enkelt. För att gå hela vägen till genital kirurgi, skulle ett realistiskt mål att bli mer som fem år. Detta ger dig tid att anpassa sig till varje steg, och det ger också din familj, vänner och arbetskamrater tid att anpassa sig. Din terapeut kan också ha en hel del att säga i hur snart kommer du vara redo för varje steg, vissa kräver också att du kan leva på heltid som en manlig för ett år eller så innan vissa steg.
  • Din terapeut kommer att vara den bästa personen att be om hjälp att komma upp med en arbetsplan. De vet de ungefärliga tidsperioder vänta mellan steg och de kommer förmodligen att ha en god uppfattning om vad som är realistiskt utifrån tidigare erfarenheter med andra patienter.
 6. 6
  Starta hormonbehandling (tillval). Inte alla transmän väljer att börja hormonbehandling (eller HRT) av många skäl, men det är något att överväga. FTM: s har en hel del tur när det kommer till hormoner som det verkligen förändrar kroppen, till skillnad från östrogen för MTF. Testosteron gör att din kropp ser ut och känns mer maskulin efter:
  • justering av fett orsakar fett för att gå upp dina höfter, rumpa, lår, och (något) bröst, och flytta den på magen.
  • öka muskel definition, bredda axlarna, och förtjockning händer och fötter något (vilket gör dem större).
   • Den ökade muskel definition och fett rörelse rutor vanligtvis i ansiktet.
   • Killar kan förlora fett snabbare eftersom de kan få muskler lätt (som bränner mycket fett) och därmed bör du kunna förlora en del av denna magen fett.
   • Mest FTM: s rapport känna mycket starkare snart efter att gå på testosteron.
  • orsakar ökad hårväxt samt ansiktshår tillväxt.
  • fördjupa din röst och kanske lite struphuvudet tillväxt.
  • förtjockning huden och gör dig mer tolerant mot kyla.
  • ändra din kropp lukt och du brukar svettas mer i värmen.
  • Testosteron kan orsaka en liten mängd tillväxt men det är osannolikt, kommer det förmodligen bara hända om du inte är klar med puberteten och fortfarande ha en viss tillväxt kvar i kroppen.
  • Testosteron stannar också dina perioder inom 3 månader.
  • Din sexlust kommer sannolikt att öka, så kommer din aptit.
  • Din klitoris kommer också att börja växa. Klitoris och penis start från samma celler och T utlöser sin utvidgning. Vanligtvis det växer till att bli 2-5cm (ca 1-2 inches).
   • Detta är viktigt för Metoidioplasty (botten kirurgi), som använder det utvidgade klitoris för att bilda penis.
  • Detta är i huvudsak en andra pubertet, vilket innebär att du kan utveckla akne eller har mer fet hud för en tid.
  • Det finns ingen exakt tidsram för något av detta, men din menscykel bör definitivt upphöra inom 6 månader. Din röst kommer sannolikt att vara vid sin djupaste cirka 6 månader till ett år, är det samma för klitoris tillväxt.
  • De flesta börjar med att ta T via injektioner, men kan ändras till piller eller plåster. Beroende på din dos och metod, beroende på kostnaden.
  • Bara så ni vet, valde några FTM: s att ha top operation innan T. Detta kan bero på att fortsätta att ha bröst när du börjar ser mer ut som en hane kan vara krångligt eller pinsamt. Det kan också vara så att dina bröst är den mest obekväma delen av din kropp för dig och T kan vänta lite. Ibland, vissa operationer blir bättre innan T användning, men din kirurg kan berätta mer om det och det verkar vara av en betydande mängd.
 7. 7
  Ändra ditt namn. flesta transsexuella ska börja ha sina vänner och familj kallar dem vid deras valda manliga namnet i början av övergången. Vanligtvis när du startar T, är det förmodligen bäst att få ett namnbyte som du verkligen börja leta hane. Du måste kontrollera lagar om din stat / land. Vanligtvis kommer det att kosta pengar (troligen 150€ eller så) för bearbetning avgifter.
  • Glöm inte att få ett nytt körkort och berätta social trygghet (för européer), så att det står ditt rätta namn. Du kommer också vill anmäla din skola eller arbetsplats uppenbarligen.
  • Det kan finnas en hake här om du är borta i skolan och bor på campus. Du kan stöta på problem som lever med en tjej eller flickor samtidigt leva med en manlig namn. Det kan orsaka skrivfel frågor eller obehag. Tills du är juridiskt en manlig, skolan troligen inte kommer att placera dig i en manlig sovsal. Men om du får namnbytet är helt upp till dig.
 8. 8
  Opereras. Som med HRT, inte alla transmän väljer att ha operationer. Om du är okej med hur din kropp ser ut utan kirurgi, det är precis lika okej som om du inte är. Transmän kroppar kommer i alla former och storlekar, precis som cis män är. Det finns faktiskt tre typer av operationer du kan välja att genomgå för att bli mer fysiskt hane.
  • Top Kirurgi: bort bröstvävnad och gör bröstet ser mer maskulin. Det finns några olika förfaranden, som är beroende av bröst storlek, hudens elasticitet, och vad du föredrar (dvs. ärrbildning, återhämtningstid, och risker / fördelar). De tre huvudsakliga operationer är:
   • Bilateral mastektomi eller bilaterala Incision
   • Subkutan mastektomi eller Keyhole
   • Subkutan mastektomi eller Peri-areolar
  • Hysterektomi: är avlägsnande av livmodern. Detta kombineras ofta med bilateral salpingooforektomi, avlägsnande av äggstockarna och äggledarna.
   • Eftersom testosteron stoppar menstruationscykeln, är det tänkt att vara kopplat till cancer i reproduktionsorganen, men detta är inte väl studerat. Din läkare kan rekommendera att få detta förfarande inom de första 5 åren eller så av att starta testosteron.
   • Många män vill ha dem bort så att de kan undvika pinsamheter av att gå till gyno.
   • Många stater / länder kräver den här proceduren innan du kan komma ifråga för ett juridiskt kön förändring.
  • Botten Kirurgi: är byggandet av manliga könsorgan. Det finns två typer: Metaoidioplasty eller Phalloplasty.
   • Samtidigt, kan du ha din urinröret utvidgas så att du kan använda din penis att kissa igenom. Du kan också ha din vagina förseglade eller tas bort om det inte redan har. Du kan också ha silikon bollar införas.
  • Det är mycket ovanligt att försäkringen kommer att täcka något av dessa förfaranden, vilket innebär att du är ekonomiskt på egen hand täcker dessa. Och de är mycket dyra. Top kirurgi tenderar att springa runt 4110 -7000€, är hysterektomi ungefär samma, och den nedre kirurgi antagligen någonstans mellan 3740 -20.000€ beroende på vilket förfarande och vad mer du får gjort.
 9. 9
  Har ditt kön förändrats lagligt. Återigen, har varje stat / land det egna lagar om vad du behöver göra för att officiellt bli en annan kön. Du kommer nästan säkert behöva ett brev från din psykolog bekräftar din sanna kön. New York State kräver också en endokrinolog för att bekräfta att du har varit på testosteron och en kirurg för att bekräfta att du har haft topp kirurgi och en hysterektomi. Vissa kan kräva mindre, det är osannolikt att de kommer att kräva botten kirurgi också.

