Wka

Hur du hanterar dina pengar (för tonåringar)

Låt oss inse det, vi alla älskar pengar och älskar att spendera pengar. Men, tror för en sekund. Vill du hellre ha lite pengar nu, eller mer pengar senare?

Steg

Hur du hanterar dina pengar (för tonåringar). Spara så mycket av de pengar du gör som du kan.
Hur du hanterar dina pengar (för tonåringar). Spara så mycket av de pengar du gör som du kan.
 1. 1
  Få lite pengar. Kolla in andra artiklar såsom Tjäna pengar som en tonåring.
 2. 2
  Spara så mycket av de pengar du gör som du kan.
 3. 3
  När du har tillräckligt, be dina föräldrar att öppna ett sparkonto för dig. Detta kommer att eliminera frestelsen att vilja spendera pengar.
 4. 4
  Om du inte är tillräckligt gammal för att få ett jobb, jobba olika jobb runt huset, plocka upp saker när du inte bett, eller arbeta extra hårt på något som skulle kunna tjäna lite pengar. Också, arbeta fram ett avtal med dina föräldrar involverar dina betyg - till exempel för varje A-klass, får du £ 5.
 5. 5
  Börja spara unga. Låt oss säga att du får £ 10, sparar SEK 5 och ha den andra £ 5 för dig själv. Efter en stund, kan detta verkligen lägga upp. Om du sparar £ 5 en vecka, är det £ 240 per år. Om du håller upp det tills du får ett jobb du kan ha en hel del pengar sparas. (Dvs. låt säga att du börjar när du är 12 år gammal. £ 240 per år * 5 = £ 1.200. Du kunde ha £ 1200 sparat upp för när du når 17 och är i behov av en bil, och har frihet och stolthet köra själv runt.
 6. 6
  Håll en organiserad analys pad (som kan köpas på alla kontor Store), en kalkylator, ett gem, och tre pennor - en röd, en blå och en svart. Övervaka varje cent som rör sig in och ut ur ditt bankkonto och din ficka, och hålla varje kvitto med gemet. Detta gör att du kan behålla en extremt noggrann bedömning av dina utgifter, uppdateras med varje köp och tillgängligt på begäran.

Tips

 • Försök att spara hälften av vad du får. Eller, om möjligt, allt vad du får.
 • Försök att börja spara unga.
 • Om du vet att du inte kan hantera stora mängder fickpengar, gör den säker och ärlig sak och deposition mesta av dessa pengar. Även om du är fysiskt ansvarig, fortsätter att göra insättningar, och kom ihåg att hålla bara så mycket pengar som du kan rimligen behöver på din person.
 • Försök att inte gå ut för att äta så mycket som vanligt.
 • Använd betalkort istället för kreditkort!
 • Eller, om dina föräldrar köper din bil, kan du få dessa pengar sparas fram för eventuell shoppar arbete på den bilen.
 • Rör inte det tills du är gammal nog att köra. Detta kan verkligen hjälpa till att få en anständig bil istället för en rishög som du kommer att hamna junking inom några månader.

Varningar

 • Undvik att ha pengar i plånboken när du är i stan eller shoppa. Det kommer bara göra som du vill spendera det.
 • Om du behöver fråga dina föräldrar att hålla på till dina sparade pengar, så, men det är bäst att du tränar dig själv att hålla det på banken så att du kan vara redo när mamma och pappa inte är i närheten att hålla reda på dina pengar. Vad du än gör, försök att eliminera den brinnande önskan att tillbringa den på alla möjliga sätt.
 • Försök att undvika att spendera pengar på skräpmat. Det kan verkligen hjälpa i det långa loppet.