Wka

Hur får man ett jobb när du är bara 16

Ibland är en ersättning bara inte tillräckligt. Om du behöver lite mer fickpengar för att fånga de senaste filmerna, ta ut din nya tjej / pojkvän, eller bara att börja spara, kanske du måste få ett jobb. Det kan vara svårt att få en när du är 16, men inte omöjligt. Här är några steg som hjälper dig att komma igång.

Steg

Hur får man ett jobb när du är bara 16. Använd dina anslutningar.
Hur får man ett jobb när du är bara 16. Använd dina anslutningar.
 1. 1
  Börja forska. Hitta organisationer och andra ställen som du vet betalar tonåringar att arbeta. Bra ställen att kontrollera är statliga myndigheter och ideella organisationer såsom City Park och avdelningar Rekreation, djurparker, museer, läger, och sjukhus. Också försöka leta efter arbete i snabbmatsrestauranger.
 2. 2
  Använd dina anslutningar. Prata med vänner och familj om de välbetalda jobb som de kanske känner till, och följa upp.
 3. 3
  Var inte rädd för att arbeta som volontär. Ibland är det bästa sättet att få ett betalt jobb för att börja som volontär och arbeta dig uppåt. Du kanske måste ge lite av din tid gratis för att tjäna pengar i det långa loppet.
 4. 4
  Ansök tidigt! Den viktigaste nyckeln till att få jobb med dessa platser är att tillämpa så snart du hör om jobben. Alltid vara på jakt - ibland rekryteringen börjar redan i februari eller mars för sommarjobb. Eller redan i september för Boy Scout och flicka scoutläger.
 5. 5
  Ta initiativ. Många myndigheter och organisationer får bidrag för att anställa ungdomar under sommaren och efter skolan. Även om de oftast anställer barn som redan volontär för dem, man vet aldrig. Kontakta dem för att ta reda på vad som finns tillgängligt.
 6. 6
  Demonstrera dina kunskaper. Om du är en god arbetare, kommer du att ha en större chans att bli anställd eftersom de redan vet ditt arbete, är de inte bara läsa någons ansökan. Du kan visa organisationer som du är en god arbetare genom frivilligarbete eller genom referenser.
 7. 7
  Öka dina inkomster. Efter att ha arbetat på ingångsnivå position för några somrar eller efter skolan, kommer du har erfarenhet av att arbeta på en högre nivå när du är ute på High School. Detta kan hjälpa dig att betala din väg genom college, och du kan nästan garantera att du alltid kommer att ha ett sommarjobb. I vissa fall (i SFBay Area), kan du gå från att få minimilön att få 15€ -17/hr.

Tips

 • Arbetsgivare kan ofta berätta inom den första veckan om du ska vara en bra anställd.
 • Behandla din volontär arbete som om det vore ett betalande jobb - dit i tid, ring så snart du vet att du inte kan komma in eller kommer att bli sent. Lyssna och lära sig om organisationen. Gör ett så bra jobb som de lär sig att lita på dig.
 • Nämn färdigheter som är lite annorlunda, men relevant för jobbet. Detta visar företaget du är mer värdefull som du kan göra jobb andra människor i din ålder kan inte.
 • När du har gjort ett bra arbete för någon, fråga om du kan använda dem som referens för framtida jobb.
 • Försök att få ett jobb i något som du är intresserad av, eftersom det kan hjälpa dig att få en karriär senare i livet!
 • Få ordet. Du kan lägga upp flygblad i kvarteret beskriver jobb som du kan göra, till exempel gräsklippning, barnpassning, eller hund-promenader. Du kan också skicka din information på en webbplats eller jobb ombord, men akta dig för att ge ut personlig information tills du litar på den andra personen.
 • Försök inte tjusiga restauranger och försäljningsställen, bara prova snabbmat och platser med hög tur-over!
 • När du har ansökt om ett jobb, ringa tillbaka några dagar senare för att fråga om status för din ansökan. Detta låter arbetsgivaren vet att du verkligen vill ha jobbet, och de kommer att överväga dig över andra.

Varningar

 • Om du får ett jobb på någons hus, alltid berätta för dina föräldrar där du kommer att bli ännu bättre, få dem släppa av dig och träffa personen. Lita på din gut... om något inte känns rätt, lämnar. Om något händer dig, få lite hjälp.