Wka

Hur man spara upp en massa pengar för en semester (för tonåringar)

Förhoppningsvis kommer detta att hjälpa tonåringar att spara upp pengar för saker de vill ha och behöver. Inte längre kommer dina föräldrar styra din ekonomi!

Steg

Hur man spara upp en massa pengar för en semester (för tonåringar). Utnyttja alla möjligheter att tjäna pengar.
Hur man spara upp en massa pengar för en semester (för tonåringar). Utnyttja alla möjligheter att tjäna pengar.
 1. 1
  Utnyttja alla möjligheter att tjäna pengar. Om du är så unga som 14 vissa företag inte kommer att anställa dig. Skaffa ett jobb (eller åtminstone ett papper rutt).
 2. 2
  Utnyttja varje tillfälle att spara pengar. Exempel: Istället för att gå på en date på middag och en film, gå en promenad genom parken och ha en picknick. (Mycket mer romantiskt ändå)
 3. 3
  Har dina vänner spara pengar med dig. Då du inte kommer att pressas att gå till köpcentret eller filmer och spendera pengar med dem.
 4. 4
  Be dina föräldrar att belöna dig med pengar om du får fenomenala kvaliteter i år. Berätta för dem att du skulle vara mycket mer uppmuntras att studera hårdare och satsa mer på ditt arbete om det fanns en kontant belöning. Tala om för dem att det är din framtid, men du är bara en grabb. Barnen måste arbeta hårt i skolan och ha kul. Om du hade en kontant belöning för bra betyg, så du kan både vara glad.
 5. 5
  Göm dina pengar från dig själv. Allvarligt. Men skriv ner var du gömde den. Eller berätta för någon. Sen bara tillåta dig själv en viss summa pengar per månad.
 6. 6
  Planera kostnader i förväg. Ge dig själv mer tid för att spara pengar.
 7. 7
  Fråga om någon behöver hjälp. Oavsett vad du är bra på att du kan få betalt för. Du kan handledare barnen i ett ämnesområde du är särskilt bra på att: klippa gräsmattor, barnvakt, rena hus, ärenden springa, något.
 8. 8
  Fråga dina föräldrar om de kommer att ge dig pengar för att göra extra sysslor eller spara el. Jämför din elräkning med samma månad som förra året (försök att få dem att subtrahera inflationen) och se om de kommer att betala dig resten. Också diska, sopa. Håll ditt rum rent.
 9. 9
  Köp inte saker du inte behöver. Har en vän bränna en CD för dig eller gå utan. Köp inte extra skräpmat när du inte är riktigt hungrig, vänta tills du kommer hem för att äta.
 10. 10
  Köp saker som varar. Till exempel, om du behöver en penna, inte köpa en som kommer att slitas ut nästa dag. Av samma anledning, inte köpa den dyraste pennan ute.
 11. 11
  Rengör ditt rum. Du kan hitta pengar fortfarande i gamla plånböcker eller under sängen, eller mellan soffa kuddar.
 12. 12
  Handla på försäljning rack. Håll också i minnet att platser som TJ Max tar kläder från kända varumärken butiker och sälja dem för drastiskt billigare än det ursprungliga priset. Sparsamhet butiker är också bra för gömda skatter.
 13. 13
  Använd ditt presentkort på två olika sätt. Om du har några presentkort som du inte kommer att använda, men vet att dina föräldrar kan använda dem för att köpa saker rengöringsmedel, rabatt kläder osv, så fråga dem om de kommer att betala dig kontant för allt som är kvar på kortet. Detta kan lägga upp om du har massor av presentkort! Den andra användningen av presentkort är att använda dem. Gå igenom alla dina gamla plånböcker och ta ut alla de presentkort som du hittar. Lägg dem på en yta och separera i två högar: önskade och oönskade presentkort. Använd de du ville keep.This hjälper dig att spara upp mycket extra pengar.
 14. 14
  När du handlar för kläder, inte köpa skjortan som precis fått in för 20€ 0,00 plus, eftersom du kommer snart att se den på clearance rack, säljer för 5€ 0,00.
 15. 15
  Spara som pocket förändring! Tänk ett öre räknas inte? Tänk igen. Håll alla dina reservdelar förändring i en spargris i någon form, och när grisen är fullt ta den till din lokala bank. Du kommer bli förvånad över hur snabbt de lösa mynt lägga upp.
 16. 16
  Aldrig någonsin använda maskinen Coin Star konvertera förändring dollarsedlar! Myntet Mästaren tar 8-10 cent per dollar som verkligen kommer att lägga upp! Om du ursprungligen hade 75€ värde av mynt, då du tog den till ett mynt stjärnan maskin, skulle det ta tio dollar eller mer av dina pengar. För att få din förändring omvandlas till dollarsedlar, gå till en närliggande bank och be om några pappersrullar mynt. Det är faktiskt ganska kul att räkna allt förändringen för hand. Man vet aldrig hur mycket det egentligen är, och sluta överraska dig själv! Var noga med att tvätta händerna när du är klar.
 17. 17
  Inte ständigt att räkna dina pengar annars kommer du att hamna letar förgäves och spendera den så snart du upptäcker att du har fler än tio dollar!
 18. 18
  Köp inte saker som du egentligen inte behöver.

Tips

 • För långsiktigt sparande, prova att sätta in den i ett sparkonto på banken. Inte bara kommer det hjälpa eftersom dess lägga undan, du kommer inte att kunna köpa på ditt bankkort, och du brukar ha pengar på dig. Innan du öppnar ett konto, kom ihåg att fråga i förväg om föräldrarnas tillstånd krävs och vad den minsta summa pengar som behövs är. Många banker kräver att du har minst femtio dollar innan du kan öppna ett sparkonto.

Varningar

 • Undvik de lilla extra vid disken. Många butiker har läppbalsam, smycken, etc. vid försäljningsdisk att locka folk att köpa mer när de är på väg att checka ut. Fråga dig själv "Behöver jag verkligen det här?"
 • Tvätta händerna efter att sätta förändringar i mynt rullar. Pengar är smutsigt, och du vet ärligt talat inte som rörde det innan du.
 • Använd inte maskinen Coin Star!