Wka

Hur bevisa att du är ansvarig för dina föräldrar

Vill du ett nytt husdjur? Video game? Mobiltelefon? Eller kanske du vill gå och se en bra film? Tja, här är några sätt att bevisa att du är ansvarig!

Steg

Hur bevisa att du är ansvarig för dina föräldrar. Prata med dina föräldrar om vad du vill.
Hur bevisa att du är ansvarig för dina föräldrar. Prata med dina föräldrar om vad du vill.
 1. 1
  Prata med dina föräldrar om vad du vill. Om du gör en hel del arbete och sedan bara säga, "Kan jag ha / gå till _______?" då kommer de att känna sig används för att du gjorde jobbet bara för dig. Visa dem först som du vill ha det för dig, och göra något i gengäld.
 2. 2
  Försök göra sysslor runt huset, visa dem att du inte är rädd för att arbeta för vad du vill. Försök att göra något du aldrig göra, såsom diska, rengöra husdjur buren eller kattlåda, eller ta det för en promenad, tvätta, vika kläder, mopp, tvätta fönster, rena toaletter, desinficera räknare, etc.
 3. 3
  Försök att göra extra kredit arbete i skolan och / eller studera hårt och få bra betyg. Detta kommer att visa dem att du kan balansera skolan med hem.
 4. 4
  Försök att undvika barnsliga ord som "um" eller "duh" eftersom det gör att du låter omogen. Istället säger starka och kraftfulla ord såsom felaktiga istället för fel, etc.
 5. 5
  Undvik saker som de inte gillar. Håll dig borta från dåliga publiken på skolan. Titta inte att TV visar dina föräldrar hatar, hitta trashy, eller inte godkänna. Detta kommer att visa att du bryr dig om deras åsikt och att du inte bara gå din egen väg.
 6. 6
  Gå ut ur ditt sätt att komplettera dem, eller göra en extra börda. Lite saker som detta visar dem att du verkligen är ansvariga.
 7. 7
  Försök inte att imponera på dem genom att säga super sofistikerade ord heller, de kanske tror att du är en show off - Och hur svarar låter det?
 8. 8
  Bevisa att du kan ta hand om dig själv. Om dina föräldrar kommer hem från jobbet, utmattad, inte tjata dem inte att göra middag för dig. Gör det för dem! (Det finns en tid och plats för allt... om de bara vaknade, inte börjar svamla om de nya planerna dina vänner gjort).
 9. 9
  Vara punktlig. Om din utegångsförbud är kl 11, vara hemma 10.30. Om din skola börjar kl 8, vakna vid 06:30 istället för kl 07:30. Du kommer inte behöva tigga dina föräldrar för en åktur. Låt dem veta om alla händelser i förväg.
 10. 10
  Var noga med att göra dina dagliga sysslor och inte vara lat. Detta kommer att visa dina föräldrar att du kommer att vara villiga att ta hand om något som du vill.
 11. 11
  Om du vill ha en mobiltelefon visa dem att du kommer platserna oftare och behöver hålla kontakten lite mer.
 12. 12
  Berätta för dina föräldrar att du tror att du är gammal / ansvariga nog att gå till / ha vad du vill. Ge dem exempel, men bara ett fåtal (viktiga sådana, förstås) så att du inte låter som en skrävlare.

Tips

 • Förvara inte frågar om och om igen... tjat är ett fruktansvärt val
 • Gör saker utan att bli tillsagd. Klippa gräsmattan, diska, städa ditt rum, gör tvätten, ta ut soporna, och att uppmärksamma detaljer, etc utan att dina föräldrar om att du ska eller göra tips
 • Om dina föräldrar säger "Jag kommer att gå ner och tvätta bilen" säger "Nej, oroa dig inte om det jag kommer att få det." Erbjuder att göra något för dina föräldrar är bra också, visar det dem hur mycket du älskar dem.
 • Se till att du inte verkar en suck upp. Se också till att du gör detta efter att du får allt du arbetade för (om det fanns något) eller dina föräldrar vet att du bara sög upp för att få vad du vill.
 • Berätta för dina föräldrar att du kommer att betala för det du vill ha, kommer de att bli förvånad över din mognad.
 • Kanske städa eller städa ditt rum en dag. Ta ut alla uppstoppade djur och saker du haft sedan du var 3 och visa dem att du har vuxit och behöver utrymme för något som att studera.

Varningar

 • Fråga dina föräldrar innan du säljer något.
 • Klaga inte när dina föräldrar inte tror att du är ansvarig. Det är mycket mer produktivt att bevisa för dem att du är ansvarig. Kom ihåg, handlingar säger mer än ord!
 • Stäng inte in i en enorm suck-up. Dina föräldrar kommer att se rakt igenom det här.
 • Att gnälla hjälper inte.
 • Om du jobbar för något, till exempel ett nytt husdjur, hjälpa till att bevisa att du kan hantera det. Om du redan har ett husdjur, ta extra hand om att PET för att visa att du kan hantera en annan. Om du har en hund och en fisk, och vill ha en fågel, och sedan ta hand om och leka med din hund, och interagera med din fisk så gott du kan.
 • Inte "attackera dina föräldrar med ord! Det hjälper aldrig och mest alltid leder till ett argument och då är det bra med det?? EX: Om jag känner att mina föräldrar inte vara rättvist om något, inte omedelbart reagera och säga "! Du aldrig svikit mig.. bla bla bla Du alltid här.. Du alltid att" Istället försöker säga "jag känner att..." Använda jag istället för dig i dina meningar betyder att du är villig att ta ansvar för vad du gör istället för att bara attackera. Också undvika att använda ord som alltid, och aldrig, undvika dessa ord hjälper till att visa att du tänker på vad de säger och inte bara hoppa på ett slutsatserna "du aldrig låta mig gå med mina vänner.." när du säger det de verkligen kommer aldrig att låta dig gå med dina vänner... LYCKA: D

Saker du behöver

 • Bra betyg
 • En artig attityd
 • God relation med föräldrarna
 • Massor av kärlek
 • Bra rengöring färdigheter
 • Respekt är ett måste.
 • "Verklig" Ansvar.