Tips

 • Var dig själv. Gör vad som känns bekvämt. Men alltid vara medveten om din säkerhet. Också vara hänsynsfull till dina vänner och familj, vara bekväm samtidigt som deras obehag eller försök att odla används till dig.
 • Kom ut i din egen takt. Berätta för människor du litar på när du är bekväm att berätta dem. Påminn någon du säga att det här är din personliga fråga och du inte vill ha dem tala om för världen för dig.
 • Vara riktigt beredd att tala om detta. Kunna tala om varför du känner på detta sätt, några exempel från ditt liv som de kan förstå dina känslor eller se att detta inte är en plötslig konfektionerade idé. Har litteratur om transpersoner frågor så att du kan berätta för dem vad nästa steg är och vad dina trevande planer är. Känna pengar, detta förmodligen inte är det dags att be om finansiellt stöd i denna fråga, kanske du vill ha jobbet idéer i åtanke.
 • Välj en bra inställning för att komma ut till "viktiga personer" (som dina föräldrar). Var någonstans neutral, där du är bekväm, och där alla inblandade kan gå bort och komma undan. De vill inte känna sig trängd när du berättar dem, precis som du kanske vill ha ett sätt att få reda på om det går dåligt.

Varningar

 • Denna övergång är permanent. De operationer kan inte realistiskt vändas, åtminstone inte tillbaka till din ursprungliga kondition. De flesta effekterna av testosteron är permanenta, såsom röst förändras, kropp och ansiktshår, och klitoris tillväxt. Om du fortfarande har äggstockar, fett och muskler förändringar kommer att återvända till kvinnliga egenskaper. Sexlust, fet hud, och kroppslukt kan återvända till sitt ursprungliga skick. Se till att du vet vad du får in, och att du verkligen vill detta. Detta är något som din psykolog kan hjälpa dig att nå, men det är i slutändan ditt beslut. Gör vad som känns rätt.
 • Gör ditt bästa för att ta det lugnt. Låt andra människor vänjer dig, speciellt din familj.
 • Aldrig låta någon pressa dig till att ta hormoner eller med kirurgi eftersom du inte är "riktigt trans" eller en "riktig man" om du inte gör det. Många transmän lever fullkomligt lyckliga liv utan att göra en eller båda av dessa saker. Till exempel, tycker vissa transmän inte den vikt de fick på hormoner, och vissa transmän som sjunger inte vill att deras röst att släppa. Kirurgi samt är en mycket dyr - och mycket personligt - val. Nej man måste veta vad din kropp ser ut avklädda Men du din läkare och din älskare.
 • Var försiktig med trångsynthet och människor som inte accepterar av transpersoner.