Wka

Hur får man bra hy

Vill du ha vackra frisk hud? Hudvård är frisk. Vad som än händer på ditt ansikte är en indikation på vad som händer på insidan. Stress, kost och livsstil spelar stora faktorer i villkor för din hud, men med rätt produkter på rätt sätt kommer att bidra till att skapa en friskare hud. Vissa människor kan använda tvål och varmt vatten och det är det. Men, kom ihåg det finns alltid bättre val för din hud.

Steg

Hur får man bra hy. Hudvård handlar om att upprätthålla hydrering och få vad oljor du naturligtvis producera fritt flödande och inte igensatt.
Hur får man bra hy. Hudvård handlar om att upprätthålla hydrering och få vad oljor du naturligtvis producera fritt flödande och inte igensatt.
 1. 1
  Hudvård handlar om att upprätthålla hydrering och få vad oljor du naturligtvis producera fritt flödande och inte igensatt. Olja är bra för din hud! Det finns ingen användning i "torka upp det." När du torkar upp olja från huden, torkar du upp vattnet också. Din hud kommer att producera mer olja och det kommer inte att kunna komma ut på grund av cellulär ansamling av torkad klibbiga celler på ytan. Följ dessa anvisningar så gott du kan för att skapa en frisk hud.
 2. 2
  Om du har problem med din hud söka en väletablerad och kunnig hudterapeut och hudläkare för att hitta något just för dig.
 3. 3
  Tvätta händerna ordentligt. Om du inte gör det, kan de bakterier och olja från fingrarna får i dina porer och skapa infektion och finnar.
 4. 4
  Kom ihåg att människor som talar i oändlighet om inre skönhet? Mörkt gröna bladgrönsaker, rikt färgade gröna bladgrönsaker som broccoli, spenat, kycklingben blad, är fulla av antioxidanter som renar huden från insidan.
 5. 5
  Rengör huden med en lämpligt rengöringsmedel. Använd inte tvål. Tvål har ett alkaliskt pH och kommer att beröva huden dess naturliga syra som lämnar din hud känslig för bakterier och uttorkade. De flesta skummande rengöringsmedel kommer att göra detta, särskilt Cetaphil grund av dess natriumlaurylsulfat innehåll. Använd inte något som gör din hud känns stram efter sköljning. Använd varmt vatten som inte är för varmt. Plötsliga temperaturförändringar i huden kan permanent vidga kapillärer. Med fingertopparna, gnugga rengöringsmedel på huden i en uppåtgående cirkelrörelser. Skölj rengöringsmedel med varmt vatten och / eller ansiktsuttryck svampar.
 6. 6
  Använd en toner efter rengöring. Använd en alkohol fri, hydrating toner. Toner syfte är att stänga porerna för att förhindra infektion eller absorption av bakterier. Du kan antingen spray eller torka en toner. Efter rengöring, använd en bomullstuss för att torka toner över huden för att ta bort eventuella rengöringsmedel rester. använd en toner tonic eller toner i en sprayflaska och dimma huden. Använd en servett för att torka huden torr.
 7. 7
  Använd alltid en lämplig fuktkräm för din hud. Bara om du är väldigt fet eller acne-benägen är det nödvändigt för dig att använda oljefri hudkräm. Var inte rädd för olja! Det är smörjning för huden och skyddar mot rynkor. Använd en solskyddsfaktor på minst 15 eller 30 i din dagtid fuktighetskräm. Använd inte en solskyddsfaktor på natten. Night moisturizers är ett bra tillfälle att använda något mycket närande eller riktad till en viss hud problem.
 8. 8
  Skrubba huden 1 till 3 gånger i veckan. Du kan göra detta på flera sätt, men det vanligaste är att använda en scrub. Återigen, välj en mild scrub (ofta krämig med rundade sårskorpa pärlor istället för kantiga partiklar som nötskal etc) som inte lämnar ditt ansikte känsla tight. De dagar då du exfolierar, ska du göra detta efter rengöring och följ med toning och fuktgivande.
 9. 9
  Om din hud är fortfarande mycket torrt, titta in med ett serum efter toner och före fuktkräm och rådfråga en hudterapeut eller hudläkare för råd.
 10. 10
  Om din hud är väldigt fet och bryter ut, kan du behöva ha ytterligare tester göras, så konsultera en hudläkare eller hudterapeut för råd.
 11. 11
  Slutligen kan alla använda ögonkräm i alla åldrar. De flesta ögon krämer gör stora läppbalsam också. Håll den bredvid din säng så att du inte glömmer att använda den.

Tips

 • Klipp ut eller skära ner på koffein eftersom det är ett diuretikum och kan torka dig.
 • Tvätta ansiktet efter sport eller träning. Tvätta innan även om du bär smink.
 • Att begränsa ditt intag av socker minskar akne samt, och detta har en fördel av att du sparar kalorier!
 • Glöm inte att återfukta.
 • Drick minst 64 oz av vatten varje dag för att upprätthålla vätskebalansen.
 • Återfukta med jojobaolja, som ligger nära ditt skinn naturliga talg i konsistensen. Det kommer också att bidra till att blekna märken / ärr.
 • Kom ihåg att skydda din hud från solen.
 • Begränsa socker och högt glykemiskt kolhydrater index som vattenmelon, ris och kraftigt bearbetade korn.
 • Ät massor av bär.
 • För en extra ansikts hygien steg, använd en god kvalitet, ansikts mask. När du använder när du tvättar ansiktet ordentligt, fungerar detta som en peeling för att öppna porerna och tar bort döda hud. De masques med exfolierande pärlor är de bästa.
 • Blanda din makeup så att det ser mer naturligt.
 • Ta en matsked Linfröolja vardagliga
 • Bär färgglada kläder för att distrahera från otäcka finnar.
 • Byta örngott ofta kommer också att hjälpa klar hud, tidigare oljor från din hud och hår kan täppa till porerna och irritera huden medan du sover.

Varningar

 • Exfoliating är bra att öppna porerna och rengöra din kropp av död hud, dock aldrig exfolierar för mycket. Du kan få din hud att bli rå, eller annars mycket smärtsamt. Läppbalsam är också mycket bra om du har torr under ögonen.
 • Om du har svår akne, se en hudläkare eller hudterapeut.